Re: PROBLEMY TECHNICZNE Z GRĄ I STEAM
Ok, mój problem wygląda następująco:
http://img269.imageshack.us/img269/489/bugzp.jpg
Przeinstalowałem E:TW trzy razy, ściągnąłem starsze sterowniki, wyłączyłem PhysX, wyczyściłem kompa ze śmieci, zdefragmentowałem dysk.
Ktoś się już może zetknął z takim problemem? Ktoś ma jakiś pomysł, jak to naprawić?
Pozdrawiam, Inkayon
EDIT: załadowanie sterowników 182.50 pomogło.
Po długiej przerwie(od kwietnia do dziś) wróciłem do ETW żeby je po raz kolejny zainstalować mając nadzieję ,że coś śię zmieniło.
Podczas przygotowywania do instalacji i kopiowania plików cache pasek doszedł do końca ,nagle pojawiła się informacje ,że serwery są zajęte prosimy spróbować później. mniej więcej tak to wyglądało .spróbowałem później pasek kopiowania plików cache zapełnił się do końca i nic się nie działo .stał tak kilka godzin i nic to samo miałem wiosną. Czy ktoś wie co z tym zrobić?
Z góry dziękuję.
Zainstalowałem Empire Total War na moim nowym lapku i mam pewien problem. Kiedy włączam te dodatkowe efekty (HDR, wolumetryczne efekty itp.) to interfej w czasie gry strasznie mi miga i skacze. Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje. Gram na Pixel Shader 3.0 niskie i reszta ustawień na Ultra. Gra chodzi płynnie, tylko ten denerwująco migający interfejs... Muszę wyłączać w czasie gry te dodatkowe efekty i problem znika, ale raczej jest coś nie tak. Mam wgranego najnowszego patcha. Nie wiem czy to jego wina. Konfiguracja laptopa: Radeon HD4330, Procek T6500, 3gb Ram, Windows Vista SP2.
Witam.
dazz007 skakanie w empire to typowy ,,objaw" radeonów w empire. Wyłącz w sterownikach ati anty-aliasing(wygładzanie krawędzi). A sterowniki najlepiej zainstaluj sobie ze strony producenta karty graficznej, czyli na przykład powercolor itd...
Powinno pomóc. Pozdro.
moj sprzet :2 g ramu; intel core2 6600 2,4 ghz; radeon HD 3800 series
wczesniej (przed pathem 1,5 wszystko działało czyli ze 3 miesiace temu gdyz moja karta byla na reklamacji i dopiero po takim czasie uruchomilem gre na nowo) teraz gra sie zacina pojawiaja sie jakies bledy nie da sie zagrac bitwy ogolnie całkiem się sypie (inne gry tez bardzo wymagajace działają bezbłednie zrobilem testy)
mam podobny problem co inkayon lecz zaistalowanie nowych sterownikow nie pomoglo ... mam nowy dysk i instalowalem to g...o steam na nowo oczywiscie ze 2 - 3 dni cos tam sobie sciagalo poprostu paranoja kupilem gre w ktora nie moge zagrac !!! do tego mam ograniczony czas w domu aby sie "pobawic i nacieszyc" empire; zrobilem sobie kopie gry w steamie na dysku bo juz nie zniose pobierania drugi raz tych "uaktualnien" ktore sa wieksze od tej gry .... aktualnie wrocilem do Medievala II
mam pytanie jak napisana jest ta gra w jakis fleszach czy czyms takim ???? moze wystarczy zaistalowac jakies inne sterowniki ???
macie jeszcze jakies rady co zrobic by ten bubel zadziałał jak nalezy ????
ps czuje sie oczukany nie tego oczekiwałem po tej serii !!! ta gra nie powinna byc sprzedawana jako pełnowartosciowy produkt !!!
ps 2 i jak by nawet dodali do napoleona flage czapke lub konia z pod waterloo to nie kupie tego !!!
Nie wiedziałem gdzie to napiszę, więc napiszę to tu. Jest to łatwy problem, ale mi się nie chce myśleć. Wszystko działa tak jak powinno oprócz tego, że gra nie bierze pod uwagę pliku patch.pack. Np. zmieniłem broń husarii- nic dalej lance. Zmieniłem koszt husarii- nic dalej taki jaki był. Zmieniłem ilość frakcji w bitwie gracza- nic dalej jest 18(13 + Indianie). Więc co się stało :shock:?
Mam problem kupiłem dziś sobie nowiutki saints row 2 i odziwo jak rejestruje cd-kay na steam pisze że mój serial jest już używany :o :cry: czy jest coś co moge zrobić :( :?: :?: :?:
to chyba niejest zły temat bo to temat o steamie no nie?
Witam
Niestety stary login gdzieś mi przepadł. Choć tego nie widać to jestem z Wami od wielu, wielu lat. Nie raz mi pomagaliście i wiem , że i teraz tak będzie.
Mój problem. Instalacja ETW.
Wszystko było cacy do ostatniego patcha. Po nim przy próbach odpalenia gry wrzucało mnie do strony Steam. Wpadłem na "genialny" pomysł usunięcia ETW z Steamu. Teraz przy ponownym instalowaniu i wpisaniu klucza otrzymuje info: Podany klucz jest niepoprawny , ponieważ został juz aktywowany przez konto steam.
Kurcze no został aktywowany przecież przeze mnie. Pomóżcie co z tym można zrobić ?
Z góry dziękuje.
Sławek
Nie wiem czy możliwe jest usunięcie gry z listy gier na koncie steam. Owszem, można ją odinstalować, ale na liście pozostaje. Tak więc jeśli wciąż używasz tego samego konta steam, czyli tego na którym pierwotnie zainstalowałeś ETW to nie powinno być kłopotu...
Sam robiłem w ten sposób reinstall i nie napotkałem żadnych problemów.
Gra pozostaje na liście, tyle, że jest niezainstalowana.
No, ale jeśli korzystasz z innego/nowego konta steam to nic nie poradzisz, musisz dostać się na stare.
Witam
Dzięki za odpowiedź. Co do usunięcia gry ze Stem to ją usunąłem. Konto mam właściwe. Pozostały mi tylko niezainstalowane.
Kurcze ręce opadają.