Miał już ktoś z Was czas żeby ograć nowe zmiany? Jest źle,bardzo źle a może wręcz przeciwnie,jednak sprawiły,że gra jest lepsza?
Wersja do druku
Miał już ktoś z Was czas żeby ograć nowe zmiany? Jest źle,bardzo źle a może wręcz przeciwnie,jednak sprawiły,że gra jest lepsza?
Moim zdaniem jest bardzo źle. Powstał ogromny bałągan przez te wielkie zmiany.
Bałagan jest przy każdym patchu, zawsze stare topowe talie idą w zapomnienie, a pojawiają się nowe. Mnie się gra całkiem przyjemnie.
Gram na nowych emisariuszach w Nilfgardzie, dokładnie coś takiego:
http://www.gwentdb.com/decks/15454-voorhis-0-8-72
Idea jest prosta. Emisariuszem wyciągamy brązową kartę. Możemy wyciągnąć Nauzice, wtedy zabijamy emisariusza. Możemy wyciągnąć medyka i wskrzesić wcześniej zabitego emisariusza. Możemy grać na Impere i boostowac jej siłę. Możemy też grać inżyniera, by przenosić dużą Impere do następnej rundy. Dodatkowo większość kart dociągowych i szpiegowskich, które możemy ubić Menno albo przenieść Zdradą. Ogólnie bardzo łądnie się to kręci i można przelecieć całe 25 kart.
Próbuje też złotego Henselta na spam BPP oraz Scoia na pułapki.
U innych często też widuję Skellige na osłabianie i okrzyk bojowy, czasem na Haraldzie, czasem na Crachu.
Krasnoludy nieźle dostały z tym przechodzeniem. No i havekarskie i torouviel też :)
Ta gra pojawi się na Steam? Jesli tak to kiedy?
Wątpię żeby się pojawiła. Będą chcieli reklamować GOG, więc nie jest to w ich interesie. :)
Rozwiń proszę swoją wypowiedź,sam nie testowałem więc chętnie wysłucham każdej opinii ;)Cytat:
Moim zdaniem jest bardzo źle. Powstał ogromny bałągan przez te wielkie zmiany.
Ciekawy deck ale ja już teraz tylko wyczekuję tego resetu,moje talie się kompletnie przestały sprawdzać a nie mam fragmentów ani weny żeby je pozmieniać/stworzyć coś nowego. Dziwi mnie tylko,że nie masz żadnego brzasku,Assire van Anarheid po opisie działania też ma lekko mówiąc dyskusyjną przydatność chyba,że wtasowujemy przeciwnikowi do talii karty w stylu temerskiej albo kontrujemy Skellige ale jak często taka sytuacja będzie miała miejsce.Cytat:
Bałagan jest przy każdym patchu, zawsze stare topowe talie idą w zapomnienie, a pojawiają się nowe. Mnie się gra całkiem przyjemnie.
Gram na nowych emisariuszach w Nilfgardzie, dokładnie coś takiego:
http://www.gwentdb.com/decks/15454-voorhis-0-8-72
Idea jest prosta. Emisariuszem wyciągamy brązową kartę. Możemy wyciągnąć Nauzice, wtedy zabijamy emisariusza. Możemy wyciągnąć medyka i wskrzesić wcześniej zabitego emisariusza. Możemy grać na Impere i boostowac jej siłę. Możemy też grać inżyniera, by przenosić dużą Impere do następnej rundy. Dodatkowo większość kart dociągowych i szpiegowskich, które możemy ubić Menno albo przenieść Zdradą. Ogólnie bardzo łądnie się to kręci i można przelecieć całe 25 kart.
Próbuje też złotego Henselta na spam BPP oraz Scoia na pułapki.
U innych często też widuję Skellige na osłabianie i okrzyk bojowy, czasem na Haraldzie, czasem na Crachu.
PS: Myślałem że Cahir całkiem wypadnie z łask po tych zmianach :P
Cahir jest teraz lepszy wg. mnie. Owszem, można zaliczyć niezły fail i przeciwnik dolosuje ważną kartę, ale dowódca był zazwyczaj 100% "ważną kartę". Było to nierówne, bo przy jednym dowódcy dawaliśmy przeciwnikowi dużą siłę, a przy takim Branie czy też Emhyrze, Cahir grany w 3 rundzie nie dawał praktycznie nic, pusty przelot.
Assire sprawdza się na Skellige, na Scoia ( wtasowanie Pożogi ) ale także na Henselcie, któremu możemy wtasować Margarite czy Priscille. Na razie mam zbyt mało gier na Assire, żebym mógł ocenić, ale ogólnie nie miałem pomysłu na inne srebro.
To mój deck na złotego Henselta.
http://www.gwentdb.com/decks/15323-henselt-0-8-72
Optymalnie jest grać kombo BPP + posiłki w pierwszej turze i albo natychmiastowa nobilitacja, albo rzucamy jeszcze Margarite i wieżę.
W drugiej rundzie używamy medyków + zwiadowców i ponownie wyciągamy BPP z cmentarza, można wspomóc Ritą wyciąganą za pomocą Shani. Dalej Henselt i możemy używać Yennefer.
Dwa rozdarcia i Igni niszczą całkowicie tą taktykę, więc trzeba pograć dopóki jest to grywalne.
Zaczyna się też pojawiać Foltest na machiny oblężnicze.
Zainspirowałeś mnie swoim Henseltem,co prawda brakuje mi paru kart a gdzie indziej wolałem postawić na coś innego to i tak sprawdza się bardzo dobrze - http://www.gwentdb.com/decks/15619-talia-na-ozlacanie . Dzięki niej wbiłem w końcu 7 rangę i pomimo patcha gra się bardzo dobrze - zniknęło parę irytujących kart a także przegiętych taktyk(przede wszystkim potwory na pożeranie nie są już tak mocne),jedyne co jest moim zdaniem na minus to te nieszczęsne kajdany.
Co do Cahira na pewno nie jest lepszy,przecież jeszcze nie tak dawno jego zdolność działała także gdy przeciwnik spasował. Z Assire już się nie kłócę,sam wiesz najlepiej na kogo najczęściej trafiasz. Ja co prawda dziś wpadłem na dwóch Branów ale to raczej wyjątek od reguły.
PS: A miałem sobie odpuścić granie do resetu :P
jakaś masakra, na 10 walk 9 toczę z Henseltem ( mam wrażenie że wszystkie toczę z jednym i tym samym graczem :D)
trochę musiałem się przestawić w mojej talii wiewiórek ale już sobie z nimi radzę
za to Potworków i wiewiórek prawie nie widuje
Ja miałem dość różnorodnie dobieranych,ale to może być magia niższej rangi. Na KP i Wiewióry nie trafiłem dziś ani razu,najwięcej razy jak zwykle potwory a zaraz po nich Skellige.
Il Duce, nie masz co się sugerować moim wymysłem, pewnie optymalny Henselt wygląda inaczej w wykonaniu jakiegoś "prosa" z GwentDB. Pewnie mało kto używa Trolololo, Triss z motylkami też nie jest oczywista, bo tu by wypadało mieć jak największą liczbę jednostek. Ja na początku kombinowałem z machinami oblężniczymi i tym mistrzem co je buffuje, ale jednak BPP daje więcej. Polecam mimo wszystko zastanowić się nad Posiłkami do tej talii, karta dosyć tania.
Jak pisałem wyżej, Igni i rozdarcie niszczą BPP w przedbiegach i nie wróżę zbyt długiej kariery tej talii. Jednocześnie ww. karty ciągle są użyteczne na inne talie, więc będą często grane. Optymalnie, Igni w pierwszej rundzie, rozdarcie w drugiej ( chyba, że ktoś na chama będzie forsował pierwszą i używał medyków, ale wtedy skazuje się raczej na porażkę w całym meczu, bo złoty Henselt nie ma na czym budować siły bez ozłacania ), takie Scoia ma jeszcze Aglais jako zabezpieczenie na kolejne rundy ( Przy Eithne może wyciągnąć rozdarcie nawet dwa razy ).
Kombinuje coś pod Ge'elsa obecnie:
http://www.gwentdb.com/decks/15690-geels-0-8-72
Z talią na ozłacanie jest ten podstawowy problem,że zbyt dużo zależy od ręki,jak nie trafimy odpowiednich kart,to nic nie ugramy. Do tego za łatwo to skontrować,wystarczy geralt:igni albo rozdarcie i po zawodach niestety. A Triss akurat jest dużo lepsza po patchu,bo dodaje siłę na stałe a nie tylko do momentu kiedy znajduje się na stole. Niestety wydaje się że 7 ranga to max dla tej talii bo wyżej po prostu nie idzie dojść tym Henseltem,przynajmniej z moimi kartami.
A to,że mało kto używa trolololo to nic dziwnego,ta karta to idealny cel do uśmiercenia przez pożogę,podobnie zresztą jak nie ozłocone wieże.
Dijkstra po patchu stal sie bezużyteczny. Dziwna zmiana też z limitem ozlacania henselta, aczkolwiek wygrałem już 6 meczy pod rząd.
Ragnarok juz nie jest super karta pogody tylko zadaje dmg troche szkoda ze taka zmiana na gorsze moim zdaniem
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
Nie ma nic dziwnego w zmianie Henselta, w świetle pozycjonowania jest ona wręcz logiczna. Ot, zwykły nerf BPP, bo tylko w tym przypadku łatwo zebrać ponad 7 jednostek w jednym rzędzie. Większy nerf dostała nobilitacja, ale ta zmiana również jest logiczna, bo przy takiej Margaricie na stole, po zagraniu Henselta pojawia się 7 adeptek, a stara wersja Nobilitacji dawała w takim wypadku 28 punktów.
Także BPP do piachu, w sumie wcześniej niż się spodziewałem, ale ta talia i tak nie była mocna, bo łatwo się ją kontrowało. A takimi potworami na Ge'elsie, które stworzyłem sobie dla zabawy, to spokojnie dawałem rade wygrywać 2:0, bo przebijałem przeciwnika czystą siłą, a zwykła Janeczka przy BPP wyglądała jeszcze lepiej, bo nie buffuje złotych jednostek, a przeciwnik miał takich większość na stole, więc miałem w tym wypadku prawie takiego podwójnego Ge'elsa.
Dijkstra rzeczywiście teraz gówniany. Ogólnie zmniejszono różnicę pomiędzy kartami złotymi, a brązowymi, więc zmiana Dijksrty tym bardziej wydaje się beznadziejna, bo tracimy złoty slot, żeby dociągnąć jedną z trzech pozostałych złotych kart... niby zwiększamy szansę na dociąg arcyważnej karty dla naszego komba, ale dla mnie to słabe, bo jak dociągniemy trzy złota, a Dijkstre w 3 rundzie, to niezła kupa. Tak czy siak, w następnym patchu mogą dojść takie karty, że obecne dziwnie zmiany nabiorą sensu, również w przypadku RNR.
Uff, niezła stagnacja nastąpiła z powodu tego Challengera. Na całe szczęście turniej skończył się w sobotę ( wygrał Lifecoach, znany ze sceny HS ), a CDPR zapowiedziało na dziś stream ( po angielsku, Polski będzie w czwartek ) omawiający najbliższe zmiany oraz nagrody za sezon rankingowy. O OB nic nie wspomniano, ale może jakieś info się pojawi. Ogólnie open beta powinna wyjść jakoś w czerwcu, a kto wie, może nawet pod koniec maja. Już nie mogę się doczekać zmian, nowych kart oraz resetu i otwierania tych wszystkich beczek na nowo ( na dziś mam juz wszystkie karty, więc zero emocji, co najwyżej dokupuje sobie karty premium gdy uzbieram odpowiednią ilość fragmentów ).
Ja już tylko wyczekuję tego resetu*,zrobiłem kilka bardzo złych inwestycji fragmentów i teraz bym cierpiał niesamowicie bo wbiłem tą 7 rangę a tam już jednak przypadkowych ludzi nie ma. Boję się jednak że meta zabije tą grę,za dużo ludzi gra tym samym,Redzi powinni coś z tym zrobić bo Gwint ma niesamowity potencjał ale co z tego skoro powtarzalność może go odebrać. Przydałaby się z jeszcze jedna frakcja i kontynuacja prac nad balansem bo w tej chwili podobno rządzą znów potwory na pożeranie i wiewiórki na kontrolę(cokolwiek to oznacza :P).
*I długo czekać nie będę bo otwarta beta startuje w przyszłym tygodniu!
Potwierdzam. Mnie znudziło już granie w gwinta. Cały czas potwory (które pokonuję 8/10 starć) z nekkerami albo z tym co zżera jednostki jaszczuroludziem. Na 20 gier może raz trafiłem inny deck.
No właśnie...Dlatego powinni coś pogrzebać w kartach,zawsze trudno jest o balans w grach tego typu i zawsze będzie jakaś meta,ale niech to będzie chociaż po jednym decku na frakcję(choć moim zdaniem powinien być grywalny każdy dowódca,czyli co najmniej po trzy decki na frakcję) a nie że wszyscy grają dwoma bo reszta przy nich odstaje :/
No ale u konkurencji wcale nie jest o wiele lepiej z tego co się orientuję ( sam nie gram, ufam zapalonym fanom CCG ), zresztą w klasycznych papierowych CCG jest podobna sytuacja, tyle, że wolniej wychodzą dodatki, no i nie grasz po kilkadziesiąt meczy dziennie.
Tak czy siak, stagnacja została spowodowana czekaniem na turniej, był to chyba najdłuższy okres bez zmian, więc nie dziwota, że meta się mocno zabetonowała i nastąpiło znudzenie.
Oglądnąłem na szybko stream i muszę przyznać, że jest moc. Teraz każda karta będzie miała wersję premium, a w grze zobaczymy nową walutę, dzięki której będzie można przekształcić zwykłą kartę w wersję premium. Od groma zmian w kartach. Zrezygnowano w umiejętności frakcyjnych ( bardzo dobra decyzja, bo tego by nigdy nie zbalansowali ), a dowódcy będą teraz grani jako jednostki na planszę. Dla nowicjuszy też spory bonus, bo chociażby jest seria wyzwań, dla każdego dówódcy ( a co za tym idzie, archetypu talii ), po wypełnieniu 3 misji ( gdzie przy okazji uczymy się założeń archetypu ) dostajemy kartę dowódcy na własność. Sporo informacji będzie teraz dostępnych w samej grze, m.in co dostaniemy w nagrodę za kolejne poziomy i rangi, czy też na koniec sezonu rankingowego. Obecnie dostaniemy bodajże po beczce za każdą rangę na koniec sezonu + jakieś skrawki ( nie mylić z nagrodami za udział w becie - czyli po 2 beczki za rangę ).
Powiem tak, to będzie od środy całkowicie nowa gra, której będziemy się uczyć od początku wraz z napływem nowych graczy. Już nie mogę doczekać się tego epickiego openingu ponad 200 beczek - zawsze lubiłem najbardziej otwierać boostery :D
Aha, dziś polski stream, gdzie pojawią się wszystkie informacje które podałem wyzej ( a także wiele innych, bo ciężko mi było spamiętać to wszystko ) - na twitchu CDPR.
Brzmi rewelacyjnie! Ja zrobiłem podstawowy błąd w pierwszym podejściu polegający na tym,że nie wybrałem swojej ulubionej frakcji,i po inwestowałem fragmenty w 4 różne(!) przez co żadna nie była topowa. Najbardziej podoba mi się rezygnacja z umiejętności frakcyjnych i granie dowódców na stół. No naprawdę narobiłeś mi apetytu i jestem bardzo dobrej myśli przed resetem :).
Poznawanie gry na nowo i otwarcie ponad 100 beczek będzie całkiem ciekawym doświadczeniem.
Wszyscy mowicie ze bedzie mieli po 100 beczek ja tylko 7 ale i tak bedzie na nowo poznawanie znowu gry bo sie szykuje calkjem epicka zmiana
Nie wiem jak dokładnie to będzie wyglądać, ale mnie to bardziej zniechęca...
No to tak w telegraficznym skrócie ( na tyle, ile byłem w stanie zapamiętać z ostatnich dni ), oprócz tego co pisałem wyżej.
Praktycznie tylko dwie frakcje pozostają z grubsza z tymi samymi archetypami.
Skellige na odrzucanie, obrażenia na przeciwniku i na sobie. Potwory zostają z dzikim gonem, pożeraniem i pogodą ( choć tutaj nie wiem, jak to ma wyglądać ).
Pożeranie dostało nowego dowódcę, Ukrytego ( Ge'els wyleciał ), który będzie działał tak jak obecnie Kejran. Część jednostek zachowuje po części pasywkę ( w niektórych archetypach, np. jednostki Skellige będą dostawać po punkcie bazowym w kolejnych rundach, ale nie wiem czy wszystkie, a na pewno nie neutralne ) i taka Ekkima będzie miała jak krasnoludy adrenalinę i przejdzie do następnej rundy.
Dziki gon będzie działał inaczej, Nithral teraz będzie zmieniony, dochodzi nowa jednostka nawigatora gonu. O ile się nie mylę, będzie zachowana synergia z mrozem. I tutaj słowo o nowym działaniu pogody.
Koniec z prawidłami znanymi jeszcze z W3, pogoda nie będzie już więcej ściągać jednostek do 1 pkt. Każdą z pogód będzie można teraz rzucić na dowolny rząd ( czyli mróz np. na rząd oblężniczy ) - i taki mróz będzie chyba zadawał co turę po 1 pkt obrażeń każdej jednostce w rzędzie, mgła co turę 2 obrażenia najsilniejszym/najsilniejszej jednostce ( nie jestem tutaj pewien, w ogóle mogłem pomieszać te wartości dla poszczególnych efektów ), a deszcz 2 pkt najsłabszej/najsłabszym + całkowita zmiana srebrnych pogód ( też chyba jakieś obrażenia/buffy ). W tej chwili ciężko cokolwiek powiedzieć, czy są to dobre zmiany czy nie, bez znajomości wszystkich kart, zmian, ew. synergii między nimi jest to trudne.
Wiewiórki mają mieć 3 typy, jeden na granie kart specjalnych, drugi na mulligan ( czyli jak rozumiem, na wymianę kart, po to chyba jest Francesca ) oraz trzeci na pułapki ( + pewnie na krasnoludy ). Elfi Najemnik jest teraz szpiegiem, takim jak nilfgardzki emisariusz, wchodzi za 2 punkty u przeciwnika i zagrywa jedną z dwóch pokazanych kart specjalnych ( koniec z randomowym wyciąganiem pożogi ), a jeżeli zagramy pułapkę, to przejdzie na naszą stronę.
Nilfgard dostał bardzo ciekawe synergie w archetypie odkrywania kart, teraz 3 karty ( dowolne, czyli też z naszej ręki ) będzie odkrywał Morvran, a Calveit dostał starą umiejkę Vorhisa właśnie, podczas gdy Emhyr będzie miał całkiem nową ( nie wiem po co zamieniali umiejki dowódcom, skoro aż dwie stare zostały ). M.in będziemy mogli odkryć najsilniejszą kartę z ręki przeciwnika, a inną kartą zabrać jej siłę ( my dostaniemy buffa ), a tą kartę sprowadzić do 1 punktu. Będzie chyba można zagrać kartę z talii wroga, będzie też można zagrać kopie ostatniej brązowej jednostki wroga + wrzucić 2 karty ( bodajże po 5 punktów każda ) do wrogiej talii. Buffy za odkrywanie i obrażenia z Mangoneli pozostają po staremu.
KP nie pokazano, bo ciągle pracują nad tą frakcją, ale jej fani mogą się spodziewać największych zmian, frakcja ma być całkowicie przebudowana. Maja być archetypy na buff, a także na armor ( niebieskie pasy chyba będą mieć sporo synergii ). I tutaj słowo o nowej umiejętności jaką będzie armor.
Redzi chcąc przeciwdziałać nadmiernemu usuwaniu jednostek ze stołu. Do tej pory musieli w tym celu zwiększać siłę bazową. Natomiast idea jest od początku taka, że jednostki z dużą siłą, nie mają umiejętności pobocznych, a te z umiejętnościami, mają małą siłę, żeby nie były zbyt potężne ( bo po co w takim wypadku grać czyste 8 pkt, skoro lepiej zagrać to samo z karty dającej coś dodatkowego, nawet jeżeli to odpali raz na dziesięć przypadków ). I tutaj pojawia się armor, np. taki Olbrzymi Krabopająk ma oebecnie 5 siły + 2 armoru. Działa to na takiej zasadzie, że punktów na stole mamy tylko 5, ale żeby zbić Krabopająka, musimy strzelić za 7. No i właśnie KP będzie chyba mogło w to ingerować - pewnie zwiększać swoim jednostkom, może zmniejszać przeciwnym, dokładnie nie wiem.
To by było na tyle, tak z grubsza, bo i tak już walnąłem niezły elaborat. Pewnie coś się może jeszcze zmienić, bo prace ciągle trwają, ale pokazuje to ogólny zarys zmian. Ja osobiście jaram się niesamowicie z myślą o środzie :)
Kamil, ja będę miał tyle beczek, bo sporo kupiłem. Też nie jestem wcale przekonany, że wyjdzie ci tylko 7. Ile masz rang i poziomów? Kiedy zacząłeś grać ( bo na samym poczatku była jedna w nagrode po kilku dniach bety + każdy ma za tutorial i jedną na wejście ) dodatkowo po 2 za każde 5 poziomów oraz 2 za każdą rangę + po jednej za rangę, za udział w pierwszym sezonie rankingowym. Więc może ci się trafić więcej.
PS: Avallach będzie teraz neutralny ( dobierze po 2 karty dla obu stron ), a Nilfgard dostanie Bonharta ( więc potwierdza się przeciek z przed kilku tygodni, o którym tutaj dyskutowaliśmy ).
Acha, dla chętnych, tutaj jest spisane większość zmian po polsku:
http://gwint24.pl/gwint-zmiany-kartach-update-obt
PS2: Zapomniałem o jeszcze jednej, arcyważnej zmianie. Teraz w każdej rundzie będziemy mieć dodatkowy mulligan jednej karty. Czyli każdy dostaje starą umiejętność frakcyjną Nilfgardu.
Aha, i każda talia startowa będzie mieć 6 sreber i 4 złota, żeby już nikt nie musiał się męczyć tylko brązami, z 2-3 lepszymi kartami. Pewnie to będą jakieś średnie karty, ale zawsze coś ( można spalić na skrawki, jak kogoś nie interesuje dana frakcja ).
PS18779: A jak się komuś nudzi, to może sobie obejrzeć wszystkie karty w wersji premium i przy okazji są opisy każdej z nich ( po anglikańsku )
https://www.youtube.com/watch?v=mkNclf0kClw
Chwała Ci Maracie za to,że streściłeś zmiany ;). Choć zapomniałeś o jednej arcyważnej rzeczy - złote karty można rzucać na dowolny rząd,wszystkie bez wyjątku. Dla mnie to super sprawa,bo dodaje im to dodatkowej elitarności i wprowadzi całą masę ciekawych zagrań.
Kamil po pierwsze miej litość i nie pisz posta pod postem w odstępie minuty. Po drugie źle liczysz,będziesz miał 6 beczek łącznie - 4 za poziomy i dwie za rangę. Dostaje się 2 beczki za każde 5 poziomów i dwie za każdą zdobytą rangę. Rangi pierwszej się nie liczy bo ma ją każdy kto wbił 10 poziom. Ja tych beczek będę miał niewiele więcej i o 100-200 mogę pomarzyć,chociaż zastanawiam się nad wsparciem Redów jakąś skromną sumką jeżeli te zmiany w praktyce będą wyglądały równie dobrze co na papierze.
A no dokladnie.. I sorki za pisanie 2 postow, ale nie ogarniam Taptalka jeszcze ;) i nie wiem gdzie na nim edytowac swoje posty
Il Duce, tak po prawdzie to nie wiedziałem o tej zmianie, dlatego nic nie napisałem. Ogólnie chyba w piątek zeszło embargo dla testerów z PTR i pojawiły się wszystkie karty, a ja akurat w piątek miałem mało czasu i nie sprawdzałem co w trawie piszczy. Dzięki za info.
Ogólnie z tego co czytam, sporo brązowych jednostek dostało też mobilność, co niezbyt mi się podoba. Rozumiem złota ( na dzień dzisiejszy wszystkie są legendarne, a srebra epickie ) bo dodaje to im dodatkowej unikatowości, ale reszta jednostek powinna mieć swoje z góry wyznaczone rzędy ( oprócz tych wszystkich działających w konkretnych mechanikach ). No ale nic, pożyjemy, zobaczymy jak to się będzie sprawdzać.
Do obejrzenia dwa filmiki polecam. Na pierwszym działanie KP pod niebieskie pasy ( gameplay od 12 minuty, można też popatrzeć na cycki - może to kogoś skusi, erotomani:drunk: ), na drugim przegięte kombo z wielokrotnym odpalaniem Krowy Czempionki. Zwróćcie też uwagę jak bardzo OP wydaje się nowy RNR - jednocześnie fajna animacja ( choć czasem wydaje mi się, że za bardzo idzie to momentami w kolorowe efekciarstwo znane z HS ).
https://www.youtube.com/watch?v=WGs40k_3RYo
https://www.youtube.com/watch?v=rIqIEqxMdE8&t
Straszne są te filmiki,mam nadzieję,że pójdzie szybki fix w dniu premiery bo wygląda to po prostu źle. O ile podoba mi się kombo z niebieskimi pasami bo tutaj jednak trzeba mieć umiejętności i trochę szczęścia na ręce żeby to wszystko ładnie zagrać o tyle krowa czy ragnarok* są kompletnie bezmyślnymi kartami,gracz to rzuca i patrzy jak się samo gra. Zwłaszcza krowa wydaje się kompletnie przesadzona jak na srebrną kartę. Topornik z pancerzem 4 to też mało śmieszny żart.
*Chyba,że Ragnarok można zdjąć czystym niebem? Wtedy ta karta nie jest aż tak op jak wydawała się na początku. Jeżeli nie to jedna z pierwszych do poprawki.
A nie wiem, wydaje mi się, że tak, ale ręki sobie nie dam uciąć. Dowiemy się w środę :P
edit: cn dziala na jeden rząd, rowniez w przypadku RNR.
No to trzeba bedzie sie na nowo znowu uczyc gry :)
Gwin stał się dla mnie niegrywalny. Po 30 otworzonej beczce, już nie moge ich otwierać, bo wyskakuje error. Dalej, nie mogę stworzyć nowej talii, bo zamraża grę... zamknięta beta była bardziej stabilna.
Tobie przynajmniej włącza się. Mi wywala błąd na ekranie powitalnym, że nie może załadować ekwipunku....
Ja jutro dokanczam sobie aktualizacje do Open Bety
Muszę się uczyć grać MILFgaardem, bo ze wszystkich beczek 3/4 kart to własnie oni. xD Ale w sumie spoko, szpiedzy są mega dobrzy jak się ich rozsądnie używa. ;D
Czyli co? Wróciłem do samego początku, a w ramach wyrównania dostałem ekwiwalent w beczkach?
Pogoda jest strasznie dobra, ale to tylko dziala chyba tylko u Potworow
Dokładnie tak. Plus te beczki co kupiłem za rijal monej. :P Pogoda już nie jest taka OP, dobrze ją zrobili, wreszcie... kurcze, gram tak tym Nilfgaardem i to jest naprawdę dobra talia! Mam zamiar ją skompletować. Ze złotych zakupiłem Bonharta i Skallena.