Cytat:
Skąd to bierzesz, że poruszają się bez obstawy? Nie kojarzę, żeby takiego było gdziekolwiek powiedziane, a nawet przeciwnie - w każdym artykule pojawia się informacja wpływu Achillesa i Hektora na armię, co świadczy że to generałowie.
To że mają wpływ na armię nie znaczy że mają obstawę,generałowie w WH i 3K też mają wpływ na armię ale poruszają się oddzielnie.
Cytat:
Ten trailer to wersja "cinematic". Nic wspólnego z grą nie ma. Pewnie to będzie po prostu intro przy ładowaniu się gry. Z kolei kilka screenów to zbyt mało żeby coś wywnioskować. Zresztą na tym screenie widocznym z góry widać, że postać "minotaura" (która wygląda jakby się pojedynkowała samodzielnie na screenie z bliska) przewodzi jednemu z oddziałów. Jeśli chodzi o screen z Achillesem i Hektorem może to być zwyczajny screen promocyjny, albo "efektowna animacja" o której mówiło CA odnośnie braku pojedynków bohaterów.
Nie można jednoznacznie stwierdzić że ten minotaur jest częścią jednostki, biegnie na przedzie, takiego samego screena bym mógł zrobić w WH2. I ja dobrze wiem że to trailer ale każdy trailer zawiera teaser odnośnie mechanik będących w grze. Trailer WH1 = pokazane wszystkie cztery rasy grywalne + chaos jako główny przeciwnik w end game i jak było w grze? Dokładnie tak jak na zwiastunie. Kolejny przykład,WH2 = pokazane trzy grywalne rasy,Vortex i teaser Skavenów,znów,wszystko znalazło się w grze. Trailer 3K = duży nacisk na legendarnych bohaterów,wyraźne pokazanie mechaniki pojedynku i zarysowanie kontekstu wydarzeń,co mieliśmy w grze? Dokładnie to co na trailerze. Nawet trailer hejtowanego TOB = pokazane wszystkie grywalne stronnictwa,zarysowanie epoki i kontekstu wydarzeń,co się stało? No wszystko to było w grze. Także bez urazy KLA ale na razie to co piszesz o tych bohaterach i pojedynkach wygląda mi raczej na Twoje pobożne życzenie nie poparte na razie żadnymi faktami. Nie mówię że na pewno nie masz racji i że na 100% będą to bohaterowie jak w WH ale nie widzę żadnej przesłanki żeby to wykluczyć. Widzę wręcz więcej wskazówek mówiących nam że jednak Hektor czy Achilles będą "one man army". Chciałbym się mylić w tej kwestii,wierz mi ;).
Cytat:
Ogólnie ja nie traktowałbym jednak tego jak fantasy prędzej jako mix tych dwóch stylów i porównanie tego do 3k pod względem niektórych rozwiązań trafne, możliwe że zawita w tym tytułu.
Też myślę że to będzie najgorsze rozwiązanie z możliwych czyli mix.
Cytat:
Czekaj, czekaj KLA z czego to są dane? Ze Steama? Bo nie wiem czy dane ze Steama chińskiego też się w to wrzuca a podejrzewam że 3K tam jednak odbiorców znalazło najwięcej.
Nie ma czegoś takiego jak chiński Steam,dane są wspólne dla wszystkich.