Re: EUROPEAN WARS - realism-mod pod ETW
witam .. ja mam empire niezanstalowany przez instalator tylko spakowaliśmy u kumpla cała gre i wypakowaliśmy na miom kompie .. gra działa bez zarzutu ale nie moge odpalić żadnego moda.. czy to wina tego ze nie instalowalem przez instalator?? modmanager jak chce go włączyć to wyskakuje błąd tak jak z innymi programami do uruchamiania modów pod empire .. zależy mi głownie na EW :P
PS: jak włącze dodaj/usun programy to na liście nawet nie ma empire .. gre mam w normalnym folderze na pulpicie ^^
Cytat:
PS: jak włącze dodaj/usun programy to na liście nawet nie ma empire .. gre mam w normalnym folderze na pulpicie ^^
Nie ma bo nie ma wpisu do rejestru który tworzy się podczas instalacji! To cie dziwić nie powinno!
A Empire, bez modów, odpala ci sie normalnie przez Steam? Masz wersje spatchowanom czyli 1.3?
No gre uruchamiam normalnie przez steam .. podaje ścieżke do tego empire i sie włącza .. wersja podajrze 1.3 posiadam.
Ok. Rozumiem. A sprawdź czy masz taki folder: C:\Documents and Settings\<Your user name>\Dane aplikacji\The Creative Assembly\Empire\scripts
Masz Viste czy XP? Bo w przypadku Visty to ta konfiguracja będzie wyglądać pewnie troszkę inaczej.
mam xp .. tych folderów nie mam .. zrobiłem je ręcznie i wrzucilem tam ten plik co jest potzrebny do odpalenia moda ale i tak nie działa ;/ chyba czuje ze bede musial instalowac empire od nowa i to przez instalator bo wydaje mis ię że to jest główna przyczyna .. kolega ma normalnie instalowane i wszystko u niego działa .. dzięki za odp pozdro
Da się coś zrobić z trabantami? Są zamiast królewskiej gwardii konnej i po patchu 1.4 mogę werbować jedynie sześć oddziałów tej jakże użytecznej na polu bitwy jednostki :(
Chodzi ci poprostu o pozbycie sie limitu rekrutacji tej jednostki w EW, dobrze cię rozumie, tak?
Musisz miec zainstalowanego PackFileManager w najnowszej wersji. Otwierasz go dajesz File open i podajesz sciezke dostepu do ew.pack.
Z lewej strony rozwijasz po koleji:
-ew.pack
-db
-units_tables
-units
Rozwija ci się tabela po prawej stronie, odnajdujesz nazwę swojej jednostki i w kolumnie unit_limit dajesz 0.
I to wszystko nie masz juz limitu rekrutowania danej jednostki. :D
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=234546
W pack file menagerze wyskakuje mi jakiś błąd więc włączam dbeditora więc pomyślałem,że od razu przywrucę granaty grenadierom. Oto efekt
Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
W tą niedzielę będę modowął cały dzięń:d
I jakie nowe jednostki??
PS: No to kiedy 0.5 ??
W związku z niespodziewanym brakiem czasu porobiłem mało.
A z jednostek to tylko poprawiłem muszkieterów gwardi dla Danii.
http://www.twcenter.net/forums/pictu...ictureid=26203
http://www.twcenter.net/forums/pictu...ictureid=26204