Polecam TROM z submodem ornamentum.
Wersja do druku
Polecam TROM z submodem ornamentum.
Rue a jak zachowuje sie AI w bitwach? w podstawce, wiadomo jest tragedia...
Nie narzekam nie jest aż tak tragicznie.W bitwach cav próbuje obchodzić z boku nasze oddziały.Nie pruje bezmyślnie na naszą liniówkę.
Hmmm w sumie nic nie tracę. Chętnie wypróbuję tego moda. Poczytam tez troszkę temat o nim na naszym forum. Dzięki za sugestię;)
P.S temat nadal otwarty, jak macie inne propozycje to chętnie ich wysłucham.
Jest jeszcze zawsze przyzwoity Darthmod.
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1126
Eee tam DM. Zainstaluj DarthMod Ultimate Commander(DMUC). Najpierw 6.2, później patch 7.0. Gram na tym modzie już od sporego czasu i po prostu wymiata. Jak zainstalujesz submod CAUSA BELLI 2.01 to możesz grać Mogołami z naprawdę sporą ilością jednostek.Nie wspominając o Persji, gdzie to ich jest jak lodu.Cytat:
Zamieszczone przez Rue
Jednostek w DMUC'u(samym)wbrew pozorom jest dosyć sporo - masz różne wersje dragonów itd., liniówki(patrz na starcie na Rosję i Szwedów), ale mi to właściwie wisi.Niestety RON jest praktycznie bez żadnych dodatkowych.
Znacznie usprawnia AI, ba!Zazwyczaj, po każdej bitwie naprawia swoje okręty(tylko Piraci i Berberowie tego prawie nie robią). Jak masz niezł sprzęt to ustawiasz po 250-300 ludzi w jednym oddziale liniówki - wystarczy zmiana ustawień gry. Poza tym - mnóstwo submodów związanych z krwią, widokiem prochu ....wbudowane w ten mod.
Jedyna wada taka, że mod nie nadaję na pod multi i musisz wtedy ciskać do ustawień i wyłączać tak by zostawić DM("wbudowanego"w DMUC).
MOD W 100% PO ANG!
Zrzuty ekranów z tego moda powrzucałem do działu z nimi.
To prawda, nie lubię specjalnie epok historycznych ociekających pyłem prochowym ale tak jak i przy innych odsłonach tej serii gier Darth Vader reanimuje grę, czyniąc ją zjadliwą :)
Pozwolę sobie podać namiary,
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1126
-------------------
stąd można sobie spokojnie ściągać, ja tak swego czasu uczyniłem
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=495624
Files:
01. DMUC_v62_Full_Installer.exe [1310MB]
02. DMUC_62_to_70_Patch.exe [556MB] (with 11/14/2011 hot fix)
03. DMUC_Music_Pack_v16.exe [369MB]
04. DMUC_DFM_v11_Setup.exe [48MB]
bo coś cicho o nim na tym forum, całość nie rozpakowana modyfikacji, to przeszło 2 GB :D
Cicho, cicho. A nawet szkoda.Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Pamiętaj, że możesz też pobrać betę tzn. tzw.wersję PLATINUM http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=520925. Jednak jak jest napisane w wątku - wymaga testów i zainstalowanej oczywiście wersji 6.2 z patchem 7.0.Jak masz problemy z tłumaczeniem z ang na pl guide'a jak zainstalować to pisz.
A co do Music Packa to chyba nie jest on obowiązkowy (ja go tam nie pobierałem - obecne łącze v rzeczywista 30kb/s, ale zwiększam na 256, więc niegługo looknę).
Wersję platinium sobie daruje, obecna wersja ma tyle smaczków ( możliwość ustawienia wielkości czcionki- bezcenne, mimo że mod jest angielski, to trochę zostaje polskich opisów, że nawet ktoś nie chcący uczyć się angielskiego języka poradzi sobie ) :), że nawet ja co jestem sympatykiem wczesnego średniowiecza z przyjemnością odrestaurowałem Empire Total Bug War :D
Co do muzyki...warto, a za intro Vader ma pełen szacunku ukłon, wirtualny, po oglądnięciu jego, chciałoby się rzec CA do nauki czas zacząć się brać!!! :mrgreen:
-----
Jak mam trochę wolnego czasu to gram indiańcami, Irokezami na światowej dominacji :) Jest wesoło
howgh
Empire Double Bug War dodajmy. Kupiłem edycję premierową swego czasu.Wiesz, jak to się skończyło? :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Ja tam już przestawiłem na ang sam i powiem, że jest lepiej - zniknęły różne dziwne błędy, które mi czasami żyć nie dawały. Niedawno miałem nawet reinstalcję steamu i podwójną gry - pomogło( :D ).
A co do Indian to zrezygnowałem właśnie dlatego z PLATINUM. Zacząłem 2 dni temu grać GB. Walka z Huronami polegała na tym, że PRUUULI na wzgórze, gdzie to jednakowoż stały moje oddziały wyposażone w broń palną. Nagle OSTRZAŁ !I wiadomo co dalej (na flankach 2 oddziały zwykła prowincjonalnej sprowadzonej z Europy i 2 Indiańskie oddziały wyposażonych w muszkiety). Przewidzieć łatwo, co się stało gdy nagle kawaleria wylazła z krzaków. :mrgreen: Ale w zwykłym DMUC'u już latają normalnie i próbują okrążać.
Jedna rada - polecam sobie ustawić 2x wolniejsze tempo badań - będzie jak w 2tpy i dla mnie to większy balans gry przy graniu 4tpy.