Mi znów na dużych będzie się ciąć i wczytywać wieki, ale jak chcecie - i tak raczej odpadnę z grupy, dla mnie to obojętne czy przez zbyt małe umiejętności multi, czy przez lagi.
Wersja do druku
Mi znów na dużych będzie się ciąć i wczytywać wieki, ale jak chcecie - i tak raczej odpadnę z grupy, dla mnie to obojętne czy przez zbyt małe umiejętności multi, czy przez lagi.
Tylko, że rozmiar "duże" to ten standardowy rozmiar bodajże po 120 żołnierzy w oddziale piechoty ;) Nie chodzi mi o 260 żołnierzy.
Dokładnie "duże" to ten standardowy z tego co wiem to tylko na "ekstremalnych" jest ładne info, że może powodować spadki fps w grze więc wydaje mi się że powinno się zostawić na tych po 120 piechoty. Na 100% nie jestem pewien ale w poprzednich total warach zawsze balans jednostek był dostosowany do tej wersji co jest na "szybkich bitwach" czyli w tym wypadku na "duże" zresztą jak poprzednio w Warhammerze. Swoją drogą czas się kończy a tutaj jeszcze do końca nie jest pewne jaki będzie tryb czy same zasady może trzeba by było bardziej rozruszać temat i coś przyjąć. Ktoś pisał, żeby zasady w turnieju były ruchome szczerze moim zdaniem to jest słabe bo w skrócie jak coś się nie spodoba to się tego pozbędziemy z jednej strony elminuje to super OP jednostki lub bugi w samej grze ale z drugiej karze innowacyjność graczy. Z tego co jeszcze wyczytałem przychylam się do zbanowania wyboru tego samego lorda/bohatera kilka razy, w tej decyzji chodzi o zwykłą imersję z bitwy durno wygląda jak na polu bitwy mamy 3 te same postaci bo gra tak pozwala :P (ale to już do waszej dyskusji moim zdaniem to jest durne i potęguje ten element OP bohaterów)
Zostaje jeszcze kwestia magicznego "pusha jendostek" to się ciągnie całe życie i tak jak pisał Kaszanka znów będzie z tym problem, bo jedynym rozwiązaniem byłoby sędziego w każdym meczu i ewentualne oglądanie każdego meczu(ale tutaj też każdy sędzia może inaczej to interpretować). Jak zbanujemy to rozwiązanie to jak ma to wyglądać, bo w romku pamiętam że był wyjątek i można było zrobić szarżę jazdą i ją wycofać do "tyłu" co też nie było do końca dobre bo ktoś po prostu wyciągał do tyłu i później manewrował jednostkę na bok i na łuki (bo o to chodzi w problemie). Szczerze to jest chyba jeden z większych problemów jakie można spotkać i trzeba by było się zastanowić jak to zrobić, żeby zniwelować skalę problemu bo jestem pewien że i tak będziemy się jeszcze kłócić czy było czy nie ...
W Ankiecie wygrała opcja historyczna, a nie opowieści. Więc tutaj mamy jasność.
Dziękuję za odpowiedź nie widziałem info nigdzie, że oficjalnie już gramy na tym pewnie gdzieś przeoczyłem :)
Nie widziałeś, bo nie było. xD Ale ankieta miała trwać do niedzieli, a wynik jednoznacznie wskazuje na zwycięzcę. :)
Bardzo się cieszę, że udzieliliście się Mist i Kaszanka w dyskusji, bo jednak Wy najbardziej zgłębiacie gierkę z nas wszystkich i Wasze uwagi uważam za szczególnie cenne. Fajnie by było, żeby jednak nie było od początku turnieju ostrych exploitów, bo to zawsze trochę zabija zabawę. Więc im więcej rzeczy OP ograniczymy teraz, tym lepiej dla turnieju.
PS: Proponuję, żeby wszyscy uczestnicy turnieju zaprosili się wzajemnie na Steam. Będzie więcej ludzi do wspólnej gry wieczorami.
mozemy zrobic discorda na turniej bedzie tez latwo sie zapraszac
Bez przesady z tym zagłębianiem za mało czasu na wychwycenie wszystkich patologi i sprawdzenie czy coś jest faktycznie OP czy po prostu ludzie nie potrafią tego skontrować. Póki co trzeba się ograniczyć do bezpiecznych decyzji jak np moim zdaniem z tym brakiem powtarzania bohaterów z prostego powodu że jak ktoś będzie miał lepszego to łatwiej pokonać 1 takiego niż np 2 -_-
Pomysł z tymczasowym discordem Legiona też nie jest głupi na czas trwania turnieju żeby można było łatwo się szukać albo pisać. U mnie osobiście nie ma problemu bo jesteśmy głównie na naszym discordzie gdzie każdy spokojnie może wbić itd.
Interesuje mnie cały czas temat "pusha" bo myślę nad tym i nie mam zielonego pomysłu jak zrobić żeby było dobrze niech ludzie walą pomysły może będzie jakiś w miarę ok to się go zmodyfikuje albo coś ;>
Kanal powoli sie robi bo chcialem zeby bylo to dla spotkań ligowych i turniejow orgowych podsylam link i zapraszam wszystkich uczesnikowCytat:
Pomysł z tymczasowym discordem Legiona też nie jest głupi na czas trwania turnieju żeby można było łatwo się szukać albo pisać. U mnie osobiście nie ma problemu bo jesteśmy głównie na naszym discordzie gdzie każdy spokojnie może wbić itd.
https://discord.gg/8daGjKZ
co do puusha trzeba ogladac powtórki jak to dokładnie wypatrzeć itd