Tak jest ..szeryfie :cool:.. bede juz posluszny ;D
Wersja do druku
Tak jest ..szeryfie :cool:.. bede juz posluszny ;D
Witam.. czy jest moze jakis modzik wzmacniajacy ekonomie ? bo gram Francja na Hard i jest nikla szansa na jakiekolwiek ruchy ..zero kasy nic nie pozostalo z zamorskich posiadlosci ,brak wojska ..poprostu gospodarka nie daje kasy ..tylko prosze nie pisac ze rozbudowywac farmy ...i jeszcze jedno jak zmienic na mapie zeby armie poruszaly sie mniej ? bo cos zmienilem i chodza mi po calej mapie ..:)
Na tym polega ekonomia w ID, start musi być ciężki. Jak tak daleko nie zaszedłem, ale czytałem że w późniejszym okresie gry możesz mieć nawet więcej pieniędzy niż w podstawce w tym czasie. Stawiaj na powolny rozwój, nie angażuj się w zbyt wiele wojen. Nie możesz budować wszystkiego na raz, ani utrzymywać zbyt wielkiej armii. W ten sposób szybko zostaniesz bankrutem. Może być nawet konieczne rozwiązanie części oddziałów na początku kampanii.
Co do zasięgu ruchu, to odpowiada za to plik Lord_Core.pack. W archiwum patcha 3.7 znajduje się on trzech miejscach: w samym plikach patcha, zmieniając zasięg armii do minimum; w submodzie powiększającym zasięg ruchu; w submodzie łączącym tą zmianę z wprowadzeniem czworoboków. Jak nazywają się te foldery w oryginale masz opisane wcześniej. Skopiuj ten najbardziej ci pasujący do data Empire i zamień z poprzednim. Jeżeli zbytnio namieszałeś czeka cię ponowna instalacja.
Tak wlasnie robie .sprzedalem kolonie ale i tak nie ma kasy praktycznie na nic mam dochod 200 a utrzymanie jednostki i to milicji to koszt 170, jakos jeszcze sie opieram ale ide dam rade .hehehehe .. wiesz nie jestem amatorem w gry tej serii gram w nie od samego poczatku , a ze pytam sie o roznei aspekty rozgrywki to tylko dlatego ze nie znam angielskiego bo mnie uczyli rosyjskiego i bardzo doceniam pomoc twoja jak i innych osob na tym forum ..
Jak sprawa z polskimi jednostkami ? Co się dzieje z Ivcasem ?
Lvcas na razie walczy na twcenter o poprawne ukazanie sytuacji politycznej I Rzeczpospolitej na początku XVIII wieku. Zobaczymy czy przekona LordSith'a do zastąpienia frakcji Konfederacji Warszawskiej rebelią przeciwko rządom Augusta II Mocnego. Jeżeli nie, przypuszczam że zrobi to w swoim submodzie.
Ok dzięki za info Marengo :)
Witam ..sa moze jakies mody ktore dodaja jednostki dla Francji i sa kompatybilne ?
Z tego co się orientuję to nie ma. Zawsze wydawało mi się, że sporo jest jednostek :P
Wszystko jest super, tylko to utrzymanie armii powoduje, że powtarza się sytuacja z modów z Medka - na nic ciągle nie ma kasy. Rozwój przebiega z prędkością krwi cieknącej z nosa. Ledwie mnie stać na jedną pełną armię, gdy komp oczywiście ma takich ze 4... Da się może coś z tym zrobić?