Cytat:
Sprawdź swój plik config masz tam pewnie zapis show_banners 0 zmień na show_banners 1 i banery powinny być.
Bóg zapłać!
Wersja do druku
Cytat:
Sprawdź swój plik config masz tam pewnie zapis show_banners 0 zmień na show_banners 1 i banery powinny być.
Bóg zapłać!
mod fajny, szczególnie te jednostki polskie to poprostu majstersztyk. Widać autor rzeczywiście ma talent, co zostało już nie raz powiedziane :) Jednak sam mod ma wiele strasznych mankamentów, niszczących stabilność i przyjemność z gry. Mapa jest kompletnie do niczego... nie wiem kto dał taką mapę do moda ale jest kompletnie niesprawiedliwa i zawiera błędy- straszny balanst- dosłownie napieprzone bogactwa i surowce w Polsce i totalna bieda w krajach i regionach które z danych Bogactw słyną. Cała europa południowa dostała zbyt mocno po pupie. Ilość też prowincjii w europie południowej to jest poprostu jak dla mnie żenada- bo można mówić- jest po stolicy na region geograficzny, ale w porównaniu z innymi mapami z total warów, ta ilość jest poprostu zatrważająca, a to będzie miało wpływ na siłę ekonomiczną krajów południa, co za tym idzie na balans całej gry. a to najważniejsze.. Dopiero zaczynam grać na modzie ale już nasunęło mi się parę błędów, pogram dłużej to coś napisze.... co się nasuneło. Sorry, za odświeżenie tematu, ale jeszcze pare patchów by się zrobić przydało.... bo pomysł z jednostkami świetny. I jeszcze takie pytanie- bo do tego jeszcze nie doszłem- jak liczona jest na tym modzie reputacja- bo jakoś wszyscy mają dziwnie nisko, i dwa- czy sposób działania sojuszów przy wypowiadaniu wojen działa jak na modzie Archaon's Loyal Allies? z góry dzięki...
edit.: dobra pograłem. Dyplomacja dalej kretyńska jak w podstawce, sojusze nic nie dają w sensie militarnym, nie wiem jak naliczane są reputacje, ale napewno inaczej niż w podstawce i paradoksalnie, jeszcze gorzej niż w podstawce (wypuszczam jeńców, nigdy nie plądruje, nie prowadze wojen poza buntownikami i mam najgorszą reputacje z możliwych). Dyplomacja po ch. za przeproszeniem (podpisanie pokojów dalej prawie niemożliwe jak w podstawce (wieczne wojny bez końca)) Ludzie.... pograjcie w Europa Universalis i zróbcie moda z dyplomacją i polityką opartą o tą gre. Wtedy będzie to miało ręce i nogi, bo tak kretyńsko mi sie dawno nie grało, pieprze tą gierke, ide coś zjeść bo mnie irytuje az mnie w nosie swędzi....
Cytat:
Zamieszczone przez Raskolnikovv
Ten mod ma już ładne kilka lat i jest b. stary. Na pewno nie może się równać z nowszymi produkcjami i nie jest kontynuowany. Nie wiem czy gdziekolwiek pisało, że ten mod poprawia SI czy AI.
Jak jesteś taki cwany to sam moduj, nazwa wyraźnie wskazuje, że ten mod to praktycznie tylko nowe jednostki Polski.
Ten modzik będzie już kompletny
http://www.youtube.com/watch?v=Igc2hFhZAdA
Chcesz mieć taką politykę na Medievalu II? Z sojuszami, pokojami - Zainstaluj moda The Last Kingdoms z AI kampanijnym z Call of Warhammer.Cytat:
. pograjcie w Europa Universalis i zróbcie moda z dyplomacją i polityką opartą o tą gre. Wtedy będzie to miało ręce i nogi, bo tak kretyńsko mi sie dawno nie grało, pieprze tą gierke, ide coś zjeść bo mnie irytuje az mnie w nosie swędzi....
Przepraszam... mój błąd - bo wypowiedź dotyczyła moda Regnum Poloniae- czyli nie ten temat... bo autor Polish Kingdom zrobił kawał dobrej roboty, ale autor moda Regnum Poloniae, zmarnował potencjał modów, a mogł zrobić poprostu paczke paru modów połączonych, gdzie rozgrywka byłaby ok. bo mapa tego polaka którą dołączył poprostu się nie nadaje
co do samej gry... no jestem mocno rozczarowany nie tylko modami ale całym medievalem2. Przez 3 dni nie zapaliłem fajki, by z czystym sumieniem sprezentować sobie Medievala2- mając w pamięci, że Rome Total War był grą na której spędziłem najwięcej godzin z wszystkich gier zarówno pc, planszowych czy karcianych :P Zaczynam kampanię.. z myślą, że te drobne walki które trzeba było rozgrywać co 2 min , nie pojdą w otchłań a kampanię będę grał... długo. Ale niestety- starałem się przymykać oko na bugi, błędy i niedopracowania w grze, aż musiałem dojrzeć, że bez modów się nie obejdzie. Straciłem parenaście h na wybór modów, submodów, na wgrywanie wszystkiego i parokrotne wgrywanie gdy coś się posypało i.........? i załączam Ultimate Al- tak chwalone- i mamy to samo.... załączam REGNUM POLONIAE (tego dotyczyłą wypowiedź, tam włąsnie zostal zmarnowany potencjał Polish Kingdom (!)) z submodami m.in. Archaon's Loyal Allies, który POWINIEN, zmienić sposob działania sojuszy.... i.....? i sorry.... ale dalej różnicy nie widzę. chyba dam sobie spokój z gierką. Dodatku Królestwa nie posiadam.... więc macie jeszcze jakieś propozycje?
Spróbuj AI z Warhammera, lub SS 6.4 to plik descr_campaign_ai_db wgrywasz go do data Regnum i nadpisujesz. I zacznij nowa kampanię po zmianie AI. Sa tez inne AI. Poszukaj takiego które będzie najlepsze dla tego moda. Namiary na AI z Warhammera podał Ci Martin wyżej. Jakies inne Ci mogę podesłać to potestujesz ew. Mod nie jest dalej rozwijany a szkoda bo jakby poprawić parę rzeczy byłby niezły. Pozdrawiam.
Wielka szkoda iż nie masz dodatku Kingdoms. Od dawna już jest do podstawa, na niej idą najbardziej interesujące mody. Zostaje ci właśnie wyjęcie AI z jednego moda i przeniesienie go do innego moda, przeznaczonego tylko na zwykłego Medievala II. Ale najlepszy byłby dodatek Kingdoms po prostu. Oszczędziłbyś sobie mordowania, a mody z dobrą dyplomacją istnieją (Czyli np. The Last Kingdom, a jak się doda mod na AI bitewne i dobre AI kampanijne to się ma bardzo dobrą grę).
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
dzięki.. spróbuje na tym AI z Warhammera,tylko.... że Pan Martin chyba nie podał tych namiarów... :r zlitowałby się ktoś i wrzucił sam descr_campaing_ai_db gdzieś? Zeby nie ściągac calego moda...
a co do tego moda- Gdzie wschód spotyka się z zachodem- gdzieś pisało, że nie można na nim rozgrywać bitew.... naprawiono to czy rzeczywiście gra się na nim tylko na mapie kampanii..? bo tak to rozumie
W temacie traktującym o The Last Kingdom miałeś. Ale proszę bardzo:
http://chomikuj.pl/Commissar_Holt
Czwarty od dołu.
Cytat:
Zamieszczone przez Raskolnikovv
W nowej wersji będą bitwy