Z pewnością się zgłoszę jeśli następny update będzie równie masywny :) Z góry dzięki
Póki co dołączam plik https://www.dropbox.com/s/w0udv51nps...%20cleared.txt jakbyś się interesował na czym stoimy.
Wersja do druku
Z pewnością się zgłoszę jeśli następny update będzie równie masywny :) Z góry dzięki
Póki co dołączam plik https://www.dropbox.com/s/w0udv51nps...%20cleared.txt jakbyś się interesował na czym stoimy.
Szybko przejrzałem i powiem tyle.... dużo tego, ale nie jest to nic z czym nie byłbym w stanie sobie dać rady. W razie co mogę też pełnić funkcję korektora gramatycznego. Jestem uczulony na tym punkcie :D
Jeśli chcesz, to możesz w wolnym czasie przeglądnąć te 5000 linijek pod kątem błędów :) Osobiście używałem Worda do sprawdzania błędów językowych, ale gramatyki program nie rozpozna.
@edit
Oczywiście dopiszę Ciebie w kreditsach.
Na tych creditsach mi niezbyt zależy, ale zamiast narzekać:"czemu nie ma?", to wolę coś zrobić i przyspieszyć pracę. Biorę się do sprawdzania.
@edit:
"agent_string_faction_overrides_description_overri de_dignitaryrom_celticif" "Celtyberski druid" "True"
"agent_string_faction_overrides_description_overri de_dignitaryrom_celticim" "Celtyberski wódz" "True"
"agent_string_faction_overrides_description_overri de_dignitaryrom_galleacif" "Celtyberski druid" "True"
"agent_string_faction_overrides_description_overri de_dignitaryrom_galleacim" "Celtyberski wódz" "True"
Czy w tych 2 ostatnich linijkach nie powinien być wódz galacki?
@edit 2:
"agent_string_faction_overrides_name_override_dign itaryrom_gerrhaeam" "Sage" "True"
W razie co, "sage" to "mędrzec"
Nie sugeruj się tymi końcówkami de_dignitaryrom_galleacim, czasem nie mają wcale powiązania z tym, co jest tłumaczone.
Co do sage, to rzeczywiście, nie wiedziałem jak to przetłumaczyć :)
Rafkos kiedy można się spodziewać nowego spolszcznenia?
Nowego w sensie z poprawionymi błędami gramatycznymi? Raczej dopiero przy następnym update, a jeśli chodzi o wersję 0.9, to spolszczenie już dawno jest.
Rafkos, daj mi znać w razie rozpoczęcia prac, dobra? Bo nie chciałbym się obudzić z przysłowiową ręką w nocniku.
Byłbym wdzięczny, gdybyś podesłał mi swój email na PW, dodałbym Ciebie wtedy do katalogu db :)
Do aktualnej wersji 0.95 doszło jeszcze więcej tekstów niż do 0.9, jestem zaszokowany :)