Witam! Szukam dwóch osób do zagrania z nimi w Rome Total War.Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę pisać na mail: baziak148@gmail.com lub robert1999@poczta.onet.eu
Wersja do druku
Witam! Szukam dwóch osób do zagrania z nimi w Rome Total War.Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę pisać na mail: baziak148@gmail.com lub robert1999@poczta.onet.eu
mam pytanie czy warto zawierać sojusze z nacjami czy tylko i wyłącznie umowy handlowe ??? Zawsze mnie nurtowało pytanie jak grałem w tę serię i nie miałem okazji nikomu zadać tego pytania tak więc pytam Was drodzy towarzysze broni jak mi radzicie w tej kwestii
Pozdrawiam
Caldern
i jeśli ktoś chętny na multi w Rome total war to pisać na prywatne lub Kamil1991a@gmail.com
Umowy handlowe tak, sojusze są nieopłacalne, komp zaraz je zerwie jakimś głupim atakiem. Sprzymierzeńcy rzadko kiedy są przydatni chyba, że martwi pod stopami Twoich żołnierzy :D
Sojusze mogą być przydatne, ale zależy oczywiście z kim. Sojuszy najbardziej się nie opłaca robić z Rzymem, Egiptem i Hiszpanią. Bo i tak jak ich masz jako sąsiadów to po 1-3 turach cię zaatakują bez ostrzeżenia i powodu.
Nie tylko, większość frakcji, które graniczą z tobą i tak cię zaatakują, np grając Seleucydami Pont chce (czasem) sojusz, a w następnej (lub tej samej) turze atakuje. Wgl dyplomacja w RTW jest mocno zbugowana.
Jak dla mnie najlepsza w końcu z 5 lat trzaskałem łezka się kręci.
Ale co najlepsze?
Dyplomacja? :)
Galia jako sojusznik też są nie bardzo wartym uwagi narodem bo też oni atakują zaraz lub po jakimś czasie zawarcia sojuszem
W sumie w Rome raczej nie można specjalnie liczyć na bardzo trwałe sojusze.
Jestem gotów zaryzykować stwierdzenie,że tutaj sojusze wręcz prowokują do ataku na ciebie.