Milanos ja przejąłem 2 twoje frakcje,Dania w WKO XXXI i Litwe w WKO XXXII,zresztą pogadam z nim na gg
Wersja do druku
Milanos ja przejąłem 2 twoje frakcje,Dania w WKO XXXI i Litwe w WKO XXXII,zresztą pogadam z nim na gg
potrzebny gracz na tron Bułgarii wk32 ( tura 4 )
proszę o kontakt ze mną
To samo z Maurami wko30(tura jakoś 19)
Poszukuje zastępców do:
-WK 29 Litwa: w miarę dobrym stanie, szargana wojnami od samego początku ale się trzyma :D Wojna z islamem do wygrania
-WK 32 Genua: dopiero 4 tura, rozwinięta jak tylko się dało, jak na Genue sporo prowincji, dużo udało się wytargować. ;)
Ja już się nie wyrobie z powodu braku czasu.
gg: 296046
Nie no Nihilus, daj lepiej państwa sojusznikom na jakiś miesiąc, może dwa. W wk32 podpisywałem sojusz głownie ze względu na twoją osobę i nie chce teraz grać z jakimś nowicjuszem, który albo mnie zdradzi, albo dostanie wciry. To już chyba trzecia moja KO, w której zmienia się gracz i przez to moje państwo ma kłopoty. W wk29 też sytuacja jest zbyt trudna, by wchodził jakiś łepek... No chyba, że tą KO przejmie Zachar, to wtedy będzie git.
PS: Gadałem z Zacharem, ma się zastanowić nad tą Litwą. Sytuacja trudna i raczej nie jest to państwo dla nowicjuszy.
Przede wszytskim witam:)
Powrocilem i zamierzam stawic czola kazdemu wyzwaniu, a znajac zycie to ludzie
poodchodzili od ko:< wiec jestem. jestem tu po to,aby ko nie umieraly:)
Prosze przede wszystkim o odpowiedz na pytanie: czy na steamie mozna instalnac wwme jakos?
bo ostatnio jak instalowalem jakis dodatek to mi nie chodzil a nie chcialbym brac ko, ktorej nie bede mogl
nawet instalnac:<
podejme sie wyzwania actimela:D wiec pisac na priv badz gg;]
Pozdrawiam wyjadaczy xD
Do Miedievala, a wiec do WWMWE takze, nie potrzebny jest steam, wiec instaluj smialo.
Co ciekawe wiekszosc KO jest full obstawiona obecnie. W wk30 sa Wegry, ale one sa wasalem HRE, wiec trzeba sie dogadac z wlascicielem (Knecht) co do warunkow ewentualnego zrzucenia wasalstwa. Jesli Ci to nie przeszkadza, pisz do niego.
PS. Moze przed swietami ruszymy z nowa WKO, bo widze, ze jest jakies tam zainteresowanie.
Ja to się wręcz doczekać nie mogę ;)
Z powodów sprzętowych nie będę w stanie wykonać tur zbyt szybko, jeśli w ogóle (uszkodzona karta graf) postaram się problem jak najszybciej rozwiązać, ale nie obiecuje że mi się uda, w razie czego będę prosił odp. osoby o porobienie tur (dot. tylko wko 28,29,31)
T do 29 juz chyba musisz Amroda prosic bo tura akurat u ciebie :/
Gdyby ktoś chciał przejąć Anglię i pozostać wasalem HRE (Knechta) w wk30, to mogę oddać.
Przychody porządne, wojska nie za dużo, bo niepotrzebne teraz - obecnie żadnych wojen, niedługo jakaś będzie może. No i Wyspy całe w angielskim władaniu ;)
Oddaję, bo nie chcę grać w kilkunastu KO, a wolę jakieś Kingdomsy nowe.
Zaznaczam, że oddam, jeśli przejmujący zobowiąże się nie zrywać stosunków z seniorem. Nowa zasada na to pozwala, ale byłoby to chamskie wobec Knechta.
A jeśli nikt się nie zgłosi, to świat się nie skończy i dalej będę grał panami herbaciarzami.
spikrambo przejmuje Anglię w wk30 i pozostaje wasalem HRE.
Brytania, frakcja Walia. Nie rozpoczęta chętnych zapraszam na PW.
Tak ku informacji, jutro wyjeżdżam gdzieś do soboty/niedzieli, będę miał dostęp do komputera i internetu, więc tury mogę spokojnie wykonywać, ale kontakt ze mną może być ograniczony, mam nadzieję opóźnień nie będzie ;)
Z tą Walią już nieaktualne.
Jakby się komuś chciało ogarnąć X stron tego tematu i mi wypisać aktualne wolne frakcje to może wkońcu uaktualnie tablicę.. :P
Popieram. Chciałbym zostać nowym graczem KO, lecz tak naprawdę to już sam nie wiem czy ktoś daną frakcję oddaje czy nie. Byłbym bardzo wdzięczny za wpisanie informacji o aktualnych państwach potrzebujących zastępcy.Cytat:
Zamieszczone przez Abu Yusuf
Dziękuję, Łilson
Z tego co ogarniam to obecnie nie ma żadnych wolnych miejsc chyba że Węgry w WKO XXX którymi kieruje Knecht (HRE) a pozostałe KO są w miarę pełne pomijając XXI MKO która dopiero co się rozkręca (rekrutacja trwa do niej)
Pragnąłbym serdecznie i wielce podziękować powyższemu użytkownikowi. Dzięki ci wielkie za informacje, których mi udzieliłeś/aś. Już zapisałem się do MK XXXI, prowadzoną przez Marata.
Tak szczerze mówiąc to jakby coraz więcej graczy jest w KO :)
Nowi przychodzą,starzy wracają :D
Wychodzi na to że wolne są tylko te Węgry,kilka frakcji w MKO(tej trwającej już)i tyle.
A co z Bułgarami w wko31 i Kijowem?
W takim razie jest trochę więcej do wzięcia :D
Wybaczcie, być może oślepłem całkowicie. Lecz widzę że w WKO 31 Bługarami dowodzi ,,Krzyzak" a Kijowem ,,dawid96". Jeżeli jednak tak nie jest, czy mógłbym zgłosić swoją kandydaturę na władcę jednego z tych państw?
Krzyzak przepadł i tury za niego robi Mnil, jakiś czas temu jeden z graczy się zgłaszał na tę frakcję, ale mu jej nie dano, argumentując skomplikowaną sytuacją, wydaje mi się że to powinno być już przeszłością.
Dawid96 gra cały czas, ale pisał że jakby ktoś chciał, to chętnie odda Kijów(chyba w gorszym stanie niż Bułgarzy).
Wolna Sycylia z wk 30, wojna z Egiptem - istnieje możliwość odzyskania utraconych ziem, sojusze z Mediolanem i Wenecją, sytuacja ustabilizowana, hasło posiadają sojusznicy.
Jakby co, to 3 prowincje, i póki co właśnie wchodzi na minus(przy ok. 3,5k na turę, ale jeśli szybko odzyskać jakieś 2 miasta albo rozwiązać żołnierzy, to wróci na dodatni przychód)
Nie lepiej byłoby podzielenie Sycylii między Mediolanem a Wenecją ? Omalże wszystkie tury były grane przez zastępców więc...
Niestety ale moje ilosci czasu drastycznie sie skurczyly i musze oddac czesc KO.
Litwa w WK29. Sytuacja ciezka, w tej KO jest podzial na dwa fronty - z jednej strony muzulmanie + Nowogrod, z drugiej cala reszta. Litwa toczy ciezkie boje z Bulgaria, Egiptem i Nowogrodem. Raczej dla doswiadczonego gracza (albo zdolnego nowego, ktory bedzie wspolpracowal z sojusznikami).
Litwa w WK30. Sytuacja srednia - silne panstwo, duzo wojska, duzo pieniedzy, scisly sojusz z jeszcze silniejszym Kijowem, ale wojna z Wegrami i HRE, konczy sie tez PON z Dania, ktora na pewno zaatakuje.
Egipt w WK31. Sojusz z Turcja, wojny z Bizem i Wenecja. Po ostatnich turach sytuacja ciezka, Turcja powoli szykuje sie ku upadkowi, stracilem glowna armie. Ale skarbiec jest pelen (w najblizszej turze okolo nawet 25k moze byc) i szybko mozna wystawic sporo wojska i powalczyc. /zajete/
WK32 i 33 zostawiam, bo to nowe KO i nie wymagaja duzo czasu na ture.
PS. Tak, wiem, ze wyglada to tak, ze oddaje panstwa, w ktorych mi nie idzie jakos super, ale wlasnie one z uwagi na zaawansowany czas wymagaja duzo poswieconego czasu. We wszystkich sytuacje sa jednak ciekawe i robienie tur sprawia frajde, wiec zachecam do brania ;) Oczywiscie chetnym udziele wiecej wyczerpujacych informacji na temat sytuacji
Krucjata VI - Jerozolima
Po hasło do mnie
Chyba przyjęło się, aby o takich rzeczach informować tutaj, więc:
Dostałem dość mocnej choroby, właśnie byłem u lekarza i zażywam antybiotyk, w ciągu paru dni powinno mi się polepszyć, ale do tego czasu mam małe trudności z korzystaniem z komputera przez dłuższy czas(jak i w ogóle jakichkolwiek czynności), wszelkie tury które dojdą spróbuję zrobić na czas, ale przepraszam gdyby się nie udało, no i przede wszystkim proszę mi wybaczyć problemy w komunikacji ze mną.
wyjeżdżam na tydzień i raczej nie będę miał dostępu do internetu tak więc poprosiłem o zrobienie za mnie tur sojuszników
Ja mogę za ciebie zrobić turę w krzyżu XLI sojuszniku ;) tylko daj hasło na pw
Jako że w marcu nie będę] miał praktycznie wolnego czasu, oddam Polskę z Krzyżaków XLI.
Hasło na priv.
Spaliła mi się karta graficzna (po raz drugi w ciągu pół roku). Nowy sprzęt będę miał na początku kwietnia - czyli za miesiąc. Do tego czasu nie mam na czym robić turek. U kumpla samego Medka z WWmwE zainstaluję, tj. bez Kingdomsów. Także mko i wko będę robił. Gorzej z pozostałymi KO...
Szukam zastępcy na miesiąc na Szkocję w B32. Sytuacja niezła, współpraca z Zacharem (Norwegia) i walka z Popem (Anglia).
Raczej nie oddam państwa jakiemuś newbie ;)
Jeśli ktoś ogarnięty się zgłosi, to mogę też pożyczyć Biz w Kruc7 (nie ma wojen, początek KO, należy podbijać rebelie).
edit
@down - jbc. laptop nie pecet - i nie grzał się nigdy za bardzo :/
Trochę nie na temat, ale popracuj nad przewiewem/zainwestuj w dodatkowy wentylator/odkurz komputer :P
Z racji tego że zmieniam niedługo sprzęt na nieco nowocześniejszy nie będę mógł grać więc do oddania mam:
HRE krzyżaki XLI - 3 tura dopiero teraz ale podbiłem niemal wszystkie barbarzyńskie prowincje, hasło pw
Polskę w krzyżakach XLII - nie zaczęło się jeszcze
Turcje w Krucjacie IX
Egipt w XXIX - stan idealny, w pełni rozwinięte fortece i miasta, dużo wojska, kupców, floty. Kraina mlekiem i miodem płynąca wręcz.
Powód: niezbalansowana rozgrywka, śmieszne sytuacje gdzie kilku templariuszy niszczy 20 slotową armię na złotym pancerzu, dziwna informacja przy ładowaniu zapisu o zmodyfikowanych plikach.
...20 slotową armię kraju muzułmańskiego, złożoną z włóczników. Tak tak, Amrod. Oszukujemy. Uciekaj.
Napisałem, że oszukujesz? Napisałem tak? Gdzie? Nie ma? Więc dlaczego mnie obrażasz? Dwa państwa naprzód byłem informowany, że 7 templariuszy + niedobitki innych biją z łatwością 20 pełnych jednostek z 6 jednostkami piechoty arabskiej na złotym pancerzu. I właśnie dobrze że to podniosłeś, to że państwa muzułmańskie mają słabsze wojska (albo przelicznik) od europejskich to też niezbalansowanie moda.
Uciekam.
Ale i tu zgoda. Płaci się za nie tyle samo, a słabizny. Najbardziej to widać w przypadku statków...
Nie miej urazy, ale podniesienie sprawy u MG razem z tymi zasięgami i papieżem, a tutaj oddawanie KO wyglądało na pewnego rodzaju foch i problem do mnie i Marynki.
Z innej strony patrząc...sam bym się chyba burał, gdyby mi taka elita padła... Ale graj panie, graj.