Re: Polish Regiments Unit Pack
@ preussen6 : wypakuj wszystko na pulpit a potem plik DME_UPC_v6_3 wrzuć do folderu data. Przy wrzucaniu powinien ci się pojawić komunikat o zamianie plików wtedy zamień no i powinno działać. Jest jeszcze taka możliwość że masz ustawione żeby gotowa do użycia była vanilla a nie darthmod i wtedy przy uruchamianiu darthmoda ładują ci się pliki oryginalne zamieniając moje DME_UPC_v6_3 i nie ma nazw nowych jednostek. Przy pierwszym zamknięciu darthmoda wyskakuje taki komunikat czy chcesz żeby gotowy był darthmod czy vanilla, zależy co wybrałeś.
Ja po prostu od nowa wszystko zainstalowałem. Zauważyłem, że ten plik musiał koligować z plickiem od submoda causus belli, gdyż za każdym razem gdy włączałem submoda nie miałem nazw, a po wyłączeniu były (są to jedynie moje spostrzeżenia). Za wszelaką pomoc serdecznie dziękuje i gratuluje wspaniałej pracy.
Może tak być jak piszesz preussen6 bo z tym modem i animacje husarii chyba się gryzły o ile dobrze pamiętam.
W modzie są jakieś formacje nieregularne, czy tylko liniówki?
W pierwszym poście masz wypisane jednostki. Zależy co rozumiesz pod pojęciem "nieregularne". Jeśli chodzi ci o strzelców, pospolite ruszenie, wczesną piechotę i milicję, to tak.
CZy ktos ma jakiś przewodnik, jak dodaje się jednostki do rebelii, albo wogóle tworzy nową?
Cześć dla Dartmoda i przede wszystkim twojej paczki z jednostkami dla RON zainstalowałem Empire :D . Jednostki pierwsza klasa, nowe technologie i pomysł z reformą państwa to strzał w dziesiątkę. Znalazłem małego buga armaty mają zasięg strzału tylko 100 (chyba tylko 6funtowe ). Tylko ja tak mam czy ktoś też ma taki problem ????
Hej, błąd poprawiony :) postaram się wrzucić ponownie linka z plikiem bez błędu koło soboty razem z jednostką konfederatów.
Cytat:
CZy ktos ma jakiś przewodnik, jak dodaje się jednostki do rebelii, albo wogóle tworzy nową?
To jest chyba tak, że dodajemy nową frakcję (w tabeli frakcji) i gdzieś jej tam jest tabelka "if rebels", czy coś w tym stylu.
Dodanie jednostek jest chyba też takie same, jak dla innych. Wrzucsz ich w grupę technologiczną dzięki czemu mają dostęp do danej puli jednostek. Zawsze możesz też część jednostek z tej grupy im "usunąć", lub dodać units_faction_allowed bodajże (wtedy są tylko dla nich).
Nie wiem jak dodać gdzie mają występować, czy w startpostach, czy w tabelkach.
Zobacz moje poradniki o jednostkach i frakcjach, jakieś strzępki mogą tam o tym być (o startposach teoretycznie też).
Powodzenia!
Cytat:
Zamieszczone przez lvcas
Hej, błąd poprawiony :) postaram się wrzucić ponownie linka z plikiem bez błędu koło soboty razem z jednostką konfederatów.
Czy na tym poprawionym pliku będzie można spokojnie kontynuować kampanię, czy trzeba będzie zacząć od nowa?