George R. R. Martin opublikował na swojej stronie cały rozdział z VI tomu (The Winds of Winter) Pieśni Lodu i Ognia. Rozdział dotyczy Theona
Miłego czytania :)
http://www.georgerrmartin.com/if-sample.html
Wersja do druku
George R. R. Martin opublikował na swojej stronie cały rozdział z VI tomu (The Winds of Winter) Pieśni Lodu i Ognia. Rozdział dotyczy Theona
Miłego czytania :)
http://www.georgerrmartin.com/if-sample.html
Martin jest niezły, ale są równie wciągające sagi, czy też wieloksiągi :)
Ale jak zawsze wszystko jest kwestią gustu, a o nich się nie dyskutuje.
pozdrawiam
Fajnie! Rozdział! Rozdział! ROZDZIAŁ! jeeEEEEEEEEEEEEE!
Dzięki Nazgool.
NP :)Cytat:
Zamieszczone przez Martin von Carstein
Korzystając z Waszych rad odnośnie wciągających sag, to przerabiam już III Tom Malazańskiej Księgi Poległych. Super napisane, trochę pokręcone, a przez to wymagające. Ciekawy świat i ciekawe postacie.Jak to mówi autor, dobrzy robią czasami złe rzeczy, źli robią czasami rzeczy dobre i nic do końca nie jest jednoznaczne. Na początku nie mogłem zatrybić o co w tym chodzi, ale jak się przeczyta te pierwsze 200 stron to wciąga :). Następna w kolejce jest "Czarna Kompania"Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Niebawem mój pierwszy kontakt z braćmi Strugackimi, na początek Ślimak na zboczu. Czytał ktoś coś ich autorstwa?
Czarna Kompania Glena Cooka - dla mnie najlepsza z najlepszych :)
Nowość na rynku jeszcze nie dokończona, którą przeczytałem już cała ( oczywiście te książki, które są dostępne :)) Demoniczny Cykl Petere v. Brett'a ( Malowany Człowiek ( cz 1 i 2 ), Pustynna Włócznia (cz 1 i 2 ), Wojna w Blasku Dnia ( 1 i 2) ). Zaciekawiła mnie strasznie bo ( o ile się orientuje ) jest to coś nowego :P Polecam gorąco.
Jeszcze książki Richarda Knaaka o uniwersum Warcrafta :)
A warto sięgnąć po książki fantasy Grzędowicza? Do tej pory czytałem tylko opowiadania. Zbiór "Księga jesiennych demonów" byl rewelacyjny. A ta saga "Pan Lodowego Ogrodu", czytał ktoś ??
Ja czytałem i jak dla mnie bardzo dobra. Polecam jeszcze Popiół i kurz tego samego autora
Ja za to nie polecam ale wręcz odradzam Królotwórca Królobójca Karen Miller. O ile Nieświadomego Maga da się jeszcze przeczytać tak druga część zwąca się Przebudzony Mag to syf, kiła i mogiła.
Peter V. Brett, polecam cykl demoniczny zaczynający się "Malowanym człowiekiem". Bardzo wciąga. ;)