Serdeczne dzięki za info. Nie mam zbytnio czasu by śledzić scenę moderską a taka informacja jest bardzo cenna. Znajdę trochę czasu to zainstaluję i się podzielę spostrzeżeniami.
Wersja do druku
Serdeczne dzięki za info. Nie mam zbytnio czasu by śledzić scenę moderską a taka informacja jest bardzo cenna. Znajdę trochę czasu to zainstaluję i się podzielę spostrzeżeniami.
Mam takie pytanie: grałem kiedyś w Rights of Man na ETW, więc nowa wersja kusi..czy jest jednak sens ją ściągać, gdy zbliża się premiera nowego DarthModa, w którego jednak osobiście nie grałem? Czy ktoś, kto grał w obie modyfikacje może podzielić się spostrzeżeniami i swoją opinią, który mod jest lepszy?
Z tego co czytam DarthMod 8.0 to w zasadzie Empire 2 Total War, nieporównywalny do czegokolwiek ;) TROM to porządna marka, ale...
A na dodatek w submodzie Causa Belli pojawią się najpewniej nowe jednostki dla RON'u(najpierw tylko tym leniom znajdę odpowiedni roster jednostek).Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Darthmod 8.0 najpewniej będzie złączony z DMUC'em 8.0.Wadą moda(na razie) jest dosyć mała różnorodność jednostek - szczególnie dla RON'u.
To w zasadzie chyba też będę zmuszony opuścić TROM-a skoro takie są zapowiedzi Darth-a. Kiedy planują wydać wersję numer 8?
Za godzinę, jutro, za tydzień...kiedy będzie gotowa ;)
Trzeba zrobić instalator, dodać nowe minimody, do tego Vader jako perfekcjonista cały czas pewnie ulepsza AI i ciągle wpada na nowe pomysły, które wprowadza w życie. Ale nie bój się, już wkrótce.
Salvo!Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Gdzie... ja mogę znaleźć angielski opis pancernych w EW 2?
Mam już kopię nazwy do własnego pliku.loc(i numer id jednostki - pancerny) ale kurka wodna...nie mogę znaleźć opisu(unit_description_texts_description_text_UNIT _ID lub unit_description_texts_long_description_text_UNIT_ ID)
Poradnik forumowy o tworzeniu własnej jednostki należy wrzucić do kosza - obecnie nie ma nic tam wspomniane o tworzeniu .loc, a bez tego DB Editor wywala błąd, a dalej CTD w grze...
Jak dobrze pójdzie to wydam własnego minimoda.Na razie z jedną jednostką.
Angielska nazwa jest w pliku z nazwami, opisu nie ma wcale. Kirasjera im chyba dałem.
Dzięki :DCytat:
Poradnik forumowy o tworzeniu własnej jednostki należy wrzucić do kosza
Poradnik jest aktualny z jednym zastrzeżeniem. PFM'a używamy tylko do tworzenia packa, DB Editora do edycji tabel. Nie pisałem też nic o opisach.
Na pewno wywala jeśli zostawisz puste pole, jeśli dasz nieistniejącą "ścieżkę" w grze powinno być puste, ale powinno działać.
Z naszymi pancernymi? To pamiętaj o creditsach, choć pancernego łatwo samemu zrobić, wystarczy znaleźć jednostkę w kolczudze u Marathów, przekolorować spodenki i buty i gotowe. Najlepiej jeszcze przekolorować wąsy na jasne i brązowe, do tego rozjaśnić cerę. W ew nigdy tego nie zrobiliśmy, a powinno być. I wąsidła mogłyby być mniej muzułmańskie.Cytat:
Jak dobrze pójdzie to wydam własnego minimoda.Na razie z jedną jednostką.
ps:nie wiem co za wersję ew masz, ale w jednej z pierwszych pancerni mieli miecz, a nie szablę - to błąd! Do tego pod koniec XVIII wieku, w wojnach z Turcją najczęściej używali lancy.
Jak masz problemy wal śmiało, ale nie tutaj, tylko w dziale porad itp ;)
Z naszymi pancernymi? To pamiętaj o creditsach, choć pancernego łatwo samemu zrobić, wystarczy znaleźć jednostkę w kolczudze u Marathów, przekolorować spodenki i buty i gotowe. Najlepiej jeszcze przekolorować wąsy na jasne i brązowe, do tego rozjaśnić cerę. W ew nigdy tego nie zrobiliśmy, a powinno być. I wąsidła mogłyby być mniej muzułmańskie.Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
ps:nie wiem co za wersję ew masz, ale w jednej z pierwszych pancerni mieli miecz, a nie szablę - to błąd! Do tego pod koniec XVIII wieku, w wojnach z Turcją najczęściej używali lancy.
Jak masz problemy wal śmiało, ale nie tutaj, tylko w dziale porad itp ;)[/quote:33660h8w]
Wiem, wiem. PFM nie ma już wbudowanego DB Editora :D. A DB teraz zawsze wywala bez edycji pliku .loc.
A wersję mam taką...szabla chyba :D. Twojego moda lekko zmodowałem ;).
Na razie prace nad modem stoją. Mam dość gotowych plików pack i chcę stworzyć własny.
[attachment=0:33660h8w]2012-08-28_00003.jpg[/attachment:33660h8w]
Nasz pancerny nie miał tak długiego kaftanu i kolczugi, żółte buty i trochę jeszcze innych detali. Dasz radę to poprawić?