Tura 5
Okręt z listem wyruszy w turze 6, musi uzupełnić zapasy na podróż. Najemnicy czekają w portowej Karczmie "Pod okrętem"
Wersja do druku
Tura 5
Okręt z listem wyruszy w turze 6, musi uzupełnić zapasy na podróż. Najemnicy czekają w portowej Karczmie "Pod okrętem"
t5
Po kilku dniach do Marcusa przybył Muhas z jeszcze jednym człowiekiem.Cytat:
Wysłać zwiadowców do prowincji Północna Ściana, sprawdzić możliwość zasiedlenia, ewentualne niebezpieczeństwa.
(czy mogę zrekrutować zwiadowcę? brak zwiadowcy bardzo utrudnia mi jakiekolwiek działania na mapie)
Mój panie. Znalazłem kogoś, kto sprosta temu zadaniu.
Przyprowadzony przez Muhasa człowiek był wysoki jak na Araba i żylasty. Na jego szczupłej twarzy było widać wpływ słońca wiatru i piasku. Mógł mieć zarówno 30 jak i 50 lat. W jego ruchach widać było pewność siebie człowieka, który nie raz stawiał czoło niebezpieczeństwom. Wyciągnął rękę do Marcusa w uniwersalnym geście powitania. Uścisk jego dłoni był silny i zdecydowany.
Nazywam się Stilgar. Od kilkunastu lat zajmuję się tropieniem pustynnych czerwi. Ich odchody poddane odpowiedniej rafinacji mogą być przyprawą a w większej ilości zsyłać niesamowite, czasem prorocze wizje. Ludzie na pustyni opowiadają o tym, jak oczyściłeś ruiny Copher z ognistych bestii. Uznałem, że muszę poznać tak niezwykłego człowieka. Oto jestem. Oferuję swoje usługi, które jednak nie będą tanie. Muhas mówi, że chcesz zbadać tereny Północnej Ściany. Jestem gotów wyruszyć od razu, jeśli uzupełnisz moje zapasy.
[(rekrutacja zwiadowcy lvl 3. -950g*, uzupełnienie zapasów 200g) (jeszcze w tej turze wyruszy do Północnej Ściany)oczywiście do akceptacji]
*1000x0.95
Akceptacja- wieści w 6 turze
Tura 6
Zwiadowca donisi że prowincja jest zamieszkała przez głównie przez górskie kozy, nie zauważył drapieżników ,co do założenia prowincji jest możliwość
// rekrutacja i budowa zakończona
Jeżeli bedziesz chciał założyć osadę w górach Północnej Ściany to po 3lvl bedziesz musiał doliczyć 25% cena za rozbudowę prowincji.
Z powodu pewnych utrudnień wieści z Wyspy dotrą później....
t6
Ruch armii Marcus do Północna ściana. Cel zasiedlenie prowincji (800g)
Budowa Ziemie Ushya - Port miejski(500g), Rozbudowa prowincji na lvl5 (2000) Rekrutacja 1 oddział włóczników (309) -do garnizonu prowincji(policja)
Budowa Copher - Rozbudowa na 5lvl (2000)
Budowa Kraina Zabójców - Rozbudowa na 3lvl(1100), budowa port miejski(500g) Rekrutacja 1 oddział włóczników (309) -do garnizonu prowincji(policja)
Stilgar(agent lvl3) - zwiad góry Aguidi (możliwość zasiedlenia, ewentualne niebezpieczeństwa, obecność wrogich oddziałów)
Tura 6
Podczas budowy pierwszych budowli rozległy się odgłosy kilku wilków. Po godzinie dziesiątek,a dnia następnego setek. Pracę kontynuowano, gdyż wojsko było ba miejscu i nikt się nie bał dzikich psów. Aż do teraz... Między szczytami ukazały się sylwetki...
Walka:
Mapa górska
Ekspedycja
Vs
Stada Wilków
-wódz granatów [bez niczego, powinien stać w rogu mapy]
-3-6x stad wilków norskańskie
-2-4x stad lodowych wilków
Jeżeli nie uda nam się zagrać, zagraj z kimś innym niech się skontaktuje ze mną on, jeśli i to nie wypali zagraj z botem na lvl najtrudniejszym i z max liczbowym oddziałów. Jak będzie gra beze mnie to mapę wybierz ty.
Repki I ekran końcowy [statystyki] na discord
Tura 6
Wilki uciekły... Wioska przeżyje...
//
Wynik : zwycięstwo
Straty: 2x ochotnicza milicja, 1x łucznicy
Ranni: działo [ czas leczenia 3 tury bądź 2/3 ceny rekrutacji]
Nagroda: dla Marcusa wybierz przedmiot
Rozwinięcie będzie w głównym wątku
Po bitwie z wilkami Marcus zarządził uroczysty pochówek wszystkich zabitych. Nieliczni marynarze z Marienburga, którzy przeżyli ten pogrom zostali rozdysponowani do pozostałych oddziałów.
Hrabia zdecydował, że musi odbudować armię. Na szczęście port w Ushya odwiedziła tileańska galera, z kompanią kondotierów którzy zaoferowali swoje usługi.
Okazało się też, że kondotierzy mieli kilka luzaków (zapasowych koni). Dwa z nich udało się hrabiemu kupić. Marcus wysłał też posłańca do karczmy "Pod okrętem" by dowiedział się, kim są czekający tam najemnicy.
(rekrutacja rycerze Imperium 850g w Ushya na normalnych zasadach rekrutacji)
(dodanie po opancerzonym koniu dla Marcusa i Al Pacho-400g)(do akceptacji)
(prośba o oficjalny cennik najemników w karczmie)
(Nagroda: dla Marcusa wybierz przedmiot - umiejętność utrzymać pozycję. Okrzyk bitewny, którym młody Richthofen zagrzewał żołnierzy do walki w obliczu przerażających bestii)(do akceptacji)
Tura 7
Zaginęła karawana zmierzająca do Barak Sorr i Lashiek w turze 7 nie na z niej zysku. Brak świadków
Tura 7
Rekacja kupca EkspedycjiCytat:
Panie czarne żagle czarne pancerze mordowali, chwytali I zatapiali. Tylko nasz okręt przetrwał...
// dochód z handlu morskiego z Barak Vurr, El-Kalabad, Poszukiwacze Wiedzy wynosi 50%
Uszkodzony: pinasa "Podróżnik naprawa 100g
Tura 7
Zakończono:
Ziemie Ushya - Port miejski, Rozbudowa prowincji na lvl5
Copher - prowincja na 5lvl Kraina Zabójców - osasa na 3lvl; port miejski
Północna ściana - zasiedlone
Opancerzone konie dla Marcusa i Al Pacho- zakupiono