Czemu tak mało osób pisze w jakiej rozdziałce gra a to najważniejsze jak sobie ustalicie rozdzielczość 800x600 to każdy komp uciągnie a w FullHD to już problem.Cytat:
Zamieszczone przez Niko1295
Wersja do druku
Czemu tak mało osób pisze w jakiej rozdziałce gra a to najważniejsze jak sobie ustalicie rozdzielczość 800x600 to każdy komp uciągnie a w FullHD to już problem.Cytat:
Jakim cudem?Cytat:
Ja mam :
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4600+
GOODRAM 2gb, taktowanie coś koło 700
Gainward Nividia GeForce GT 240 512MB DDR5
Windows Xp Dodatek Service Pack 3 32bit
Mi ETW chodzi na średnio-wysokich, NTW prawie na fula, a Shogun 2 na wysokich 15fpsów . Wszytko na 1024x768.
Podaj dokładniejsze dane, bo jestem ciekawy co ci umożliwia grę na fulla. Może ulepszę ten podzespół 8-)
Mój Sprzęt
Windows 7 64bit
6Gb ramu
Intel Core 2 Duo E7400 2,8GHz
Radeon 4890 1Gb Ram DDR5
Rozdzielczość 1280x1024
Na ustawieniach Ultra-Wysokie - średnia 22 Fps
Na ustawieniach Średnich - średnia 28 Fps
Można powiedzieć że nie narzekam :) - Jest dobrze :)
EDIT:
Bradzo możliwe że chodzi o parę detali - kolega ma 3 Gb pamięci systemowej i grafikę która może ma 1 Gb ramu - niby niewiele ale może dać różnice :).Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
Edytuj posty. Kyuzo
Karty graficzne mamy takie same wręcz identyczne ;) Jedyną różnicą którą ja widzę to ta że ja mam o 1 Gb więcej ramu a tak to mamy identyczne sprzęty :)Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
Cytat:
Zamieszczone przez pawelK
Gram na najwyższej rozdzielczości w Empire i Napoleon nie pamiętam czy jest taka sama jak w Shogun 2 wiem że w Shogunie 2 gram na 1280/1024.
Wszytko mam na fula wszystko ultra. Dosłownie WSZYSTKO co się da :mrgreen:
I śmiga aż miło :lol:
Nie wydaje wam się że przy modelach wojowników są białe ,,otoczki''???
Rozdzielczość 1280x1024 to obecnie jedna z najniższych rozdzielczości w grach. Nie dziwię się zatem, że chodzi ci płynnie demo. Gdyby Twoja karta miała tyle pikseli do wyświetlenia co w full HD, to by sobie nie dała rady bez klatkowania :)
Podkręciłem phenoma 2 x4 do 3.8 ghz i dalej przycina przy tłukących się tłumach. Niesamowite, bo z gtx 480 wszystko powinno śmigać płynnie.
Niko1295
Proszę cię zrób test FPSów bo trudno uwierzyć ;)
Jakie masz taktowanie ram?
Ramy kosztują 65zł za 1GB, więc mam nadzieję :D
Przed chwileczką zrobiłem testa Frapsem ile mam FPS i wyszło mi tak (grałem bitwę historyczną bez żadnych modyfikacji):
Z daleka: średnia FPS-30/40
Z przybliżenia na jednostkę w "spoczynku"-20/30
Z przybliżenia w miejsce największej walki-20/25
Z przybliżenia tak aby było widać źrenice skośnookie :mrgreen: ~20
Filmik który jest przed bitwą działa na ok 25 FPS
Taktowanie mojego ramu to tak gdzieś około 600 MHz
Wszytko działa bez najmniejszego przycięcia :)
Czemu tak myslisz? Pytalem sie tez na globalnym forum TW. Tam jeden koles nie mogl uwierzyc ze gram Napoleona na ustawieniach ultra/wysokich. Niestety nie zmyslam :D. Potem zareagowal ten samy gosc i drugi tez; powiedzieli ze bez problemu bede mogl grac na wysokich ustawieniach.Cytat:
Zamieszczone przez Scooter
Wszyscy tutaj mysle ze nie wycisne z kompa nic nie wiecej niz srednio-wysokie? To w takim razie gdzie jest tu problem? Stara karta graficzna? Mam o 2 GB wiecej RAM niz rekomendowane na Windows 7. Procesor jeszcze sie nadaje bo zalecaja miec i5. A wiec?
A demo mi sie nie chce sciagac. Czytalem duzo o nim na TWCenter i doszlem do wniosku ze duzo graczow sciagnelo, gralo i potem narzekali (miejac superkomputery) ze im laguje, ze slaba grafika itd. CA informuje ze to tylko demo i ze gra bedzie stabilna, z o wiele lepsza grafika. Powod tego jest ze wypuscili demo bardzo wczesniej zeby szybko dotarlo do graczy zanim wyjdzie sama gra.
Tak przynajmniej mowi CA... :) ;)
Intel i5 750 @ 2.67 Ghz (Win7)
6 GB RAM
Geforce GT 220
Jak ci będzie działać demo? To jest całkowita loteria, jednym chodzi dobrze, drugim już nie.