ja gdy mi sie tak gdzies zdarzy to toggle_fow i patrze w ktorym momencie sie to zdarza i cofam sie do jakiegos save-a starajac sie zmienic przyszlosc xd ( zapobiec ruchowi komputera tym lub sprawic by poszlo all inaczej )
Wersja do druku
ja gdy mi sie tak gdzies zdarzy to toggle_fow i patrze w ktorym momencie sie to zdarza i cofam sie do jakiegos save-a starajac sie zmienic przyszlosc xd ( zapobiec ruchowi komputera tym lub sprawic by poszlo all inaczej )
Dopiero w tym roku modów nam obrodziło.
Można już pobrać nową wersję Divide and Conquer.Naprawia ona wiele błędów na przykład ten z halabardnikami goblinów.
Jednostki Dol-Amroth zostały przerobione i teraz wyglądają wręcz pięknie.
Dodano i odjęto także kilka oddziałów dla frakcji takich jak Umbar,Lorien,Khand.
Nic innego tylko pobierać i grać.Zalecane jest rozpoczęcie nowej gry.Savy mogą nie działać.
http://www.moddb.com/mods/divide-and...-beta-patch-03
Patch waży całkiem sporo,aż 2 giga
Dzięki za info, czasu nie mam. Ale pobiorę za jakiś czas.
DC! ooo biore trzeba sie smiesznym khandem pobawic
Witajcie, to mój pierwszy post tutaj.
W Medievala 2 pogrywam sobie od czasu do czasu, wcześniej w różne mody historyczne teraz zarzuciłem Third Age. Wypas ale do czasu kiedy grając Gondorem byłem pod oblężeniem Mordoru. Początek piękny biegną z taranem, później wchodzą drabiniarze na mury, myślę sobie będzie ciężko bo na horyzoncie jeszcze co najmniej cztery hordy Orków stoją...i tak stały do końca bitwy nawet wtedy gdy ich atakowałem. Od razu zacząłem szukać modyfikacji, wybór padł na DaC no i nie żałuję, frakcji do wyboru do koloru, na razie żadnych "zamurowanych" oddziałów nie spotkałem. Plusem są krucjaty zła - około 30 tury Dale podpadło Mordorowi, spore oddziały trzech frakcji na nich szły również przez moje ziemie co wprowadziło spory zamęt w moich szeregach bo myślałem, że oni do mnie :-)) Póki co jedno miasto Dale padło. Gram Elfami (Thranduils) polecam dla początkujących, dwa miasta na początku, miłe sąsiedztwo ;-) łatwo ogarnąć.
Przydałoby się lepsze AI - na mapie oczywiście wiele pomniejszych oddziałów się szlaja, bitewne AI - wiadomo.
Jeżeli ktoś chciałby tego moda w torrentach to wstawię (jak ogarnę), bo ściągać z Mega to zgroza a ich odnośnik do torrenta coś chyba zwalony.
To tyle, pozdrawiam
Witaj.
Jak wygląda sprawa graficzna odnośnie nowych frakcji? Dol Amroth zostało zmienione na inne tekstury. Są jakieś inne zmiany? Grałem kilka godzin tylko w Betę z patchami Imladris i fajny klimat był. Mod jest ciekawy, mapa i ilość frakcji ogromna, muszę pobrać nową wersję.
Ten najnowszy patch 0.3 instalujemy na poprzednie DaC z patchami? Macie namiary na opis instalacji z TWC, coś nie namierzyłem na razie.
http://www.twcenter.net/forums/showt...ease-Patch-0-3
Proszę bardzo link do najnowszego tematu na TWC. Instalujemy Open bete i co najmniej patch nr 2, fix już ponoć jest w patchu 3. Oczywiście wersja 0.2 to po prostu patch 2 tak je ponazywali bo jak sami tłumaczą to jeszcze wciąż beta.
Dzięki bardzo.
Araven, wszystkie pliki to instalatory podajemy tylko ścieżkę (jeżeli o to Ci chodziło) na wersję 3.2. Jeśli chodzi o jednostki to nie mam odniesienia do podstawowej wersji bo pograłem tylko chwilę Gondorem tak jak pisałem. Jeszcze parę słów odnośnie oblężenia: na czystej wersji Third Age oddział drabiniarzy wlazł mi na mury, ładnie się tam chłopaki prali ale kilku Orków stało do końca bitwy na tych murach i ani be ani me. Nawet nie mogłem pomóc im odejść ;-) W Dac-u dzisiaj użyłem wież oblężniczych i podobnych rzeczy nie zauważyłem ale nie wiem jeszcze jak z drabinami będzie. Zwracam na takie błędy uwagę ponieważ każdą nawet najmniejszą bitwę rozgrywam sam.
Wiem że na forum jest mnóstwo osób grających na MOSie, może jest osoba która sporo pograła w oba submody i porówna oba? Szczególnie pod kątem AI (mapa,bitwa), choć obawiam się że na moim lapku (grzejniku) MOS byłby zbyt dużym obciążeniem :-)
Coś mi nie chciało zainstalować 0.3 to wypakowałem 7.zipem i wkleiłem na patch 2 i działa.
W patchu 0.3 (nr 3) dużo zmienili, gram Imladris teraz na Medium/Medium tak testowo 75 tura zero ctd.
Dali masę jednostek z MOS, dużo mają własnych, bardzo wiele poprawili jednostek w stosunku do 0.2.
Szybsze tury są niż w MOS 1.6.2 ciężko je porównać, muszę pograć więcej w DaC by porównać i to nadal beta.
Mos 1.6.2 wymaga sporo silniejszej maszyny by płynnie chodził niż DaC.
Czy jest 1 plik w 0.3 czy też jest ich więcej do instalki?
Jaki jest poziom domyślny trudności, zalecany w DaC ?
W MOS gram na Hard albo VH, tu na razie jak pisałem testowo na Medium, zagram też Dol Amroth.