Czy w Empire Total War są jakieś późniejsze okresy rozpoczęcia gry niż 1700? I jak je odblokować?
Wersja do druku
Czy w Empire Total War są jakieś późniejsze okresy rozpoczęcia gry niż 1700? I jak je odblokować?
Obilo mi sie o uszy ze trzeba zamienic jakis plik i kampania rozpoczyna sie w roku 1783. Pozwala nam grac krajami, takimi jak USA itp. Poszukaj troche na TW Center.
Pytanie zadaje tutaj dlatego, że ciężko odpowiedź na nie wyszukać. Czy to przez forumową wyszukiwarkę czy też przez google w języku polskim lub angielskim. Zazwyczaj dostaję tonę tematów śmieci.
A co do tego co napisałeś, nie chodzi Ci czasem o scenariusz Drogi do Niepodległości? Ja mam na myśli Wielką Kampanię, bo pisze "wybierz kraj i rok rozpoczęcia" domyślnie jest 1700, ale nie można zmienić roku. :P
Ten mod - http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=350349 - pozwala grać wszystkimi frakcjami (także protektoratami) w kampanię normalną, jak i w tą czwartą z Drogi do Niepodległości. W kampanii późnej jest większy wybór grywalnych nacji (dochodzą wszystkie frakcje emergent typu Węgry, Irlandia, etc), choć brak kilku z wczesnej kampanii (np piratów).
Zależy mi tylko na grze Polską w późniejszym okresie. Co trzeba zrobić? Wygrać kampanię, dobić 1750? 1799? Czy coś innego? :P Jeżeli jest taka możliwość BEZ UŻYWANIA MODÓW.
Drattius, nie chodzi mi o Epilog. Kiedys czytalem na TW Center, ze trzeba zamienic plik z Epiloga na Wielką Kampanie i mozna grac Norwegia itp
Asuryan, a w tym modzie mozna grac potem w podstawowe Empire? I jesli dobrze widze to mod jest po angielsku?
Chodzi mi o równoczesny ostrzał z szeregu kucające i stojącego jak w czworoboku. Bardzo mi się to spodobało: http://www.youtube.com/watch?v=esMhRIpxhSQ Minuta 4:45. To chyba teoretycznie jest możliwe, skoro istnieje już taka animacja.Cytat:
1.Ustaw piechotę liniową w dwóch szeregach
Kolejne pytanie:
W medievalu II powstawały mody, w których było dwukrotnie więcej prowincji. Czemu nie można tak zrobić tutaj?
Czy wróg zna jakiś inny szyk po za linią? Niezależnie od tego ila ma jednostek, zawsze jego siły są rozciągnięte. To trochę denerwujące.
Czy mieszkańcy z rusznicami wliczani są w populację?
Czy armia stacjonująca w mieście liczy się przy wypłacaniu żołdu jako: "straż miejska"?
Czy to bug, że mogę rekrutować gwardie generalskie w miastach?
Czy im więcej generałów, tym większe morale wojska?
Ten film nie jest realistyczny...z takiej odleglosci sie nie zabijali (troche dalej powinni stac...) I czekac az przeciwnik sam wykona ,,egzekucje"? Dziwne, widac ze ruskie go robili. Te strzelanie z 2 szeregów nie jest mozliwe w Empire. Jak tak nie lubisz ostrzalu szeregami to polecam ci mod European Wars.
Wróg rozciąga swoje sily, poniewaz próbuje cie od flanki zaatakowac ;P Farta masz ze ci sie tak przytrafia... mi zawsze ustawia sie w 3 szeregach... Gdy sie rozciąga to potem traci czas na powrót do szeregu.
Nie ma takiej możliwości. Bez używania modów, czy tworzenia własnego, można grać tylko tym co jest oferowane na samym początku - czyli głównymi (major) nacjami oprócz Wielkich Mogołów od 1700r i Trzynastoma Koloniami/USA w 4 kampaniach Drogi do Niepodległości + ewentualnie Indianami w dodatku Na Wojennej Ścieżce (nie pamiętam od którego roku).Cytat:
Zamieszczone przez Drattius
Tak i tak. Po wgraniu moda można grać w niego lub w podstawowe empire - po skończeniu gry w moda przywracane są za każdym razem ustawienia z vanilli.Cytat:
Zamieszczone przez Lukasz1
1.Na takie pytanie nie ma odpowiedzi. Zapytaj się moderów czemu nie zrobili :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Hetman Różyński
2.No cóż ... inteligencja komputera w tej grze nie powala. Bo rozumiem , że mówisz o kompletnym , maksymalnym rozciągnięciu ? Jeśli masz na myśli zwykłe 3 szeregi to po prostu jest to najlepsza formacja do ostrzału. Ani razu nie widziałem , żeby AI atakowało w kolumnie bagnetami.
3.Nie mam pojęcia.
4.Tego również nie wiem , nie grałem dawno w empire , najedz kursorem na jednostkę , która stacjonuje w mieście , może się pojawi coś ciekawego.
5.Dlaczego ma byc bugiem ?
6.Nie natomiast oczywiście im lepszy generał tym większe morale. Zaletą trzymania więcej niż jednego generała w armii jest to , że obydwaj wspierają swoich żołnierzy. Można tym samym jednego ustawic na lewej flance , drugiego na prawej , a nie latac jednym wszerz i narazac się na kulę.