Szykuje się mod ostateczny pod RTW... Więcej z tego silnika chyba nie da się wycisnąć.
Wersja do druku
Szykuje się mod ostateczny pod RTW... Więcej z tego silnika chyba nie da się wycisnąć.
Możecie dać link do tego posta na TWC ? ja tam wyczytałem tylko narzekania, że to nie mod tylko prezentacja grafiki :)
Ale może rzeczywiście by się udało - skoro mod pod względem graficznym ma konkurować z RSII to chyba musieli sobie wziąć to do serca bo o ile jednostki przedstawione oficjalnie są całkiem niezłe o tyle screeny z "warsztatu" np legionistów po reformach wojskowych wyglądają niekorzystnie a w porównaniu do RSII wręcz fatalnie.
Ja jestem sceptyczny do tych informacji, ponieważ gdyby cokolwiek się w kierunku "do przodu" z modem działo to założyciel tematu by nam o tym tutaj pisał. A nie pisze :((
Choć na mod nadal bardzo czekam podobnie jak na EB II choć muszę przyznać, że RSII po poprawkach staje się całkiem niezły :)
Nie zawsze tak jest- na przykład mod limesa, naszego Polaka, na tym forum jest pomijany i twórca też nie za bardzo chce się udzielać, bo ma swoje forum...Trzeba być cierpliwym, już nie jeden mod powstał gdy cisza o nim była ;)
Masz rację. Ale wydaję mi się, że akurat w tym przypadku wszystko było robione z wielką pompą. Więc ta cisza to chyba nie jest efekt zamierzony zwłaszcza, że temat i tutaj i na TWC padł :(( Niepokojące jest również to, że nie dano żadnego nawet oświadczenia co jest powodem itd.
Mam swoją teorię na ten temat - prawdopodobnie to wszystko przerosło twórców i najprawdopodobniej osoba, która zajmowała się grafiką (czyli wszystkim - bo tak naprawdę tylko efekty pracy grafika było dane nam podziwiać) zrezygnowała lub zawiesiła na czas nieograniczony swój udział w przedsięwzięciu tłumacząc się brakiem czasu/chęci itd :( No i koniec :(
Proszę mod limesa, gdzie część rozwiązań już dawno zaimplementowano ;) nim zrobili to twórcy tego moda.
viewtopic.php?f=274&t=364
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ost8531567
link do posta na twc
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D :D :D :D
Numidia będzie
Trzeba być cierpliwym, jak ma być dobry mod, to lepiej czekać i pograć w dobrą stabilną wersję, a nie zabugowaną wersję alfa ;)
oby tylko nie w nieskończoność :D
witam wszystkich :D
poczytałem sobie i muszę przyznać, że cieszy mnie, iż mod wzbudził tyle emocji :D
super. ale jak zawsze trzeba mi pospieszyć z wyjaśnieniem, co też się dzieje na tym podwórku.
otóż:
1. nie było mnie długo, ponieważ kraj nasz nawiedziło to i owo i było dużo wody, niszczacej infrastrukturę, także telekomunikacyjna. jak wiadomo TPSA nie za bardzo interesuje się losem klienta, jeśli ma ją to kosztowac co kolwiek, więc zmuszony byłem rozwiązac umowę i załatwić sobie nowego usługodawcę. trochę zajęło i spowolniło moją pracę (grafika) a jak wiecie pewnie tu racze jestem niemal całkiem sam z braku innych grafików, prócz AGRIPP'y, który robi teksturki. a czymże tekstura bez modelu?
2. tak, podtrzymuje że zmierzymy się z RS2. zmierzymy sie też z AEE (doświadczenia moje i przede wszystkim Magpie'a związane z pracą w tym modzie dały nam sporo do myślenia na temat zastosowanych tam zmian i wierzymy, że można na tym polu osiąnąc jeszcze to i owo). jako wiecznie niezadowoleni z efektów naszej pracy ciągle coś dopracowujemy, ale itzeba gdzies się zatrzymać i powiedzieć sobie dośc :). co do legionów i nekorzystnego ich wyglądu, chciałem tylko zwrócić uwagę, że to co dotychczas pokazaliśmy na TWC to screeny z WARSZTATU (WORKSHOP) i to są rzeczy w trakcie ich tworzenia a nie finalne wersje. finalne lądują w "PREVIEWS" ale i one czasem ulegają zmianie, o czym czasem zawiadamiamy a czasem dla hecy nie, bo nie wypada się wszystkim przca chwalić :P. RS2 to niemal doskonały mod. fajna grafika, ale na finalna ocenę pozwolę sobie poczekać, gdy będe porównywał w zaciszu nasze osiągnięcia z osiągnięciami RS2. póki co, jestem optymistą a obejrzawszy moda od środka czuję że będzie można jeszcze coś dopowiedzieć w RotN. zaznaczam, że chyba nie będzie u nas rekrutacji armii w jedną turę. to trochę ogłupia AI i nie pozwala poczuc, ze klęska na polu bitwy była katastrofa, póki populacja miast nie spadnie do 400 ludzi :P
3. wielka pompa to będzie przy premierze :P. jak się uda i jak dożyje :P. nie należę do ludzi którzy wycofuja się ze swoich pasji. zmęczenie jest, nerwy są, wysiłek jest potworny, noce nieprzespane... jak to przy modowaniu, ale radość z każdej roboty rekompensuje mi to doskonale, a jeśli jeszcze spotyka się to z dobrym odbiorem na forum ludzi zainteresowanych modem, to już w ogóle chyba do pracy nie pójdę, tylko będę naparzał moda :D
4. przykro mi, że moge raczyc was tylko grafią. prócz HERN'a tylko ja jestem teraz polskojęzyczny w teamie, a to że pokazuje grafike to juz tylko wynik tego, że samej gry wam nie jestem w stanie pokazać, więc jadę z tym co umiem najlepiej. to nie jest mod obliczony na jednostki i grafike, choć to moja wielka ambicja by miał to wszystko bardzo dobrze dograne. to przede wszystkim mod na grywalnośc i na myślenie. wszysto musi grać w nim i wpływac na siebie, stąd nasze tempo - musimy kontrolować efekty naszej pracy. teraz po powrocie jestem trochę w proszku, więc żeby nie byc gołosłownym powrzucam jeszcze parę jednostek i zmykam do robienia scenerii, bo musza one fraficznie tworzyć całośc z tym co zrobiliśmy dotychczas. stąd np. nie możemy użyć drzew np. z RS2, bo się różnią sposobem tworzenia tekstur. w ograniczonym zasobie polygonów w modelu staram się unikać rysunkowości na rzecz "fotografii" a RS2 to przede wszystkim TONE - wspaniały rysownik.
5. sam chetnie zobaczyłbym R2:TW. boję sie tylko, ze będzie to N:TW/E:TW 2 w antyku z masą bajerów i kiepskim graniem (osobiste doświadczenia) i masa bugów. ale to już robota dla moderów jak zawsze :P o ile dadzą narzędzia. osobiście przepadam za historycznością w grach. "prawda czasu-prawda ekranu" ;) a wlasnie. musze pousuwac kilka pióropuszy. dowiedziałem się ze większość materiału archeologicznego to hełmy bez nich (o hellenach piszę) a jako że był to element drogi i łatwy do zniszczenia wypada ostawic go jeno oficjerom.
dobra. opisałem. pora wrócić do roboty, bo jutro wstaję wcześnie
do zobaczenia wkrótce :)
http://www.twcenter.net/forums/attac...1&d=1296427544