wejdź do głównego katalogu MTW2 i umieść tutaj 10 20 ostatnich linii z tego plikuCytat:
Zamieszczone przez olewa
system.log.txt
Wersja do druku
wejdź do głównego katalogu MTW2 i umieść tutaj 10 20 ostatnich linii z tego plikuCytat:
Zamieszczone przez olewa
system.log.txt
20 linijek
14:48:30.296 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_CHARACTER
14:48:30.296 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_RESOURCE
14:48:30.296 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_FORT
14:48:30.296 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_MOVE_OBJECT
14:48:30.296 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_WATCHTOWER
14:48:30.296 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_DEPLOYMENT_AREA
14:48:30.296 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_TILE
14:48:30.296 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_SPECIAL_PIECE
14:48:30.296 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PAINT
14:48:30.296 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_ADJUST_HEIGHTS
14:48:30.296 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_ADD_UNIT
14:48:30.296 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_SETTLEMENT
14:48:31.187 [system.io] [warning] open: broken_crescent/data/text/climates.txt.strings.bin is missing
14:48:31.203 [system.io] [warning] open: broken_crescent/data/text/climates.txt is missing
14:48:31.359 [system.io] [warning] open: broken_crescent/data/text/event_titles.txt.strings.bin is missing
14:48:31.375 [system.io] [warning] open: broken_crescent/data/text/event_titles.txt is missing
14:48:33.109 [script.err] [error] Script Error in broken_crescent/data/export_descr_unit.txt, at line 361, column 24
stat_pri statistic refers to non-existant projectile type 'arrow_ha_h'
14:48:33.109 [script.err] [error] Script Error in broken_crescent/data/export_descr_unit.txt, at line 361, column 24
failed to read statistic for unit type 'bodyguard georgia'
14:48:33.109 [data.invalid] [error] DATABASE_TABLE error found : error reading record from file broken_crescent/data/export_descr_unit.txt.
No to mamy chyba błąd w jednostkach :)Cytat:
Zamieszczone przez olewa
Wiec nie da sie tego naprawic ? Dodam, ze gram juz 3 frakcją i za kazdym razem problem sie powtarza.
Czy spatchowałeś BC do wersji 2.02?
Jeśli tak - otwórz plik export_descr_unit.txt (w katalogu 'M2TW/broken_crescent/data') i sprawdź czy jest tam następujące info:
Nie jest to powszechny błąd. Podejrzewam, że popełniłeś jakiś błąd przy instalacji patcha.Cytat:
;Broken Crecent 2.02
;Author: Strelac, GrandViZ
;Version: 2009-07-14
Nie gram na patchu 2.02 bo wtedy mod w ogole sie nie chce wlaczyc. ;)
Witam wszystkich serdecznie. Mam przyjemność zaprosić szanownych graczy do zapoznania się z pre-preview Broken Crescent 3: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=343980
Witam.
Czy tak wielka mapa w BC3 zwiększy wymagania sprzętowe?
Aktualną wersję moda mam zainstalowaną na laptopie i na minimalnych ustawieniach nie mam żadnych problemów z grą, tak więc zastanawiam się czy nowa wersja moda będzie poprzeczką której mój sprzęt nie przeskoczy.
Może przeprowadzaliście już jakieś testy pod tym kątem?
Na pewno wymagania sprzętowe się zwiększą - o ile - trudno powiedzieć, bo mapa jest na razie goła i prócz settlementów i rzek nie ma nic. Z drugiej strony nie możemy przy tworzeniu mapy kierować się zadowoleniem graczy dysponujących słabym sprzętem. Choćby dlatego że postęp idzie cały czas do przodu, każdy z nas sprzęt wymienia, lub przynajmniej unowocześnia, a sam BC3 wyjdzie najpewniej w 2011r (choć proszę mnie tu nie trzymać za słowo!, to moje prywatne przeczucie a nie obwieszczenie BC teamu!). Więc nie pękałbym.
Piękny epicki mod, bardzo klimatyczny z piękną mapką, duży ukłon dla twórców. Grałem w większość modów pod MTW 2 i Kingdoms i napiszę, że do palmy pierwszeństwa BC nieco brakuje. Kilkakrotnie spotkałem się z opinią że jest bardzo realistyczny co jest niestety nieprawdą. Do realizmu brakuje mu b. dużo. Po ponad 240 turach Jarozolimą, kilkudziesięciu Bizancjum i kilkunastu Armenią, Egiptem i jeszcze kilku krajami muzułmańskimi stwierdzam, że totalnie skopano statystyki jednostek. Najgorzej wygląda kwestia bizantyjskich - są kilkakrotnie słabsze od odpowiedników z innych państw. Tak słabe jednostki nie miały szans zaistnienia nawet jako straż haremowa, duży minus. Ciężka jazda europejska jest również niedowartościowana, podobnie z jednostkami piechoty choć już nie tak tragicznie jak w przypadku Bizancjum. Mapka choć śliczna jest nieprawidłowa i system rekrutacji w podbitych prowincjach nawet po ponad 100 latach nie ulega zmianie.... Z realizmem niewielu tutaj wspólnego, mod piękny ale tylko zabawka. Ikony jednostek w kilku państwach śliczne choć według mnie Jerozolima odbiega mocno od pierwowzoru. Mam nadzieję, że w wersji 3.0 poprawią mankamenty i będzie numerem -1 wsród modów.