Cytat:
Ale tu nawet nie chodzi o moja kobiete;) My sobie zyjemy aktywnie, z planami na aktywne zycie, bez dzieci, bez kurczowego trzymania sie ojczyzny itd. Ale takich dziewczyn jest bardzo duzo! Ja nam mnostwo, ktore z chcecia prowadzilyby tryb zycia Mossina, ba nawet juz prowadza:P Nie sprowadzajmy roli w zwiazku do tego, ze facet to moze byc taki:
a)domownik
b)podroznik
c)rock'n'rollowiec
d)pijaczyna
e)macho
itd
kobieta natomiast:
a)przykuta do kuchni i czekajaca na mezusia z obiadkiem
Ja mysle, ze kazdy jest w stanie znalezc kobiete, ktora by do niego pasowala, byla podobna lub nie;)
Cytat:
Panowie, przecież kobieta nie jest złem skończonym. Jakoś nie zauważam żebym była typową, stereotypową panną, która tylko maluje paznokcie, ogląda TV i zmusza mężczyznę do siedzenia w domu.
Czasy się zmieniły i większość kobiet tak nie robi. To, że jest się z kimś w związku, nie znaczy, że życie zmienia się na gorsze i trzeba być do kogoś uwiązanym.
Po prostu jest się z kimś dla miłości i okazuje się to przez pomoc, zaufanie, rozmowę, wsparcie i uśmiech.
Tylko trzeba trafić na tą osobę, która jest Wam dana. Wtedy wszystko samo się układa i nie twierdzę, że od początku będzie wszystko super, bo do każdej sytuacji trzeba dorosnąć, przestać patrzeć na siebie i czasem umieć z czegoś zrezygnować. Potrzeba wiele pracy, aby stworzyć związek, w którym chce się i warto być.
O tym mówię. Generalnie rzecz ujmując związek to bilans zysków i strat, to kompromis. Bądźmy szczerzy. Etap zauroczenia mija po jakimś czasie i uczucie musi się w końcu zetknąć z szarą codziennością.