-
Re: Medieval XL - Bugi
Tak, wprowadzenie tych zmian może nawet sprawić, że Twoje sejwy nie będą działały jeżeli nie ustawisz tamtych wartości na te jakie były lub ponownie nadpiszesz to tym plikiem z łątką ;)
U mnie przy 50 turze Serbia ma wojnę z Węgrami, ale nie zajęła im ani jednego miasta, jednakże same Węgry są męczone przez Bułgarów ;)
-
Mam problem pomiewaz kiedy klikam w plik do odpalenia gry wyskakuje mi blad CA LIBS,nie mam pojecia czym moze byc to spowodowane sciezka do pliku to mods/MXL/MXL.Z gory dzieki za pomoc.
-
Masz błąd, powinno być mods/MXL :) gdy sie wypakowuje coś 7zipem to on czasem podwójnie robi folder.
-
Zainstalowałem łatki i postanowiłem wrócić do MXL. Zacząłem od własnej bitwy i już bug. Oddziały ciężkozbrojnych włóczników przy oddaleniu kamerą wyglądają jak czarne kartony. http://imageshack.us/f/833/beztytuurln.jpg/ co więcej ich trupy też tak wyglądają. To były moje jednostki, grałem Jerozolimą.
-
Grając kampanie Genuami {czy jakoś tak} podczas plus minus 52 tury gra kiedy nacisnę zakończ turę i dochodzi gra się wiesza i napisane jest że wystąpił problem
-
Próbowałeś wczytać save i ponownie kliknąć turę? Mi to zawsze pomagało ;)
-
-
Podeślij mi save na maila kam2150@gmail.com
Sprawdzę, może u mnie pójdzie i wtedy Ci odeślę jeżeli ruszy, a jak nie to zobaczę w logu co jest nie tak :)
-
Grając w XL zauważyłem nastepujące problemy:
1.Przy potwierdzaniu np. wyjscia z gry nie ma ''fajki i X '' tylko dziwne obrazki, coś podobnego występuje w własnej bitwie przy wyborze armii na obrońce oraz przełaczaniu między drużynami.
2.Niektóre frakcje mają we własnej bitwie unit card chłopów z rome.
3.We frakcjach rosyjskich jednostka Ruska jazda walczy w zwarciu gołymi rekami, bizantyjscy Kontaratoi pikeman w zwarciu tak samo.
4.Mongolskie jednostki Hoshige,Nukeri i Khorchi mają ''niewidzialne srebrne konie''.
-
1&2&3&4 Będzie poprawione w nowej wersji :)