też podpisuje się pod pytaniem. czy można to robić za pomocą rome czy trzeba użyć dodatkowego programu?
Wersja do druku
też podpisuje się pod pytaniem. czy można to robić za pomocą rome czy trzeba użyć dodatkowego programu?
Jeśli nie możecie w Rome, to może Frapsem ?
a ty możesz w rome to robić?
Już nie pamiętam, bo nie mam zainstalowanego Rome, ale Fraps jest znanym i dobrym programem do takich rzeczy. ;)
Mam wielki problem i nie wiem o co chodzi. Gram Scytią, udało mi się podbić macedońską stolice. W następnej turze stoczyłem ciężką bitwę (700 moich konnych łuczników przeciwko 2800 falangi i jazdy greckiej). Cudem wygrałem ale straty ogromne. W każdym oddziale zostało mi po 30 jednostek. Od razu zaatakowali mnie Brutusii ze swoją armią liczącą 1800 ludzi przeciwko moim 300tu. Pomyślałem luzik, 1 tura przeszkolę wszystkich i wygram bez problemu. I tu jest problem, jednostki nie chcą się przeszkolić (nigdy nie było z tym problemu podczas oblężenia szło normalnie budować nowe wojsko i przeszkalać) a tutaj dodaje do kolejki do przeszkolenia i buduje onagery przy okazji, daje koniec tury.. i nic. Tak jak jest dalej są w kolejce do przeszkolenia. Jedyne co to udało mi się zwerbować onagery, ale gdy minęła następna tura to kolejne już się nie chciały zwerbować, a jednostki dalej nie chcą się przeszkolić, tylko pisze że pozostało "0 tur" do końca :?
Dodam również że budynki też nie chcą się budować. Nigdy tak nie miałem, czy to jakiś bug jest czy co :?: :?:
Niestety nie znam odp na to pytanie ale mam własne . Co trzeba wybudować by móc rekrutować pierwszą kohortę legionu bo nigdy w kampanii jej nie wyszkoliłem ???
Bodajże dostajesz ją za spełnienie misji Senatu poza tym, póxniej można rekrutować w samym Rzymie aczkolwiek tego nie sprawdzałem.
Po reformie jest dostępna w którymś tam ulepszeniu koszar, chyba ostatnim :)
Dzięki :D
Mógłby ktoś scharakteryzować poziomy trudności czym się różnią? Bo na razie wiem tylko że na VH komp ma staty +3, a jak z resztą? Jest różnica taktyczna w boju czy tylko staty :?: