Jak już ktoś kupuje grę z gatunku managerów piłkarskich to Football Manager był i jest sporo lepszy od Fify.
Wersja do druku
Jak już ktoś kupuje grę z gatunku managerów piłkarskich to Football Manager był i jest sporo lepszy od Fify.
To jak to wygląda w tego typu menadżerach, że cała liga się rozwija? A ja myślałem o czymś takim, jak sprzedawanie za grosze piłkarzy innym klubom z ekstraklasy itd ;)
Tak, Managery są o wiele bardziej rozbudowane i rzeczywiście - Football Manager jest o wiele lepszy. ;)
Podobno w nowym FMie poprawili aspekt rozwoju ligi dzięki sukcesom grających w niej drużyn. Niestety urok FMa jest taki że dopiero około zimy wydają patch po którym wszystko dobrze działa, gra po ukazaniu się zawsze ma niedociągnięcia.
Gralem dzisiaj w demo pesa 2011. Nijak się ma do swojego poprzednika. Albo robią takie dupne dema. Mówię oczywiście o meczu, nie innych rzeczach. Co prawda są bardziej realistyczne, ale takie lipne jak demie fify. Mówię tu o kamerze itp. nawet po przybliżeniu kamery ludziki są małe i czuję się jak bym gral na komórce w pesa. Niestety, zawiodłem się i zostaję przy pesie 2010.
Jest jakis samouczek w Fifie 11? Dzisiaj zamowilem razem z padem, a ze na padzie ostatnio gralem sto lat temu to ciezko sie bedzie przestawic :P
Cóż, masz menu "pomoc" żeby wiedzieć jakie zadanie ma każdy przycisk, jakie zagrania możesz stosować. Pomaga. ;)
Używa ktos GameRanger ? ;)
Jakie macie nicki dodam was do friendów i pogramy sobie towarzyskie bo Voitek ssie kulki i pałe.
Kurde, jak normalnie edytować dane zawodników? Bo można tylko w taki sposób, że odejmuje np. od dryblingu i daję do czegoś innego, więc mogę jedynie uzyskać kilka pkt odejmując zawodnikowi z pola wszystkie staty związane ze staniem na bramce i dodając je do potrzebnych mu rzeczy, ale to bardzo niewiele. Bezsensowny system, a tworzenie zawodników od nowa i zamienianie ich z tymi "prawdziwymi" byłoby niezwykle monotonne i czasochłonne.
Da sie jakos usunac ta wirtualna gwiazde? Juz wolalem jak Kaka byl w trybie treningowym :D I czy w ogole mozna tej gwiezdzie zrobionej staty regulowac?
Moja Fifa, bodajże ustawienia - ustawienia areny - ustawienia zawodnika i wybierasz kogo chcesz. ;)Cytat:
Da sie jakos usunac ta wirtualna gwiazde?
Ja mam natomiast pytanie jak zmienić swoją ulubioną drużynę? :P
Hetman - mój nick to Volverin92, mógłbym zagrać nawet teraz. ;)
Jak sie dodaje do znajomych? Na stronie udalo nam sie z hetmanem jakos pododawac, ale ciebie nie moge
PS: Dobra udalo mi sie :P
http://www.ea.com/uk/football/profile/c ... oitek123pl
Dodałem :)Cytat:
Zamieszczone przez Volfgan
Świetnie, ale ja tam na stronkę to nie wchodzę, myślałem, że chcesz dodać do znajomych w grze, przez zaproszenie. ;)
Podaj mi sposób jak się z tobą skontaktować, żebyśmy mogli zagrać, bo chcę ci skopać dupsko. :P
Nie da rady grac rankingowych, kur*ica strzela. Jestem poczatkujacy i wyszukuje tych z mojego poziomu.
Najpierw gram z gosciem Chelsea kontra costam, tyle samo gwiazdek, dostal w pierwszej polowie 2-0 i oczywiscie sie rozlaczyl.
Nastepna gra, wygralem z typem 3-1 i na sam koniec meczu, juz przy powtorkach koles sie rozlaczyl, myslalem, ze jebne padem :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
PS. Kolejny...
Niestety trzeba to przeboleć, ludzie będą się rozłączać, ale z tego co wiem to i tak zalicza ci wynik. ;)
Problem w tym, ze nie zalicza
Rzeczywiście, gdzieś przeczytałem, że zalicza wynik dopiero przy prowadzeniu trzema bramkami. Trudno, większość graczy to k*tasy i nic z tym nie zrobisz. Jeden zostawił pada w 60 minucie i myślał, że się wkurzę i rozłączę. :P
Hetman - czekam na meczyk. :P
FIFA IMO lepsza.
Czy ktoś inny ma tak, że jak wygra mecz w trybie menedżerskim i wychodzi do menu tego trybu, to gra crashuje i wychodzi do pulpitu? to wkurzające, jak rozegram zaj*bisty mecz i wygram 4-0 z trudnym przeciwnikiem, a gra mi wywala. Potem przeważnie robię symulację i przegrywam. Co za biacz.
Ja w menadżera nie mam siły grać. Jak mi się znudzi sieć to pewnie pogram. :P Natomiast online osiągnąłem właśnie próg, którego nie mogę przeskoczyć... 1800 punktów mam teraz (15 lvl) i cały czas przeplatam porażki ze zwycięstwami wychodząc na zero. :/
Pozatym Cziku, twoja sytuacja to pryszcz w porównaniu do masakrycznie męczącego meczu z innym graczem, wygrana 5-4 i rozłączenie się przeciwnika zaraz przed końcowym gwizdkiem co się równa zero zdobyczy punktowej. to jest biacz.
Ja teraz się męczę Accrington w już sam nie wiem, której lidze..;)Cytat:
.czwarta piłkarska klasa ligowa w angielskim systemie, a trzecia w The Football League.
czyli League Two. mam zamiar awansować do Premeirship :)
Ja tam teraz cisnę już w Premiership swoim QPR. Transferów w wakacje mało ale dobrze - Eden Hazard i Joao Moutinho, Thiago (z FCB) i do tego jakichś dwóch przyzwoitych obrońców. Pierwszy skład już przebija połowę drużyn premiership, a w rezerwach też jest dobrze - więc szykuje się środek tabeli, a może nawet europejskie puchary.
Rozpoczęliśmy z kolegą podbój międzynarodowej areny FIFY na ESL w trybie gry 2on2. Narazie 4 zwycięstwa i 1 porażka. :P
Zagrałem trochę Grosickim w trybie zostań gwiazdą, jak to wygląda dokładnie? Będą mi proponować transfery, mój zespół będzie np. grał w pucharach, będą mnie powoływali do kadry i tak dalej? Grając świetnie można rozwinąć się sporo lepiej, niż standardowo (czyli np. zawodnik ma 60 pkt i po doskonałej grze po sezonie będzie miał 65 - 66) :wink: ?
Słuchajcie mam problem od jakiegoś czasu jak chcę się zalogować na Fifa11 do gry sieciowej to pojawia się komunikat że muszę mieć grę w najnowszej wersji żeby przejść dalej. Wy też takie coś macie? Bo jak klikam żeby ściągnąć tą wersję to mam CTD a gra się nie aktualizuje tylko wychodzi do strony EA ale tam nie ma żadnego patcha no chyba że jest a ja tego nie mogę znaleść. Pomóżcie ;)
Dzięki wielkie voitek :DCytat:
Zamieszczone przez voitek
Moze zrobimy liste tych, z ktorymi nie warto grac bo przy niekorzystnym wyniku wychodza z gry?
ankytorres
Flatron94
jacobske
Abra
Kadabra
Alakazam
i milion innych graczy, których nie warto wymieniać, bo ich nicków nie zapamiętamy ;) Musisz się z tym pogodzić voitek, ludzie to chamy, jeden to zostawił pada w 60 minucie, myślał, że mi się odechce, inny strzelił gola na 1-1 i się szybko rozłączył, bo widział, że nic więcej nie wskóra. Ja wbiłem 15 lvl i już przestałem grać rankingowe, teraz tylko 2na2 lub 5na5. ;)
Cale szczescie, ze po patchu jak ktos sie rozlaczy to jest 3-0 dla ciebie
No tak powinno być od początku. Ja dopiero raczkuje grając w neta ale grać trzeba honorowo. ;)
Bardzo fajnie gra się mając pada od Mircrosoftu XBox-360 kupiłem sobie go niedawno głównie żeby zobaczyć czy jest wyczuwalna jakaś różnica no i nie wiem jak inni ale ja do tego pada się przekonałem. Dopiero w nim widzę prawdziwą moc gry z dryblingiem 360 '.
PeS ;)
No wiadomo ,że żadna fifa Pes'a nie przebije
Wow, siła argumentów :D 3 użytkowników piszących te same bla bla bla :D
Nie bla bla bla, tylko Pes, Pes, Pes 8-) :P I jakie argumenty mam ci podać
Byłem maniakiem PESa przez lata i niestety nowa FIFA dyma go w każdy otwór. Szkoda tylko, że bramki są dość schematyczne, ale to pewnie wynika z mojego sposobu gry.
Takie, które mogą mnie przekonać do PES'a :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Czik, to spróbuj strzelać z dystansu, najlepiej po podbiciu piłki w biegu (trzy razy prawym analogiem szybko pstryknąć w kierunku, w którym biegnie twój zawodnik). Daje czasem niesamowite efekty.
Chciałem nagrać frapsem moje mecze online i zrobić z tego kompilacje, ale jak włączam nagrywanie to trochę mi tnie co się przekłada na moją jakość gry, więc dupa z kompilacją. :P