Niestety to dosyć kłopotliwy problem i związany jest wyłącznie z kartami GeForce od serii 8 wzwyż... :evil:
Post wyżej także o tym pisałem.
Wersja do druku
Niestety to dosyć kłopotliwy problem i związany jest wyłącznie z kartami GeForce od serii 8 wzwyż... :evil:
Post wyżej także o tym pisałem.
Cóż,szkoda.To sobie nie pogram.Dzięki za pomoc i to chyba mój ostatni post tu na forum.
Witam! Nie wiem czy mogę nazwać to problemem technicznym ale mam problem z długością kampanii w Medievalu. Ja preferuję spokojną,pasywną grę bez zbędnej agresywności. I tu wkrada się problem-zanim rozwinę państwo to dostaje ostrzeżenie o zakończeniu kampanii. Co mam zrobić by grać dalej bez przeszkód? Proszę o szybką odpowiedz i z góry dziękuję :)
Podaj, jak uruchamiasz kampanię, to jakie opcje zaznaczasz? Dokładnie kim i w jakim czasie grasz? Jaki dokładnie komunikat masz o zakończeniu gry? Uff ;) Poczekam na odpowiedź, cieszę się że ktoś gra w tą szlachetną odsłonę tej serii. :)
Już znalazłem rozwiązanie. Główny folder Medievala->Campmap->Startpos i zmiana danych w folderach.
Można i tak ;) Jakbyś podał dokładnie jak to zrobiłeś na pewno by ktoś jeszcze na tym skorzystał ;)
pozdrawiam
Medieval->Campmap->Strtpos. W tym ostatnim folderze są cztery dokumenty w notatniku. Wybieramy ten okres w którym chcemy grać(Early,High,Late) i widzimy np:
SetStartDate:: 1087
SetPeriod:: EARLY
SetEarlyPeriodStartDate:: 1087
SetHighPeriodStartDate:: 1205
SetLatePeriodStartDate:: 1321
A teraz zamieniamy na np:
SetStartDate:: 1000
SetPeriod:: EARLY
SetEarlyPeriodStartDate:: 1087
SetHighPeriodStartDate:: 1205
SetLatePeriodStartDate:: 9999
Najlepiej zamienić w dokumencie Late ostatnią datę(SetLatePeriodStartDate) na 9999 i gramy aż do znudzenia.
ale czy nie masz wtedy cofniętych rozwiązań dla ery późnej? Niektóre jednostki, etc.?
Chyba też gdzieś jest w pliku jakimś informacja o warunkach zwycięstwa...
Znalazłem tą informację na pewnej stronie o grach strategicznych. Wszyscy potwierdzali skuteczność tej metody więc ją opisałem. Jeśli nie działa to z góry przepraszam za wprowadzenie w błąd. A co do zmiany daty to wchodzimy do folderu Late i zamieniamy TYLKO datę końcową. Reszta jest bez zmian,więc nie ma ingerencji w mechanikę gry.
spokojnie, nikt Cię tu nie krytykuje, tylko szuka lepszych rozwiązań, ja obecnie nie mam czasu sam poszukać, ale sugeruję, żebyś pogrzebał gdzieś jeszcze w tych plikach, może coś określa warunki zwycięstwa...
ale jak działa to może nie trzeba... ;)
pozdro