Dobrze Demand, po poście Thora już się bałem że coś mi się pokicało :D i nic takiego nie było. Chodziło mi o samą asfaltówkę ale odpowiedz oczywiście dobra.
Wersja do druku
Dobrze Demand, po poście Thora już się bałem że coś mi się pokicało :D i nic takiego nie było. Chodziło mi o samą asfaltówkę ale odpowiedz oczywiście dobra.
Jak Triss w czasie pobytu w Kaer Morhen zareagowała na przypomnienie Ciri o tym, że Lambert kazał oszczędzać drewno na opał, więc z gorącej kąpieli nici (opcjonalnie na podstawie znajomości podstaw archaicznego angielskiego i kontekstu możecie spróbować przetłumaczyć to na polski ;) )
EDIT: ej no przecież to proste, wystarczy do książki zajrzeć :P podpowiem, że miało to miejsce przy planowaniu wyjścia na sanki.
Jako że uważam iż zaglądanie do książki psuje zabawę (każdy kto ma może sprawdzić i nic to nie udowadnia). Ale strzelę z pamięci.
Powiedziała że może zrezygnować z wielu rzeczy i znosi niewygody ale z porannej kąpieli nie zrezygnuje.
Zła odpowiedź (w tym wypadku zabawa tkwi w dosłownym przytoczeniu słów z książki, bo Triss wypowiada to zdanie w Starszej Mowie stąd moja uwaga, że można się pokusić o tłumaczenie)
"Lambert może pocałować mnie w dupę" :)
Exactly ;) coś w stylu "Lambert caen cośtam aep arse" :D zadajesz voitek
Nie mam pomyslow, wiec proste i z tego samego tomu:
O czym Ciri wstydzila sie powiedziec wiedzminom w Kaer Morhen? Wytknela im to Triss
Jeśli dobrze kojarzę to o pierwszej miesiączce.
Ogólnie o miesiączkach. Myślę że możesz Demand spokojnie już pytanie zadawać :D .
Proszę o wymienienie co najmniej 2 przydomków Emhyra var Emreisa (w sumie są 3)