W starej wersji była taka możliwość, w tej najprawdopodobniej też będzie :)
Wersja do druku
W starej wersji była taka możliwość, w tej najprawdopodobniej też będzie :)
Mam jeszcze trochę wątpliwości co do rycerstwa, zawsze mi się wydawało że w Polsce wyglądali tak:
https://upload.wikimedia.org/wikiped..._1228-1333.PNG
A czy Husaria będzie miała skrzydełka?? :D
I może rok zakończenia niech będzie 16--, 17--, roku i żeby tam byli np Dragoni, Rajtarzy i muszkieterowie :)
A nie przesadzasz może? :) HellVard robi całą praktycznie modyfikacje sam, raczej na bank nie ma czasu żeby tworzyć coś na miarę Bellum Crucis + Potop TW
W sumie też racja ale było by ciekawie :)
Nie ma zbytniego sensu robić moda aż tak rozwleczonego w czasie, zaczyna się on w pierwszej połowie XIII wieku, a do czasów Dragonii i Rajtarii zaszło w społeczeństwach, gospodarce i sposobie wojowania tyle zmian, że nie sposób byłoby oddać to w miarę sensownie w grze :) Chyba żeby zrobić to "po łepkach", ale chyba nie o to chodzi, nieprawdaż? ;)
Eliminator nie rozumiem o co Ci chodzi, przecież wszystkie typy zbroi i hełmów z dzieła pana Matejki (poza płytówką z przyłbicą, bo 1232 rok to po prostu zbyt wcześnie na takie cuda) można znaleźć na screenach moich jednostek :)
A Będą skrzydełka (kfc)? xD
Były już w poprzedniej wersji, osobiście jestem przeciw w ogóle robieniu husarii, pierwsze chorągwie pojawiły się dopiero w XVIw,a jako osobna formacja powstała dopiero po reformach Batorego. Poza tym skrzydełka zawsze wyglądały dla mnie dziwnie i głupawo, :)
Jak chcecie husarię to w Potop albo OiM pograjcie :P Zastanawiam się nad inną nazwą dla Włodyków, gdyż występowali w zasadzie dopiero w XIV wieku i to głównie na Mazowszu oraz w Wielkopolsce. Jaka nazwa pasowałaby do warstwy biedniejszego rycerstwa? Podział na chorągwie ziemskie i rodowe też raczej odpada.
Biedne Rycerstwo? :D