Re: Hearts of Iron 2 Dommsday
Niemożliwe, ja jak grałem, Francją, po wystąpienie z sojuszu z Wielka Brytanią, zaatakowałem, Hiszpanie, Holandie, Belgię, Włochy oraz wyzwoliłem wszystkie kolonie. Później ruszyłem z pomocą dla Polski i to wręcz przeciwnie Niemcy czsami przegrywały mimo przewagi liczebnej, oczywiście ogólnie miałem trochę więcej dywizji niż Rzesza, stąd też miałem przewage w prawie każdej bitwie, też dzięki wysokiemu zaangażowaniu szwabów w Polsce..
Ale ta przewaga, była zazwyczaj 2/1, 3/1, czasami 4/1, najlepiej zajmować wrogie, ziemie powoli, ale atakując na każdą z wielkim naciskiem lotniczym i lądowym, wówczas bitwy trwają krótko i nie traci sie dużo siły ludzkiej....
Ja mam tak jak Brave, po prostu nie mogę tego zrozumieć.
Tez tak mialem kiedy gralem, praktycznie niewazny bylo co rzucilem, i tak Niemcy wygrywaly bitwe, chocby byli 100 lat technologicznie za mna a statystyki sila/organizacja bardzo podobne
Zależy jak macie rozwiniętą, technologię, ja stawiam przede wszystkim na Doktryny, dzięki, którym mogę zancznie szybciej przyspieszać przewagę nad takimi gigantami jak Rzesza.
Takie rzeczy jak piszecie, to mi się zdarzały, ale tylko w jedynce, wtedy to nawet, jak atakowałem 200 dywizjami, na 1 Niemiecką, to zawsze przegrywałem, no chyba, że miałem świetnego generała utalentowanego w doktrynie ofensywnej...
Edit: dałbym wam sejwa, ale niestety robiłem reinstalke gry ;|
Cytat:
Zamieszczone przez MateuszKL
Ja mam tak jak Brave, po prostu nie mogę tego zrozumieć.
Zmobilizowałem się i spróbowałem dziś ponownie. Idzie mi nie najgorzej, zająłem najbardziej uprzemysłowione tereny i...
nagle Szwaby zajmują Belgię i Holandię, po czym wdzierają się pojedyńczymi dywizjami i zajmują pół kraju...cyrk na kółkach.
Trudno idę próbować dalej.
mnie tez to wkurza, komp z łatwością zatrzymuje nasze dywizje mimo przewagi militarnej :x grając Brazylia nie moglem pokonać Boliwii zajmując jej stolicy mimo iż miałem 12 dyw w tym 2 górskie, z 43r piechota przeciwko 4 z 39r :x
A może atakowałeś bez maksymalnej organizacji?
wszystko było na maksa i organizacja i morale a i tak dostawałem becki :x
To jest niemozliwe, ja grajac Turcja, rownomiernie rozwijajac technologie,budujac dywizje z rozna bronie tzn. pp,art,aa etc., obsadzajac kazda Armie w dywizje dowodzenia oraz dobrego dowodce, niekiedy pokonywalem Armie Niemiec wieksze niz moja.
ps. sorry za brak Polskich znakow.
jak mam jeszcze tego sejva do wrzucę screena
mógłby mi ktoś polecić jakiegoś fajnego moda pod grę??