Hellenowie z konnych strzelców maja jazdę tarencką. Ludy wschodnie maja kilka rodzai łuczników konnych. Minus jest taki że kawaleria "dystansowa" jak nazwa sugeruje sprawdza się w walce bezkontaktowej. Jak ktoś ją dopada, wtedy biada... ;)
Wersja do druku
Hellenowie z konnych strzelców maja jazdę tarencką. Ludy wschodnie maja kilka rodzai łuczników konnych. Minus jest taki że kawaleria "dystansowa" jak nazwa sugeruje sprawdza się w walce bezkontaktowej. Jak ktoś ją dopada, wtedy biada... ;)
Jak masz duszę sarmaty kombinuj z Partią. Mają Katafraktów (tratowanie :twisted: ),jazdę do walki w zwarciu i w końcu kilka rodzajów łuczników konnych (od dobrych po b.dobrych) a nawet podziwiane przez Ciebie słonie.
Rzeczywiście jak napisał kolega wyżej Partia wydaje się dla mnie najodpowiedniejsza ale słyszałem też że jest ponoć jedną z trudniejszych frakcji.
Co sądzicie o Macedonii
selucydzi też mają katafraktów, poza tym więcej słoni, rydwany i falangitów więc są o wiele lepszą opcją niż partia
z państw diadochów zdecydowanie macedonia jest najsłabsza w pojedynczych bitwach. słabsza jazda, brak słoni i rydwanów.Cytat:
Zamieszczone przez Drzymfonso
Wypróbuje obie polecane frakcje i ogólnie dzięki za pomoc . Jeżeli nasuwają się wam jeszcze jakieś rady piszcie śmiało
Siema mam takie pytanie bo nie wiem czego nie mogę grac w trybie multiplayer ani bitew ani kampanii, wszystko jest podswietlone na czerwono i pisze ze hoost sie nie zgadza, ale na pewno wszystko sie zgadza. ;) Dodam, ze mam zainstalowanego DeI i GEM
usuń mody to zacznie działać
Ale mody odznaczam w menedżerze a myślę ze GEM nie przeszkadzam
Z dwóch armii: Macedonia vs Seleucydzi w bitwach multiplayer wybrałbym też druga opcję. Z powodów przez kolegę podanych. Mają nawet dwa rodzaje słoni indyjskich ;) Sam ostatnio gram kampanię Seleucydami i bawię się wyśmienicie.
Jeżeli chodzi o Partię, poszukaj informacji o bitwie pod KARRAMI 53r.p.n.e. To powinno podziałać Ci na wyobraźnię. Oczywiście współczynniki poszczególnych rodzajów jednostek w Romku 2 raczej nie pozwolą Ci odnieść podobnego sukcesu przy TAKIM stosunku sił jak pod Karrami, chyba że na skrajnie łatwym poziomie. Ale sama bitwa powinna być OBOWIĄZKOWO w bitwach historycznych w Romku2.