Czy zdarzyło się że obejrzeliście film tylko dla muzyki, albo film był dobry tylko dzięki muzyce??
A może odwrotnie : muzyka obrzydziła wam jakiś film?? Nie obejrzeliście czegoś bo nie chcieliście słuchać muzyki??
04-04-2014, 13:49
Gajusz Mariusz
Re: Soundtracki - filmowe i nie tylko...
Po tysięcznym wysłuchaniu ze wszystkich mediów utworu "My Heart Will Go On" doprowadzony do skrajności obejrzałem Titanica dobre 10 lat po premierze. Do tej pory mam niczym nieuzasadnione lęki i torsje na skutek usłyszenia pierwszych taktów tej piosnki :D . I długo biedny Leo był w moich oczach przegrany, zupełnie nie zasłużywszy na to, co udowadnia w każdym (prawie?) następnym filmie w którym potwierdza zasłużenie swoje oskarowe aspiracje.
[youtube:3eofzllq]https://www.youtube.com/watch?v=DNyKDI9pn0Q[/youtube:3eofzllq]
04-04-2014, 15:58
odi.profanum
Re: Soundtracki - filmowe i nie tylko...
Nie jego wina, że miał fajną gębę i był obsadzany w roli lovelasów.
Czy to nie jest Beethoven chociaz reki sobie uciac nie dam?Wariacje na fortepian ale konkretnie ktore to juz nie wiem:confused: Dosc znany motyw pozniej nawet przyspiesza...
06-05-2014, 18:24
Arroyo
Niestety to nie to :(
06-05-2014, 18:28
voitek
To jest Marsz turecki Mozarta...
06-05-2014, 18:40
Arroyo
Dzięki wielkie. Zastanawiało mnie to, jak się zwał tytuł. Jeszcze raz dzięki :)
Może nawet ten utwór był już tutaj polecany, ponieważ to przykład dobrej muzyki filmowej, a i historia opowiedziana przez Ridley'a Scott nie przeszła bez echa w świecie kina:
Ja polecam ścieżkę dźwiękową z filmu "Niepamięć", jedna z lepszych w ostatnich latach:
29-06-2014, 18:07
marengo
Lubię tą piosenkę nucić, gwizdać pod nosem jej melodię, często chodzi ona za mną przywołując z pamięci przygody brytyjskiego oddziału do zadań specjalnych z początku XIX wieku:)
10-07-2014, 21:06
marengo
Tym razem muzyka z gry, konkretnie Sengoku Paradox'u, już ustawiona na dzwonek.