Re: Pytania początkujących moderów
Na początku witam wszystkich.
Mam pewien problem. Otóż zainstalowałem sobie Real Recruitment/Real Combat do SS 6.1. Wszystko jest elegancko jednak wkurza mnie w tym submodzie ruch jednostek/postaci. W jednej turze mogę przebyć o połowę krótszą trasę niż na czystym SS 6.1 :evil: Dlatego mam do was pytanie, w którym pliku mam pogrzebać aby przywrócić ruch jednostek/postaci do "normalnego" stanu.
A patrzyłeś to na piechocie i kawalerii. W zwykłym Medku kawaleria ma więcej ruchu niż piechota.
Cytat:
Zamieszczone przez Czesio133
Dałem do 0 i nie wywaliło. Moje zdanie o prochu to jeden wielki szajs. Jedynie armaty są fajne i statki. Ludzie ze strzelbami uciekają przed wrogiem. Moim zdaniem lepiej jest grać starą technologią.
Jeśli uciekają, to możesz im po prostu zmienić morale ;) (chyba, ze chodzi o to uciekanie tak jak harcownicy uciekają, ale to pewnie też można zmienić)
Cytat:
A patrzyłeś to na piechocie i kawalerii. W zwykłym Medku kawaleria ma więcej ruchu niż piechota.
Tak. Wszystko ma mniejsze pole ruchu. Wybierając Polskę "na czysto" oddziałem milicji z Krakowa do Płocka przechodziłem 2 tury. Na tym submodzie przechodzę 3 tury. Jak dodaje do oddziału balistę (lub coś w tym stylu) to cholery dostaję. Ja rozumiem, że realizm, no ale nie przesadzajmy, wojsko w rzeczywistości nie przechodziło z południa na północ swojego kraju w kilka lat.
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Jeśli uciekają, to możesz im po prostu zmienić morale ;) (chyba, ze chodzi o to uciekanie tak jak harcownicy uciekają, ale to pewnie też można zmienić)
Oni uciekają tak jak harcowncy by strzelić.
Dałoby się tak pogrzebać w plikach by nie było zadań od rady królewskiej typu zajmij zbuntowaną osadę lub wyślij dyplomate by przkupić osadę lub wyślij emisariusza?
Cytat:
Dałoby się tak pogrzebać w plikach by nie było zadań od rady królewskiej typu zajmij zbuntowaną osadę lub wyślij dyplomate by przkupić osadę lub wyślij emisariusza?
Jasne. Descr_missions lub coś w tym stylu. Tam możesz usunąć zadania, zrobić nowe, zmienić nagrody, czas, cele, wartości.
A co dokładnie trzeba zmienić by nie było misji zajmij zbuntowaną osadę, zablokuj port i ta misji z przekupacją osady co jest na to 10 tur.
Cytat:
A co dokładnie trzeba zmienić by nie było misji zajmij zbuntowaną osadę, zablokuj port i ta misji z przekupacją osady co jest na to 10 tur.
Tam masz wszystko jasno opisane. Będziesz miał tury misji, nagrody, zadowolenie, itp.