Naprawdę przez 30 min nic nie ruszyło? mi też nie odpala od razu ale nie po aż 30 minutach.Zazwyczaj muszę poczekać 3 minuty i kampania się włącza.
Wersja do druku
Naprawdę przez 30 min nic nie ruszyło? mi też nie odpala od razu ale nie po aż 30 minutach.Zazwyczaj muszę poczekać 3 minuty i kampania się włącza.
Ile wam zajmuje mod 2,74 gb na dysku 2,77 gb u mnie, na stronie 3 pomagałem jednemu koledze, może i wam się przyda wszystko poinstalowaliście i prawidłowo? Usuńcie map.rwm z katalogu base i spróbujcie odpalić.
Jest już nowa wersja, zatytułowana "IB 2 Britanniae Expansion"! Właśnie instaluję, ponoć bardzo dużo zmian. ;)
Pobrałem i zainstalowałem.
Edit: Grogmir, grałeś coś? Duże różnice w stosunku do wersji bez Expansion? Mapa teraz wymiata. Zmiany w rozgrywce też wygląda znaczne.
Grałem, grałem. Świetnie odwzorowany okres chaosu politycznego i religijnego, wcale nie jest łatwo utrzymać nowych poddanych w ryzach. Bardzo podoba mi się także model ekonomiczny, choć mam wrażenie, że porty dają za duże zyski - po 20 turach Regnum Britanniae, rozbudowie portów i zdobyciu 4 miast mam dochód 25k na turę, mimo king's purse -4000. No i nie wiem, czy to bug, ale członkowie rodziny nie mogą zdobywać tytułów regionalnych (comites civitatus i dux), za to zwykli generałowie już tak - a skoro nie można rekrutować tych ostatnich, to po jakimś czasie nie ma komu dawać tytułów. Nie wiesz, jak to zmienić?
Rekrutację zwykłych generałów można dopisac łtwo w export_descr_buildings, podaj budynek w jakim byś ich chiał i nazwę frakcji i ich dopiszę. Spróbuj pzrenieść tyttuł regionalny ze zwykłego gienka na tego z rodziny, powinno się dać.
Zainstalowałem i chcę zagrać, ale pojawia mi się jeden błąd - gdy daję na start game to się nic nie ładuje, a gra stoi w miejscu. Jak wychodzę do managera zadań, to wyskakuje brak odpowiedzi. Coś nie tak z modem czy jak?
Działa bez zarzutu. Co zainstalowałeś part i i II, czy też Expansion czyli part III. jak part III to odpalaj z executive.exe. Dobrze poinstalowałeś? Mod z dodatkiem expansion zajmuje 2,86 gb do 2,89. Tyle masz?
Mam i part I i II, jak i Expansion. Całość zajmuje mi od 2,86 do 2,87 GB. Instalowałem wg instrukcji.
Edit: odpalałem teraz z pliku executive.exe, lecz to nic nie zmienia.
Part I się instaluje do głównego, part II się wypakowuje i wkleja ręcznie do moda a part III do głównego. Tak zrobiłeś?