-
Niestety Grogmir, nie ma tak. Po pierwsze w księdze masz 4 miejsca na każdy poziom zaklęć. Po drugie każdy poziom możesz użyć x razy, więc jak użyjesz 4 razy czar słabych pocisków 1 poziomu to koniec, aż do odpoczynku. Z tym, że nawet jak nie masz zaklęć to możesz atakować dystansowo jakimś tam magicznym pociskiem, ale on słaby jest, od czasu do czasu coś tam wrogom zrobi :D De facto to jest trochę jak granie czarownikiem w Neverwinter Nights 1, ale możesz zmieniać sobie grymuary w dowolnym momencie gry, tylko to trochę trwa. Aha, użycie x razy czarów działa an wszystkie grymuary, więc nie da się użyć 4 razy kule ognia z pierwszego grymuaru i 4 razy z drugiego, tak nie ma :D
No ja też czekam na patcha i Mnie powoli szlag trafia...:mad:
-
Grogmirze, jak znasz system DnD to czary u kapłanów, magów i druidów działają na zasadzie Czarownika (sorcerera z BG). Mnie to odpowiada, bo ja zawsze wolałem większą uniwersalność tej klasy, nawet kosztem późniejszego zdobywania nowego poziomu czarów. Inaczej działają zaklęcia barda, to fajny system w ogóle! Podczas walki gra on cały czas pieśń i zbiera strofy (które wzmacniają sojuszników). Jak uzbiera 3 strofy to rzuca całkiem mocne zaklęcie, jak uzbiera 4 to rzuca bardzo mocne zaklęcie.
A czemu tak na tego patcha czekacie? Coś w nim ciekawego będzie? Bo jak na razie zauważyłem jeden błąd, a gram już trochę;)
-
No ma naprawić błąd gry Volomirze, który nie pozwala wyjść z Twierdzy Raedricka po wejściu do niej... Masz ekran ładowania a potem czarny ekran, kursor i muzyka. Klikniesz raz i gra crashuje. Ludzie albo to obchodzą kodami, albo modyfikują save'a lub jakimś modem wył. autosave... A ja czekam na patch, żeby się nie bawić z tym samemu...
-
Mnie bardziej odstrasza bug sprawiający, że umiejętności pasywne postaci znikają po ekwipowaniu jej dwukrotnym kliknięciem myszy (bez przenoszenia). :p
-
Jak pisałem, w Twierdzy problemu nie miałem. Ekwipuje przenosząc więc też tego nie uświadczyłem :P
-
Dokładnie, ja też ekwipuje przenosząc, ale z twierdzą problem jest i to Mnie ciężko wkurza...
-
Jedyny błąd jaki mam jest związany z użyciem itemu. Mam przedmiot z ładunkami kuli ognia, został mi ostatni ładunek i każda próba użycia sprawia, że postać mi się zacina. Nie mogę załadować gry i dopiero uruchomienie ponowne mi pomaga.
-
A tego to jeszcze nie miałem... Volomir, jeśli jesteś biegły w angielskim to zgłoś to tutaj: http://forums.obsidian.net/forum/104...oiler-warning/
-
Niestety z Twierdzy musiałem zrezygnować. 4 bohaterów w drużynie to zdecydowanie za mało. Poszedłem dalej, zdobyłem swoją warownię. Fajna sprawa. Chciałem iść do tych ruin pod Warownią ale ten zestaw potworów, które są na dole na samym początku znów skutecznie mnie blokuje :P
Z jednej strony ciekawą opcją jest to, że można sobie w mieście stworzyć najemnika i to takiego jak chcemy. Fajne ułatwienie bo można nieźle skomponować sobie drużynę. Ale trochę to mimo wszystko odbiera uroku biegania i szukania bohaterów, którzy mają swój charakter unikalny. Bo ta postać, którą stworzyłem jest na prawdę takim zapychaczem. Co nie zmienia faktu, że gram dalej :D
-
1. Ci zapychacze sie przydaja na poczatku zanim znajdziesz bohaterow ktorych mozesz dolaczyc. Poza tym na drugie przejscie gry zrobie sobie druzyne sam a nie bede korzystal z towarzyszy zrobionych przez Obsidiana :)
2. Ja jakos nie jade na kuli ognia - fakt, jest to przydatny czar ale w wiekszosci walk nawet czary 1 poziomu sa przydatne.
3. Jak gracie cipherem? Bo dolaczylem go druzyny, ale choicaz ma kilka fajnych umiejetnosci, to w 80% walk pada mi jako pierwszy.
4. Patch wyszedl wczoraj (w sumie to wcozraj wieczorem mi sciagnelo 800Mb a dzisiaj jeszcze 500) - mnie sie akurat w twierdzy nic nie popsulo, ale lista zmian jest bardzo dluga:
https://forums.obsidian.net/blog/7/e...tch-notes-103/