Podoba mi się. Dobrze że scalili Kartaginę, Selków i Egipt.
Chwilowo dałem sobie spokój, non stop jakieś aktualizacje :D
Poczekam na późniejszą bardziej kompletna wersje tego moda.
Wersja do druku
Podoba mi się. Dobrze że scalili Kartaginę, Selków i Egipt.
Chwilowo dałem sobie spokój, non stop jakieś aktualizacje :D
Poczekam na późniejszą bardziej kompletna wersje tego moda.
O balans spokojnie, będzie poprawiony ;) Ostatnia wersja była taką mocno testową, bo wprowadzili po raz pierwszy kilka nowych czynników, więc różnie działają ;P Np większość z was gra na 0.4, a już były linki do 0.4c i jak będzie faktycznie lepiej, to niedługo będzie oficjalnie w pierwszym poście link do poprawionego wydania :) Ja bym modowy dał czas minimum miesiąca, bo obecnie jest to ciągle rozwijany i testowany projekt ;)
EDIT: Nowa łatka!
Changelog v0.4d:
- Tweaked and re-balanced battle speed, especially for what it concerns Hoplite and mainly defensive units; this should be a good middle medium between the vast reduced speed of 0.4 and prior versions
- Increased slightly maximum killing ratio
- Tweaked morale penalties for better behavior
- Resolved problem with cavalry that made it much more powerful in melee than it should have been
- Balanced Elephants
- Corrected bug with Hoplite Phalanx and Pike Phalanx formations reducing morale instead of increasing it
- Increased minimum strength of units to 30% (this means that units with equal or less men will get disbanded)
- Made various changes to table for better compatibility with future patches
Brzmi obiecująco.Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
A czy te podwersje moda aktualizują się jakoś na steamie? CZy też trzeba ściągać je od nowa?
Aha, słoniki koniecznie do nerfu :lol:
Tak jeszcze w kwestii strat - zachowało się wiele relacji o bitwach starożytności, gdzie obie strony ponosiły minimalne straty do momentu, gdy jedna z nich została oskrzydlona, pękł szyk, padł wódz albo wydarzyło się cokolwiek innego. Wówczas armia wpadała w panikę i następowała rzeź uciekających. Stąd te straty rzędu kilkuset vs kilkanaście tysięcy zabitych. Oczywiście w kwestii liczb swoje robiła też fantazja kronikarzy ale co do reguły to mod jest dosyć realny
Mi wlasnie pobralo aktualizacje tego moda. Automatycznie po wlaczeniu steama.
Czyli nawet jeśli pobrałem moda z linku to i tak będzie się aktualizował przez steam samoistnie?
Nie, jak masz przez link to się samo nie patchuje, bo nie masz jako tako subskrypcji włączonej.
Mam pytanie ja mogę ustawić by mod z rzymskimi hełmami był ważniejszy od divide et empera, bo uważam że tam są ładniejsze jednostki
Gram w TW Rome2 z dosyć dużą ilością modów. Czy ten nowy mod musi działać samodzielnie, czy dokladacie do niego jeszcze jakieś inne? Jeśli tak, to jakie?
Czy owy mod, zapobiega tworzeniu się masy legionistów gdy np każe się zaatakować dwum oddziałom jeden wrogi? Wtedy szyk nawet pretorianów nie istnieje a powstaje dziki tłum przed otwarciem nowej Biedronki...
Mod jest samodzielny i w sumie jedynym logicznym wyborem do grania w Rome, bo po prostu naprawia bugi CA, a których inne mody nie tykają. Poczekaj do kolejnej wersji, bo jeden z twórcow Selea, naprawił coś czego CA jeszcze od premiery nie tknęło. Mod nie działa z tymi na nowe jednostki, kampanię i balans. Z graficznych na bank noHDR się gryzie, ale spokojnie możesz GEM i Enchanced Effects wgrać.