Te szczury to akurat ciężko liczyć bo jest to typowa frakcja na otrzaskanie,pierwszy przeciwnik zawsze niszczony przez główne frakcje bez różnicy czy są sterowane przez AI czy gracza.
Wersja do druku
Te szczury to akurat ciężko liczyć bo jest to typowa frakcja na otrzaskanie,pierwszy przeciwnik zawsze niszczony przez główne frakcje bez różnicy czy są sterowane przez AI czy gracza.
szczerze mówiąc u mnie szczury zawsze sobie jakoś dają rade, tzw ile gier tyle przez 1 100 tur sojusz z mrocznymi mają a potem już im łatwiej jak nikt ich nie gnoi ^^
Czy tylko ja mam wrażenie,że aby uczynić grę "trudniejszą",panowie z CA wpadli na genialny pomysł aby dodatkowo gnoić sojuszników gracza poprzez danie im minusów jakie i on otrzymuje? Frakcje sprzymierzone ze mną radziły sobie wyraźnie gorzej niż wrogie AI(nie sądziłem,że to w ogóle możliwe),mogły wystawić zauważalnie mniej armii,do tego jak w przypadku mamuśki wręcz utrudniały moją kampanię,bo ta zamiast zająć się zwalczaniem żaby i szczurów postanowiła,że dwoma armiami będzie po prostu stała pod moimi miastami i rozsiewała spaczenie :clap:.
PS: Do tego zwierzoludzie dalej są tak samo beznadziejnie słabi jak byli w jedynce.
U mnie nie przetrwały w żadnej z czterech kampanii.Cytat:
szczerze mówiąc u mnie szczury zawsze sobie jakoś dają rade, tzw ile gier tyle przez 1 100 tur sojusz z mrocznymi mają a potem już im łatwiej jak nikt ich nie gnoi ^^
Właśnie dlatego podpisując sojusz na kilka tur można doprowadzić do obalenia imperium ^^ sam przykład jak grałem mamuśką i w końcu udało mi się podpisać jakiś sojusz z synkiem to po kilku turach stracił połowę terenów poprzez bunty 0_o
Inna sprawa co mnie śmieszy to to że w moich 4 grach do max 100 tur jaszczury se dobrze dają rade by potem wszystko stracić w 5-10 tur
No dla mnie to już trochę przesada,że jeszcze sojusznicze AI dostaje minusy,co prawda jak się tak bardziej zastanowić to w pierwszym warhammerze był podobny mechanizm ale nie jest to żadne usprawiedliwienie dla bezsensowności tego rozwiązania.
W pierwszym młocie też było pełno głupich rozwiązań, takich jak wyłączenie zwykłej rekrutacji (armii i lordów) dla ras porządku podczas inwazji chaosu...
Turin znalazł ciekawy bug. Jeśli tego nie poprawią przy połączeniu map to nie wiem jak z tego wybrniemy na multi.
https://www.youtube.com/watch?v=kegkyi541nE
A propos tych armii przy rytuałach, uwaga spoiler.
Skoro i tak zawsze wychodzi że skaveni przejmują czary z rytuałów to czemu przeszkadzają przy nich, przecież to powinno być w ich interesie żeby te rytuały sie odbywały xD
a o której godzinie ma być ten patch?
Turniej "Inwazja" - promocja rozszerzenia Mortal Empires !!!
29.10.2017
"Witaj Dowódco! Na horyzoncie zaczęły pojawiać się nieznane chorągwie, a nowi gracze dosiedli się do stołu aby zadecydować o losach całego świata. Przygotuj się na Inwazję obcych potęg, które pragną w barbarzyński sposób zawładnąć naszym światem i zweryfikuj kto stanie się łowcą, a kto zwierzyną."
Serdecznie zapraszam wszystkich fanów trylogii Total War: Warhammer do wzięcia udziału w turnieju, którym będzie pierwszym poważnym sprawdzianem przed Mistrzostwami Polski. Trzeba tylko zapisać się na stronie Challonge. Wszelkie informacje odnośnie regulaminu i zasad znajdziecie na forum TotalWar.org.pl. Linki podane są poniżej. Do zobaczenia na polu bitewnym Dowódco !!!
link do rejestracji na Challonge:
http://challonge.com/pl/tournaments/signup/qGdBy1dgpe
link do tematu na totalwa.org.pl:
http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php…
p.s. umieszczam tutaj, ponieważ mało osób zagląda do tematów związanymi z eventami.