Wystarczy trochę przejrzeć forum...
viewtopic.php?f=496&t=11763
Wersja do druku
Wystarczy trochę przejrzeć forum...
viewtopic.php?f=496&t=11763
Właśnie tak zrobiłem jak jest napisane tutaj: viewtopic.php?f=496&t=11763 , a i tak pobiera z prędkością max.50 kb/s.
zaraz ci wrzucę plik torrenta
Autorzy modyfikacji prosili o nie wrzucanie na torrenta, Ensis.
skoro autorzy tak prosili (nie wiem nie znam rosyjskiego), nie wiem zasadniczo czemu ale dobra tylko że możliwości które podali pozostawiają wiele do życzenia
Pobierasz z e-maila? Jaką masz przepustowość łącza?Cytat:
Zamieszczone przez lajtus
Mam 6 Mb/s.
Pobieranie 6mb/s? Pobierasz z e-maila?
Ściąga mi się teraz jakieś 300kb/s więc za kilkanaścię minut zakończy się pobieranie. Ściągam z tej poczty Yandex - My Disk
Grałem i zauważyłem że jak np. kliknie się na mobilizacje żołnierzy czy jakoś tak (wtedy powinien być odgłos rogu) jest opóźniony o jakieś 5 s albo nie wa go.
Szczerze mówiąc nawet dobrze że husaria jest ,,pokonana'' bo jak była by nie zniszczalna to by mod był nudny. A nawet by nie fair było jak by nasza husaria była nie pokonana ,a inne państwa by nie miały jednostek tego typu. Chociaż mogę kłamać bo dotąd zagrałem 2 bitwy : RoN vs Brandenburgiia i Prusy i RoN vs Wenecja.
A nie wiem czy to nie był lokalny błąd bo mnie często z spolszczeniem wywalało ale jak wgrałem jeszcze raz to problem zniknął.
Fajnie, jakby twórcy nawiązali współpracę z autorami moda 1648, okres mniej więcej ten sam i mogliby się powymieniać modelami, animacjami, czy AI. ;)
Czy u was też niema jednostek w własnej bitwie ?
Brakuje mi w tym modzie jeszcze umocnień z XVII w, wiem, że trudno takie wykonać na tym silniku, ale gdzieś już widziałem twierdze z tego okresu w którymś modzie.
Takie twierdze gwiazdowe z charakterystycznymi bastionami, są we wspomnianym już 1648-wojna 30-letnia. Zresztą w Third Age zrobili świetne miasta pod klimat, a i w EB pracują nad czyms takim, także jest to jak najbardziej możliwe.
Ja tylko zerknąłem z grubsza jednostki RON w custom battle. Świetne, czuć ten sarmacki klimat. Poważniej pogram jak będzie tłumaczenie nazw jednostek i członków rodziny.
PS: Są tytuły jak Hetman Wielki/Polny itp?
Robić screeny i wrzucać tym co nie mogą pograć :evil:
Do tych co grają, też macie niewielkie problemy z szarżą kawalerii u mnie głównie wczesna husara strzela fochy:D rozłącza się na pół oddział albo zatrzymują przed samym przeciwnikiem.
U mnie tak samo, ale fajne jest to że jak szarża się uda, to oddziały się mieszają, przez to jest realistyczniej.
Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Z tego co mi się wydaje to nie ma, nie natrafiłem przynajmniej póki co na nic akiego ;)
Mi głównie brakuje Chorążych i oficerów w oddziałach . Np. w Thrid Age i 1648 byli chorąży i oficerowie i to jeszcze lepiej wyglądało.
Marat - Niestety chyba nie można indywidualnie tworzyć tytułów.
HusarPL - myślę ze to tylko kwestia czasu.
Myślę, że można by stworzyć tytuły na zasadzie przedmiotów (jakiś akt nominacji albo buława), które dawałyby konkretne bonusy do cech. ;)
Ja mam 2 pytania.
1. Wiadomo coś o wersji 1.0 ?
2. Za ile planujesz wydać następną wersje spolszczenia ? (około)
1. Były już tutaj screeny z nowościami w grafice 2d.
2. Do 72h się postaram. ;)
Ojć zapomniałem dodać. Kiedy wyjdzie 1.0 *
2. Dzięki :)
Wyjdzie jak będzie gotowa.
Inna koncepcja przyszłego interfejsu użytkownika:
http://www.imageup.ru/img277/1144156...rface_04-6.jpg
http://www.imageup.ru/img277/1144159...rface_04-4.jpg
http://www.imageup.ru/img277/1144151...rface_04-5.jpg
Gratulacje dla twórców. Ściągam 8-) :twisted:
Uwaga AI w własnych bitwach jest gorsze niż w kampanii!
Moja opinia oparta jest na małej liczbie bitew i nadal wymaga lepszego sprawdzenia.
Z racji tego ze jest to beta zalecam często zapisywać, co turę, przed i po bitwie. Najlepiej na paru zapisach.
Modele to geniusz! Husaria, polska piechota, piechota ,,niemiecka'', Kozacy, Turcy - POEZJA!!!
Bardzo podoba mi się strzelanie, interfejs jest przejrzysty, jest trochę bugów i słabe AI - ale to beta. :)
Super, że husarze to nie żołnierze w uniformach - mają różne kontusze, inne jednostki też są zazwyczaj zróżnicowane.
Nie podobają mi się jedynie tabory - krwawią (LOL!), jest w nich kilku kozaków i są mało skuteczne, są bardzo drogie... funkcjonują troszeczkę jak rydwany. :D
Ponadto fajnie zostały zrobione armaty. :)
Pozdrawiam!
A husaria, że tak spytam, "daje radę" :?: Czy ginie na byle muszkieterach :?:
Daje , daje ! :D Ja 5 odziałami husarii (320+40 bo 1 generalski) na własnej bitwie leje 2000.Ale z tego co słyszałem to różnica AI. A jest planowane dodanie tej ,,1'' husarii. Chodzi mi o lekką.
Pochodzi z podstawki, nowy będzie dopiero w 1.0.Cytat:
Zamieszczone przez JanHetman
Kampania czy własne bitwy?Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
Własne bitwy, na kampanii nie grałem. :)
A, frakcje będą miały różne interfejsy?
W niektórych modach tak jest. :)
Aha, husaria miażdży nawet pikinierów. :D
Ceny są źle ustawione, bu husaria niszczy nawet zachodnich kopijników za 1200. :)
Hej czy wy też nie macie w własnej bitwie prawie wogóle jednostek ? u mnie tylko kozacy zaporoscy mają kilka :(
To proszę nie wypowiadaj się o AI, bo wprowadzasz ludzi w błąd.Cytat:
Tak będą, przecież podawałem tutaj screeny...Cytat:
Popełniłeś pewnie jakiś błąd podczas instalacji, dlatego tak masz. Poza tym własne bitwy mają słabe AI.Cytat:
Zamieszczone przez LennoxLewis
Bo ma pewnie wczesny okres ustawiony w custom battle.
Jak dla mnie AI jest słabe/średnie :roll: W kampanii na najwyższym poziomie trudności rozegrałem kilkadziesiąt tur Koroną i ani razu nie zostałem zaatakowany. W bitwie jest lepiej ale nie idealnie komputer przez 3-4 minuty "chodzi w miejscu" a potem dopiero zaczyna atakować. Poza tym kawaleria dokładniej husaria i jej "szarże". Podczas szarżowania husaria albo zatrzymuje się tuż przed przeciwnikiem albo wjeżdża w niego po jednym koniu co prawda pokona go ale przy tym straci z 50% ludzi, nie ma czegoś takiego lub zdarza się bardzo rzadko i trzeba mieć dużo szczęścia aby husaria szarżowała w jednej linii i wbiła się tak w przeciwnika. Mam nadzieję że da się to poprawić :)
Błędy proszę zgłaszać w odpowiednich tematach:
http://empiretw.ru/board/index.php?show ... &start=120 po rosyjsku
http://empiretw.ru/board/index.php?showtopic=38507 po angielsku
http://translate.google.pl nie jest taki zły...
Dlaczego tam, a nie tutaj? Ponieważ tam wchodzą ludzie odpowiedzialni za tworzenia modyfikacji.
Autorzy wiedzą o błędach z AI i postarają się je naprawić. :D
Dzięki ,tam był pies pogrzebany ;D spoko ;)
Nowy interfejs będzie w wersji 1.0? Wygląda super. :p
Może nawet wcześniej, ale dokładnie sam nie wiem.