Re: Pytania początkujących, jak instalować mody.
Siema a ja mam mały problem z modem call of warhammer :(. Otóż zainstalowalem go usunąłem teutonic i juz niby wszystko gra klikam plik wsadowy i juz się odpala. Pełen euforii widze pierwszy ekran z logo moda po czym wywala mnie do windy i mam takir okienko z wiersza cmd
http://img19.imageshack.us/img19/221...ot001la.th.png
Proszę pomóżcie, z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)
Zainstalowałam moda ale przy próbie odpalenia wyskakuje mi informacja" Please insert the correct CD-ROM, select OK and restart application"
Co mam zrobić prosze o pomoc?
Cytat:
Zamieszczone przez Amelia_90
Zainstalowałam moda ale przy próbie odpalenia wyskakuje mi informacja" Please insert the correct CD-ROM, select OK and restart application"
Co mam zrobić prosze o pomoc?
Włożyć odpowiednią płytę - jeśli nie posiadasz oryginału, to polecam zmienić forum. Nie tolerujemy piractwa.
To nie koniecznie wina pirata, ja mam oryginał a też mam taki komunikat czasem. Mowa oczywiście o Kingdoms, Medek nie wariuje. Przyczyny mogą być inne, np emulatory napędów - to już podpada pod piractwo, zgoda - oraz złe ustawienia w panelu sterowania/system/sprzęt/menadżer urządzeń/kontrolery IDA ATA/ATAPI/Podstawowy kanał IDE/właściwości/ustawienia zaawansowane. Tutaj powinno być "tylko PIO" jeżeli masz niżej jako bieżący tryb transferu PIO. Czasami z automatu jest ustawione "DMA jeżeli jest dostępne".
A najprostszy powód to ten że mod wymaga Kingdoms (np. Retrofit) a w napędzie jest płytka z podstawki;)
jak zainstalowac moda three age??
Cytat:
Zamieszczone przez Jadziek
jak zainstalowac moda three age??
Trzeba go ściągnąć, uruchomić instalator a później wskazać prawidłową ścieżkę
Czesc. Sto lat mnie nie bylo od czasow instalowania The Third Age. nawet nick mi wykasowali. Do rzeczy. CHcialbym zainstalowac SS do MTWII. Obecnie mam zainstalwoane MTWII, Kingdoms i na to The Third Age plus jakeis dodatki. Czy musze cos odinstalwoac zeby SS chodzil poprawnie?
Cytat:
Zamieszczone przez Werewolf
Czesc. Sto lat mnie nie bylo od czasow instalowania The Third Age. nawet nick mi wykasowali. Do rzeczy. CHcialbym zainstalowac SS do MTWII. Obecnie mam zainstalwoane MTWII, Kingdoms i na to The Third Age plus jakeis dodatki. Czy musze cos odinstalwoac zeby SS chodzil poprawnie?
Raczej nie powinno być problemów z instalacją SS na takie pliki. Te dodatki są tylko do TA czy jeszcze jakieś inne?
Jak mniemam sa to tylko dodatki do TA, z tego co pamietam Real Combat plus cos jeszcze. Ok. Dziekuje. Ale zauwazylem, ze moze byc problem chyba bo mam neistety wersje polska MTWII a SS anglojezyczne. Beda kompatybilne?
Cytat:
Zamieszczone przez Werewolf
Jak mniemam sa to tylko dodatki do TA, z tego co pamietam Real Combat plus cos jeszcze. Ok. Dziekuje. Ale zauwazylem, ze moze byc problem chyba bo mam neistety wersje polska MTWII a SS anglojezyczne. Beda kompatybilne?
Większość userów ma wersję polską i wszystko działa normalnie. Możesz spokojnie instalować mody jakie chcesz :)