-
Re: Szybka pomoc - GRA
Tylko lepszy procek
Man pytanie co do polityki, każda akcja jaką robię powoduję że trace popracie sędziów (Judges) gram Kartaginą i mam już tylko 9% poparcia.
Nawet adoptowanie kogoś z innej rodziny powoduję drastyczny spadek. Co zrobić aby podnieść poparcie?
-
Czy da się jakoś zmienić wielkość kart jednostek na mapie bitewnej tak żeby był jeden rząd a nie dwa?
-
orivarivar spróbój ze zwiększeniem rozdzielczości
-
kurde czyli u mnie nic się nie da mam monitor 19 cali rozdzielczość 1440x900
-
Też mam 19'' i dwa rzędy kart zasłaniają mi prawie pół ekranu. Może jakiś mod to zmieni a do tego czasu ratuję się minimalizując te okno z kartami jak nie są akurat potrzebne
-
Mam problem z wersja polską. ZA Boga nie idzie aktualizacja. Próbowałem już na zmian na Węgry czy Niemcy. Nic z tego. Ktoś ma może jakiś pomysł? sugestię :twisted: ?
-
Zmień na wersję angielską, zaczekaj aż cała gra się zaktualizuje, zmień na wersję polską.
-
Witajcie wodzowie,
Wiem, że było już dużo wątków z tym związanych.
Mam całkiem dobrego laptopa, i5-3210M 2.5Ghz z Boostem do 3.1.
Nviadia GF GT 630M i druga zintegrowana karta grafy Inetel hd graphics
8 giga ramu DDR3 i inne bajery.
Windows 7 64 bity.
I pojawia się problem. Gram na najniższych wymaganiach, a mapa kampanii dalej ścina, najmniejszy dym ścina, tekstury np gór ładują się długo. W trakcie bitwy efekty takie jak dym także strasznie ścinają, mgła wojny na kampanii ścina.
Może ktoś z was forumowicze, jest w stanie powiedzieć mi dlaczego ? Czy jest możliwość, że ROME nie wychwytuje mi drugiej (lepszej karty grafiki)? Przy odpaleniu opcji graficznych wyświetla mi, że korzysta z Karty Nvidia, lub nie korzysta z jakiejś części pamięci obliczeniowej ?
Dodam, że zrobiłem czynności, które były polecane w innych tematach tego typu, czyli instalacja DIrecta z płyty z grą itp.
Sterowniki do grafy są także całkowicie aktualne.
Format systemu odbył się kilka dni przed premierą, w celu przygotowania sprzętu do podbojów antycznego świata.
Kumpel ma takiego samego lapa, a wszystko chodzi mu na wymaganiach ULTRA.
Wysyłam dyplomacyjną prośbę o waszą pomoc, uprzedzam z góry, iż nie jestem bogiem komputerów i systemów.
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuje za pomoc
-
Mialem to samo i zrobilem tak : wszedlem w menadzera urzadzen i wylaczylem karte intel. Po tym obraz mi sie czarny zrobil i wylaczylem kompa guzikiem, ponownie uruchomilem ( rozdzielczosc byla 800x600 chyba) i w menadzerze ponownie ta karte wlaczylem i all wrocilo do normy, potem odpalilem roma i w ustawieniach juz widzal karte nividi gtx660m i na ekstremalne moglem sobie ustawic i pograc kontrolnie. Sorki za brak polskich znakow.
Czytam forum codziennie i zauwazylem ze kilka osob mialo z tym problem wiec postanowilem pomoc bo mi to zadzialalo i moge grac na maxa z grafa w romka.
-
Jeżeli dwóch graczy zainstaluje Radious Mod to będą mogli zagrać kampanię online? Jak myślicie, próbował ktoś?