mi działa bezproblemowo
Wersja do druku
mi działa bezproblemowo
Z tą kawaleria to nie przesadzaj to nie średniowiecze :) , kawaleria wtedy spełniała raczej rolę pomocniczą( wyjątek państwa wschodu, Partia itp), choć odpowiednio użyta potrafiła rozstrzygnąć bitwę.Cytat:
I po raz kolejny brakuje tej siły przebicia kawalerii która była w Romie. Ale to można poprawić
U mnie też bez problemu.Cytat:
custom battle chodzi wam bez problemu? Mnie na pulpit wywala
no niby tak, ale nie przesadzajmy. Sacred Band kartaginy rozbijający się o principesów...
Nie tak to sobie wyobrażałem, chyba trzeba będzie pogrzebać w plikach
Hmmm czy w modzie jest możliwość utworzenia cesarstwa?
Konny Sacred Band rozbija się o Principies? Czego chcieć więcej?
Polecam zagrać w EB pod Rome, tam to w ogóle byś się zasmucił widząc jaki efekt miała by szarża tej jazdy nawet w Hastati ;) Serio, to nie średniowiecze, frontalna szarża na ciężką piechotę w starożytności to głupota.
A jednostki mają statystyki niskie czy np: hastati ma 20 ataku 30 obrony?
Tak na gorąco: po kilku bitwach Galów z Rzymianami, jestem całkiem zadowolony z długości bitew,choć wydaje mi sie ,że sam rzut pilium jest nieco spóźniony w automacie. Troszkę rozczarowała mnie animacja szarzy ciężkiej jazdy partyjskiej, trzymając włócznie jak średniowiecze rycerze :( . Co do samego wyglądu jednostek, RSII to nie jest, ale nie o to przecież chodzi, jutro kampania i zobaczę jak z grywalnością.
Niby tak, ale sam pęd oraz waga konia z jeźdźcem powinna być wystarczająca do przebicia się przez kilka szeregów lekkiej piechoty
Zresztą podkręcenie siły szarży w plikach nie stanowi większego problemu, ale ty się zajmę jutro
Skoro jest wersja grywalna, to dałem do ukończonych...Beta nie beta, ale w końcu coś z tych czasów wyszło. :D
Znalazłem chwilę czasu. Pobrałem modyfikację, powoli to szło, ale widać innych linków nie mają by wrzucić...
----
Z racji tej, że lubię te czasy, a swego czasu zagrywałem się w modyfikacje pod Rome z niepokojem odpaliłem moda....
---
Intro, cóż...widziałem gorsze, ujdzie w tłoku, to nie najważniejsze :)
Przy wyborze nacji, ucieszyłem się na widok mapy przedstawiającej tamte widzenie świata, czyli mapa nie współczesna....Nacji wybór dali rozsądny, bardzo podobny do EB 1 pod Rome. Wybrałem jedną z kampanii są trzy do wyboru, wybór padł na kampanię full, ze wszystkimi skryptami...Spróbowałem Celtami, i tu miłe zaskoczenie, jest intro dla tej nacji i całkiem znośne...W końcu rozpocząłem grę i znowu miłe zaskoczenie, widać kawał moderskiej roboty, jednostki, statystyki, grafika ich przedstawienia itp....No i na dzień dobry Anihilatorzy Cywilizacji, czyli synowie wilczycy ze swoim niezaspokojonym apetytem...Muza, mnie się podoba, jedna uwaga podobnie jak w przypadku co niektórych "wypasionych" modów komp musi być mocny, podejrzewam, że stąd jest podział na kampanie, oczywiście nie jest to główny powód...Nie wiem co będzie w najbardziej rozreklamowanej modyfikacji pod Medka o starożytności EB2, ale mod ma juz swój klimat i potencjał, a twórcy nie powiedzieli jeszcze ostatniego zdania...
--------
Cóż jeszcze dodać nie wywala, nie spotkałem ikon chłopów sławetnych niedoróbek w modyfikacjach, póki co, możliwe ze wady powychodzą w trakcie grania, ale jak znajdę więcej czasu to spróbuję zbudować swoje imperium od Pirenejów po Indie :D
Podsumowując, ściągać grać i dzielić się swoimi spostrzeżeniami :mrgreen:
pozdrawiam