Przemówień nie ma,zrezygnowano z tego.
Wersja do druku
Przemówień nie ma,zrezygnowano z tego.
8-) Siema mam pytanie czy mogą być DLC do Shogun 2 Total War Zmierzch Samurajów ??
Mogą być, ale nie wiadomo czy będą :mrgreen:
mam problem tego typu jak wybudować kolej czyli pierwszy budynek sieci telegraficznej nie mogę w żadnej prowincji która mam tego wybudować jakie warunki musze spełniać ?? :geek:
tylko w niektórych prowincjach dostępna jest kolej.
to wszystko tłumaczy własnie jedna zdobylem szkodaze ze nie można rozbudować jej na inne prowincje bez stacji
1. Pro po kolei, bo nie do końca rozumiem. Każdy klan może zbudować tylko jedną "nitkę" kolejową tzn. tylko w 1 prowincji czy po prostu może zrobić jedną trasę np. połączyć 3 prowincje, w których wybudowana jest kolej?
2. Jak zdobyć zasoby: "bawełna" i "maszyny", bo nigdzie na mapie nie widzę, a potrzebuję do realizacji mych imperialistycznych planów ;)
3. Niedługo wybuduję Port handlowy i chciałbym zbudować Francuską dzielnicę handlową. Czy oni sami się do mnie zgłoszą czy po prostu mam wybór w budynkach? Z tego co widziałem statystyki oddziałów najlepszy wg mnie jest "Infanterie marine", dlatego chcę się zdecydować na Francuzów. Czy może pojawia się później coś lepszego i warto wybrać inny kraj do handlu?
1. Kolej jest tylko w określonych prowincjach. O ile dobrze pamiętam to na głównej wyspie są 2 główne linie przez całą Japonię i kilka odnóg od nich, czyli jak swoim klanem zajmiesz np. 3 prowincje z koleją to możesz stacje budować, a jeśli prowincje z dworcami będą ze sobą bezpośrednio graniczyć to pojawi się między nimi linia.
2. Maszyny prawie na pewno są z handlu z zachodem. Źródła bawełny nie pamiętam.
3. Kraj sam się zgłasza jak masz odpowiedni budynek. Do mnie Francuzi zgłosili się w następnej turze po wybudowaniu portu. A co do wyboru to wydaje mi się, że Angole są tylko dla frakcji cesarskich, Francja dla szogunatu, a USA może zaproponować tym i tym. Chociaż ja Amerykańców bym nie brał, bo ich okręt, i piechota ustępują pozostałym.
Bawełna też wskakuje jak zaczynasz handlować z Zachodem...tak dla potomnych.Cytat:
Zamieszczone przez Chaak
No właśnie nie wiem czy nie ma podziału z tymi krajami, bo czekam już 10 tur na Francuzów, odrzuciłem dwa razy Amerykanów (chyba już nie wrócą, bo za drugim razem był komunikat, że jeśli odmówię to już nie będą się prosić ;)) i Anglików raz :/ Gram na rozgrzewkę rodem Satsuma (cesarz).Cytat:
Zamieszczone przez Chaak
A tak się napaliłem na tych Infanterie marine :D
4. Czy opłaca się w każdym mieście inwestować w porty z Zachodem? Czy można w jednym zawrzeć układ np. z Amerykańcami a w drugim z Angolami? :)
5. Ile punktów doświadczenia dostają shinobi/gejsza/weteran/ishin na każdym poziomie, bo z tego co widzę, to chyba rośnie +1 na każdym? Jak jest później?
A jak się sprawa z punktami ma się u generała?
Wybudowałem angielską dzielnicę handlową i chciałem zacząć budować na masową skalę królewską piechotę morską. Po wybudowaniu 3 jednostek wyskakuje komunikat, że mam już maksymalną ilość tych jednostek. Da się ten limit jakoś zwiększyć? Czy piesza gwardia cesarska i szoguńska, należące również do piechoty elitarnej także mają takie ograniczenia?