Niech mi ktoś napisze na gg jak już się zdecydujecie ;)
Wersja do druku
Niech mi ktoś napisze na gg jak już się zdecydujecie ;)
Losujemy kolejność. Z trudniejszych nacji jest Makuria, w sumie Armenia ( choć ma silne jednostki, dzięki czemu duży potencjał ) i może jeszcze Ghazni i Rajpuci ( choć ci sa na krańcu mapy, sporo rebelii do podbicia ), Oman też nie jest łatwy.
Marat poprosił o wylosowanie kolejności, więc:
1. Pop
2. seba225
3. Adi087
4. RemoPL
5. Marat
6. Profesor
7. Jan Pancesz III,
8. Krzywousty
9. Destro7er
10. Kapsul
11. ACN
12. Matisek
13. Zwiastun
14. kamilch2
15. Technik
Lista nacji:
1. Bizancjum
2. Armenia
3. Gruzja
4. Jerozolima
5. Makuria
6. Kipczacy
7. Turcja
8. Seldżucy
9. Egipt ( Ajjubidzi )
10. Abbasydzi
11. Seldżucy
12. Chorezm
13. Ghazni
14. Ghorydzi
15. Rajpuci
Tu sobie możecie sprawdzić gdzie leżą.
http://totalwar.honga.net/faction.php?v=bc
hueh
pierwszy raz jestem tak wysoko :D
Pop - Bizancjum
1. Pop - Bizancjum
2. seba225
3. Adi087
4. RemoPL
5. Marat
6. Profesor
7. Jan Pancesz III,
8. Krzywousty
9. Destro7er
10. Kapsul
11. ACN
12. Matisek
13. Zwiastun
14. kamilch2
15. Technik
Pozostałe nacje:
Armenia
Gruzja
Jerozolima
Makuria
Kipczacy
Turcja
Seldżucy
Egipt ( Ajjubidzi )
1Abbasydzi
Seldżucy
Chorezm
Ghazni
Ghorydzi
Rajpuci
seba225-gruzja
1. Pop - Bizancjum
2. seba225 - Gruzja
3. Adi087
4. RemoPL
5. Marat
6. Profesor
7. Jan Pancesz III,
8. Krzywousty
9. Destro7er
10. Kapsul
11. ACN
12. Matisek
13. Zwiastun
14. kamilch2
15. Technik
Pozostałe nacje:
Armenia
Jerozolima
Makuria
Kipczacy
Turcja
Seldżucy
Egipt ( Ajjubidzi )
Abbasydzi
Seldżucy
Chorezm
Ghazni
Ghorydzi
Rajpuci
Ci ktorzy nie grali na tym modzie powinni rowniez wiedziec ze niektore nacje (Kipczaki, Turcja, Bizancjum, Ghorydzi, Jerozolima i mozliwe ze jakies inne tez - jesli ktos bedzie zainteresowany moge poszukac) po spelnieniu okreslonych warunkow dostaja eventowe armie.Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Poszukaj info, najlepiej po polsku :D,a może wie ktoś kiedy adi już powie co wybrał?
Dokladnie - Egipt musi zajac kilka, okreslonych miast w Syrii wlaczajac Aleppo zeby KoJ dostalo mozliwosc probowania przywolania krucjaty. Wieksze szanse powodzenia przywolania istnieja jesli KoJ straci Jaffe, Akre albo Jerozolime. Po utracie tych 3 miast jednoczesnie krucjata przybywa automatycznie - chyba. Generalnie nie jest to taka krucjata jak w podstwce ale po prostu dodatkowe 2 zdaje sie armie.Cytat:
W KO sobie wyobrażam. Zresztą tutaj są pewne obostrzenia i tak łatwo nie dostaje się armii krucjatowych
Egipt dostaje chyba jakies armie ale nie wiem jakie sa warunki tego - moze Marat mial to w BC16?
Kipczaki dostaja spam armii po zajeciu 8 miast na stepach, finanse leca na pysk wiec lepiej byc przygotowanym do wojny w tym momencie :)
Ghorydzi maja jakis event zwizany z Lahore - nie znam warunkow.
Bizancjum i Turcja dostaja po 2 czy 3 armie kiedy znajda sie w stanie wojny ale trzeba sprawdzic czy dziala to kiedy jest 2 zywych graczy czy przeciw komputerowi/przeciw graczowi.
Nie znalazlem w necie zadnej listy, informacje sa z pliku (campaingn_script :? ) nie mam dostepu do niego teraz - najlepiej zagraj sobie kilka tur nacja ktora Cie interesuje aby zobaczyc jak to dziala.