Mi działa lecz tylko do rozgrywania 3 bitwy, a potem jest pulpit (problem opisałem kilka postów w wstecz), to chyba jest związane z FILE_TASK bo podczas działania co kilka linijek pisze odmowa dostępu.
Wersja do druku
Mi działa lecz tylko do rozgrywania 3 bitwy, a potem jest pulpit (problem opisałem kilka postów w wstecz), to chyba jest związane z FILE_TASK bo podczas działania co kilka linijek pisze odmowa dostępu.
Ściągałem z linków na pierwszej stronie tematu. Ale problem się rozwiązał. To wg mnie wina Megaupload. 3 razy ściągałem pierwszy part i za każdym razem miał inny rozmiar, ale do trzech razy sztuka. Ostatni raz ściągałem z linku na głównej stronie moda i chociaż to ten sam link, ściągnięty part był największy pod względem rozmiaru i WinRar już nie widzi błędów. Co prawda jeszcze nie zainstalowałem ale problem błędnego archiwum się rozwiązał. Jeśli chodzi o reinstalację, to robiłem to tak jak radzono parę postów wcześniej, tzn. odinstalowałem SS 6.1, usunąłem folder SS w mods i zainstalowałem od początku zgodnie z zaleceniami.
Z tego co wyczytałem na TWC odmowa dostępu jest ok. Lajtus i Skrzyp- jedyne co mogę wam poradzic to instalowanie SS od nowa. Może jeszcze warto zainstalować patch 1.5 do Medievala. Ja zainstalowałem mod zgodnie z instrukcjami i działa, zatem i u was musi działać.
Cytat:
Zamieszczone przez Skrzyp
No to super
Proszę niech ktoś da dokładną instrukcję instalacji.
Sam nigdy nie miałem żadnych poważnych problemów z działaniem lub stabilnością SS - RR/RC dlatego trudno mi coś poradzić na konkretne problemy np. takie
Mogę przynajmniej pomóc przy instalacji zawsze warto dwa razy sprawdzić czy przypadkiem nie zrobiło się o jedną rzecz za dużo lub za mało :roll:Cytat:
Zamieszczone przez lajtus
- - Najpierw instalujemy Stainless Steel i patch 6.1 bez żadnych dodatkowych modyfikacji, wiec dla osób które miały już zainstalowane wcześniej SS 6.1 zalecana jest ponowna instalacja po wcześniejszym usunięciu całego folderu Stainless Steel z folderu Medieval II Total War\mods żeby uniknąć ewentualnych problemów.
- Najnowsza wersja moda składa się tylko z dwóch części. Zawartość każdej z nich należy wypakować do folderu Medievala 2 domyślnie
C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War
Najlepiej za pomocą darmowego programu 7zip
- Następnie uruchamiamy Medieval II Total War\FILE_TASKS.bat - powinno to potrwać tylko chwile, a ewentualne komunikaty o braku dostępu należy zignorować
- Gotowe 8-)
Download
CZĘŚĆ nr.1
CZĘŚĆ nr.1
Są dwa nowe linki do ściągnięcia moda
http://www.filedropper.com/ssrrrcpart1
http://www.filedropper.com/ssrrrcpart2
No i zainstalowałem tak jak w instrukcji i teraz mnie wywala przy pierwszej bitwie.
Edit:Problem chyba rozwiązany, gdy zaczyna się kampanie trzeba wyłączyć pomoc komputera.
To może być istotna informacja dla wszystkich, którzy miewają podobne problemy.Cytat:
Zamieszczone przez lajtus
Ja zawsze z przyzwyczajenia wyłączam pomoc komputera więc nawet nie pomyślałem, że taki drobiazg może pomóc :roll:
Choć coś mi świta, że ktoś pisał o tym na TWcenter w związku z działaniem SS pod Vistą. Dodam tą informacje w poście otwierającym.
Mam nadzieje, że teraz wszystko już będzie u ciebie działać jak należy.
niby wszystko cacy no ale jednak wywala podczas próby rozegrania bitwy od pewnego momentu. jak napisał wyżej Kyuzo trzeba niby coś tam wyłączyć. Ja się pytam co konkretnie;p pomoc kompa w czym? w zarządzaniu miastami? trochę szkoda by było zaczynać od nowa gdy ma się już 60 turę :x
Pomoc kompa przy rozbudowie i zarządzaniu miastami możesz wyłączyć w każdej chwili. Podczas kampanii "Esc" i chyba w game options.