Pozwolę sobie nie zgodzić się z Wami Panowie :) uważam, że skiny są świetne. Zwróćcie uwagę na ich różnorodność. Jak dla mnie Triarii i Hastati sabelli to poprostu coś pięknego. Jedyne co mi przeszkadza to ten paskudny model i skiny konia z M2TW. Na szczęście to też już niedługo zostanie poprawione. Tak na marginesie to jest to już drugi preview tej frakcji. Z tego co wyczytałem, nie przewidują na razie kolejnych prezentacji z późniejszymi jednostkami. Chyba, że jest to celowa zmyłka, kto ich tam wie ;). Tak jak wspominałem wcześniej, gdzieś na ich forum jest wzmianka, że pracują nad preview frakcji arabskiej. Na twitterze natomiast opisują relacje z prac nad Kartaginą.
Poza aspektem wizualnym, podoba mi się nowy system budynków pozwalający zarządzać prowincjami. Bardziej rozbudowany niż w EBI, a to oznacza więcej zabawy przy prowadzeniu wojny i zdobywaniu nowych terenów. W połączeniu z okresowymi jednostkami (np. Pritanoi) oraz imperium dla SPQR, spowoduje to( mam nadzieję ) większe skomplikowanie rozgrywki strategicznej.