Re: Cezar w Galii - minikampania
He, ale walczą w kupie na tym obrazku, brawo CA ;)
Podoba mi głównie podwójna fortyfikacja Cezara - zrobili ją nieźle. Ale jak dla mnie dodatek nie jest warty zakupu nawet za 1 euro (zawsze można go lepiej wydać).
Pograłem parę dni i odpuszczam tę grę na dłużej. Na razie za bardzo mnie wkurza ten gniot, a większość tak zwanych modów nie jest jeszcze warta instalowania, tym bardziej że ciągle wychodzą nowe patche. Mimo to chętnie poczytam wyczerpujące oceny graczy pod kątem zmian w grywalności.
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
ten efekt jaki stosuje CA na tych screenach to jest ligthroom, bardzo ładnie wyostrza cienie co potęguje kontrast i głębie (piszą o tym na TWC)w grze takich kontrastów nie uświadczysz
Cytat:
Zamieszczone przez manolito
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
ten efekt jaki stosuje CA na tych screenach to jest ligthroom, bardzo ładnie wyostrza cienie co potęguje kontrast i głębie (piszą o tym na TWC)w grze takich kontrastów nie uświadczysz
Takiego efektu nie osiągnie się nawet modem GEM?
Pewnie, że się osiągnie na True Color.
Pojawił się screen panoramiczny z Alezji:
http://wiki.totalwar.com/w/Battle_of_Alesia
Wszystko jeszcze ujdzie, ale po co ci legioniści w segmentatach.
Ja myślę że na te DLC światło rzuca sytuacja EA i DLC do Battlefield'a 4. Okazało się że gra jest mega zbugowana (skąd to znamy) i EA zawiesiło prace nad kolejnymi DLC do chwili naprawienia gry. Jaki jest tego efekt. Gracze może i zadowoleni. Ale w grach od dawna już nie chodzi o graczy. Inwestorzy są nie zadowoleni z braku DLC ponieważ ludzie mieli to kupić a oni zarobić. Będzie prawdopodobnie proces Inwestorzy vs EA za brak DLC... brzmi komicznie ? Taka jest prawda. Dziś w grach chodzi tylko o kasę.
To tłumaczy dlaczego Saga wypuściła tak zbugowaną grę. Przedstawili plan przed inwestorami że gra przyniesie tyle i tyle dochodu, później wyjdzie DLC i kasa też będzie się zgadzać. To teraz wydają DLC do gry która zawiodła większość graczy, szczególnie tych najwierniejszych którzy są z serią od lat.
A my czekamy na kolejne łatki... ale sorry... oni już pewnie pracują nad kolejnym DLC.
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Też mi się wydaje, że True Color, ale z lekko wyblakłymi kolorami;)
Cytat:
Zamieszczone przez gogles
Ja myślę że na te DLC światło rzuca sytuacja EA i DLC do Battlefield'a 4. Okazało się że gra jest mega zbugowana (skąd to znamy) i EA zawiesiło prace nad kolejnymi DLC do chwili naprawienia gry. Jaki jest tego efekt. Gracze może i zadowoleni. Ale w grach od dawna już nie chodzi o graczy. Inwestorzy są nie zadowoleni z braku DLC ponieważ ludzie mieli to kupić a oni zarobić. Będzie prawdopodobnie proces Inwestorzy vs EA za brak DLC... brzmi komicznie ? Taka jest prawda. Dziś w grach chodzi tylko o kasę.
To tłumaczy dlaczego Saga wypuściła tak zbugowaną grę. Przedstawili plan przed inwestorami że gra przyniesie tyle i tyle dochodu, później wyjdzie DLC i kasa też będzie się zgadzać. To teraz wydają DLC do gry która zawiodła większość graczy, szczególnie tych najwierniejszych którzy są z serią od lat.
A my czekamy na kolejne łatki... ale sorry... oni już pewnie pracują nad kolejnym DLC.
Przecież łatki są wydawane regularnie i poprawiły już wiele (większość graczy może już normalnie grać i nie narzeka), a to właściwie pierwsze płatne DLC, którego nie można dostać za darmo. Razem z nim będzie patch nr 8 i beta patcha 8.1, to chyba dobre tempo wydawania?
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Przecież łatki są wydawane regularnie i poprawiły już wiele (większość graczy może już normalnie grać i nie narzeka), a to właściwie pierwsze płatne DLC, którego nie można dostać za darmo. Razem z nim będzie patch nr 8 i beta patcha 8.1, to chyba dobre tempo wydawania?
problem w tym, że kolejne patche, zamiast naprawiać bugi, powodują że jest ich jeszcze więcej.
Jak dla mnie, to zarówno AI na mapie kampanii, jak i optymalizacja się znacząco poprawiły (na 1.0 gra miałem pokaz klatek, na 1.7 chodzi płynnie), problemem wciąż jest AI w czasie oblężeń, ma to być poprawione w patchu 8.0/8.1 - zobaczymy. O jakich bugach mówisz?
Cytat:
Zamieszczone przez gogles
Nie lubię tego typu opinii.
Piszesz "my", "nie dbają o graczy", "czekamy na kolejne łatki", "zawiodła większość graczy, tych najwierniejszych" - wszystko w liczbie mnogiej, wszystko jakbyś był jakimś zbiorowym adwokatem tłumu oburzonych i niezadowolonych.
Proponuje pisać za siebie i o swoich odczuciach.
Ja uważam siebie za wiernego fana serii i Rome 2 wg. mnie jest dobrą grą - proszę więc abyś nie wypowiadał się w moim imieniu i proponuje też nie wypowiadać się w imieniu innych.
Mam też wielu znajomych których można określić jako wiernych fanów serii i oni także grają w Rome 2 z powodzeniem (oczywiście czasem na coś narzekają ale nie ma gier idealnych).
Za nich rozumiem też się wypowiadasz?
Rome 2 jest regularnie łatany to fakt ale łaty przynoszą jakościowe zmiany - gra już teraz wg. mnie jest dobra a będzie b. dobra.