szukam moda, który obejmuje czasy minimum od 1400 roku (im później tym lepiej :))
warunek jeden - cała mapa Europy :)
nie musi być do Medieval II, może być do Rome TW
jeśli jest parę to wymieńcie wszystkie :)
Wersja do druku
szukam moda, który obejmuje czasy minimum od 1400 roku (im później tym lepiej :))
warunek jeden - cała mapa Europy :)
nie musi być do Medieval II, może być do Rome TW
jeśli jest parę to wymieńcie wszystkie :)
Eras Total Conquest, masz kilka kampanii w różnych okresach i zmienionych pod nie mapach:
viewtopic.php?f=372&t=1152
viewtopic.php?f=372&t=682
Włoski
Renaissance: Total War
dziękuje, dziękuje :)
zagram na tym Eras Total Conquest modzie :)
a czy wyszedł jakiś mod od co najmniej roku 1600? (tak by była cała mapa Europy)
to już ostatnie pytanie :D
Poszperaj w dziale modów w trakcie produkcji, a znajdziesz trzy (albo 4?) które docelowo toczyć się mają w XVII wieku.
Owszem, są :)Cytat:
Zamieszczone przez Samick
ale skupiają się na regionach
np. na Niemczech, czy kolonializmie
ważne dla mnie jest, żeby była cała Europa i tylko ona (tzn. oczywiście wraz z płn. Afryką czy Bliskim Wschodem
Przyznam szczerze, że nigdy się w to nie bawiłem.
Grałem sporo w podstawkę i oficjalny dodatek...
Może ktoś mógłby mi poradzić jaki mod najlepiej zainstalować do medka2?
Fajnie byłoby też aby był po polsku, chociaż to już pewnie za duże wymagania :D
Stabilnych modów jest zatrzęsienie, więc potrzeba trochę więcej danych, co Ciebie najbardziej interesuje z dziejów?
Temat połączony i przeniesiony dla utrzymania porządku.
Szukam modu pod Medieval II w ktorym rozgrywka Polska moze sie podobac. Chodzi mi o to zeby historycznie wszystko bylo "w miare O.K." przedstawione. Nie jestem wielkim znawca historii, ale sie ja interesuje, i troszke sie znam. Glownie mi chodzi o prawidlowe jednostki, mila rozgrywke (moze z dodatkiem roznych wydarzen?), prawidlowe przedstawienie terytorium Polski... Napewno wiecie w czym rzecz.
Myslalem o Stainless Steel, Deus Lo Vult, Dominion of the Sword, Battle for the Baltic i Baltic: TW.
Ktos gral w te mody? Jak sie gra Polska? Ktory mod jest lepszy i dlaczego?
Dziekuje z gory za pomoc!
ja mam pytanie, czy istnieje jakakolwiek modyfikacja, gdzie królem/generałem może zostać kobieta? czy wgl są jakieś żeńskie skiny dla jednostek? byłoby miło pobawić się w Joannę D'Arc :)
Poszukuje moda do Medievala który przenosiłby w do XVII,XVIII wieku,z takimi nacjami jak RON,Cesarstwo Austriackie.
Jest taki mod?W miarę stabilny.Będę wdzięczny za pomoc.
Ponawiam pytanie
Masz Ogniem i Mieczem 2, Eras Total Conquest (zacznij kampanię z 1547 roku, cały świat do podboju :)), Age of Discovery (niestety tylko XVI wiek)k, Wars of Renaissance - Ренессанс Total War (zaczyna się w XVI wieku) i Renaissance Total War (niestety tylko do zwykłego Medka, jak masz Kingdomsów nie ruszy, i niestety XVI wiek), Rzeczpospolita Total War (w produkcji).
Nie wiem czy było i nie wiem czy to tu, ale czy jest spolszczenie do Eras Total Counter?
Było i nie tu- nie ma spolszczenia i nie będzie :) Domyślam się że chodzi ci o trochę innego moda i wdarła się w trzeci wyraz nazwy moda literówka :)Cytat:
Zamieszczone przez TemudżynI
Szukam moda pozwalajacego na podboj Ameryki tj. Jest do podbicia 3 miasta aztekow, a istnieje mod ktory pozwolilby na podbicie dziesiatki miast azteckich? Tak zeby imperium aztekow bylo duze, no i zeby bylo ''co'' podbijac i z kim walczyc?
Spróbuj tego. Powodzenia :)Cytat:
Makarov
viewtopic.php?f=372&t=6109
Polecacie jakiś mod,który dodawał by nowe frakcje,jednostki i prowncje,działający o wiele bardziej stabilnie od Bellum Crucis
Stainless Stell,Third Age,Broken Cescrent
Jest ich wiele poszukaj w odpowiednim dziale.
PS.Jak dla mnie Bellum jest bardzo dobre :D
A zrobiłby ktoś moduł bazowany na EU3? Tj. od 1399 po 1820? I żeby zawierał cały świat, nie tylko Europę... ;)
Może ktoś by zrobił,może...
A jest jakiś spolonizowany?Bo u mnie z angielskim to tak średnio,a lubię sobie poczytać o nowych jednostkach itp
Bellum Crucis w wersji 6.2 jest spolonizowany, dzisiaj wyszła nowa odsłona polonizacji do tego moda. Do BC 6.3 prace trwają.
BC 6.3, jest spolszczony w stopniu conajmniej zadowalającym, wszystko co potrzebne do przyjemnego grania zostało spolszczone więc polecam tego moda bardzo gorąco nawet dla osób nie znających angielksiego\włoskiego ;)
Szukam modów,"nakładek",na kampanie z dodatku Królestw,coś jak Last Kingdom na Brytanie,jest tego więcej?
Oraz modów "regionalnych",czyli obejmujących tylko mały kawałek mapy,ale dobrze zagospodarowany,np.sama Iberia :)
viewforum.php?f=112Cytat:
Zamieszczone przez AleCzemuNie
Wojny bałtyckie
Iberia:
viewtopic.php?f=372&t=858
Są jakieś inne nakładki na dodatki Kingdoms?
Widziałem na forum Deus Lo Vult Teutonic,i wiem że są też takie na Ameryke,Brytanie i Krucjaty
Ma ktoś linki?
Widziałem już ;)
Co do tych DLV,to chyba nici z linków bo na tw nic nie znalazłem
Cytat:
Zamieszczone przez AleCzemuNie
Człowieku, jak mogłeś tego nie znaleźć ;) Cośmi się nie chce wierzyć,że szukałeś, bo bardzo łatwo do nich trafić- wystarczy wejść w modyfikacje kingdoms i temat DLV, tam już jest coś takiego "Sticky Thread Sticky: Download DLV Americas 1.1, Teutonic Knights 1.2 & Britannia 1.2e (01\13\2008)
derdrakken
"
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=125896
;)
A sprawdziłeś czy owe linki działają ;)
Szukam moda, który w trakcie bitwy wyświetla co wpływa na morale jednostki np. obecność wodza, flanki bezpeczne itd.
Czy jest jakiś mod zmieniający jednostki krzyżackie na bardziej piętnastowieczne tzn przyłubica typu psi pysk, pawie pióra, piechota z dużymi prostokątnymi tarczami? Generalnie żeby było podobnie jak w filmie "Krzyżacy", bo narazie jest głównie "Aleksander Newski", też fajnie, ale brakuje mi przełomu XIV i XV wieku.
Jest może spolszczenie do DLV 60 ?
Nie ma :mrgreen:
Witam. Szukam mody do medievala podobnego do WWmwE 2 albo Regnum Poloniae tak by było dużo prowincji, jednostek i by był klimat
Spróbuj Bellum Crucis 6.3 viewforum.php?f=367 lub MXL autorstwa Kruka 84 viewforum.php?f=478
a czy w Bellum jest Litwa?
Nie ma Litwy w Bellum. Mod startuje w 1150 roku a Litwa pojawiła się jakieś 100 lat później. Litwa jest w MXL.
A w bellum jest dużo prowincji?
Dużo jest prowincji zajrzyj o temacie o modzie, po to dałem Ci link, byś sam poczytał. :mrgreen:
A masz jeszcze jakieś? :D