-
Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 3 - MACED
Ale z Rzymu będzie można wybrać jedną z trzech rodzin, w Kartaginie 1 z 3 stronnictw politycznych, nic o tym chyba nie pisze w Macedonii (chyba, że 1 z 3 państw klenckich???) , ale jak by tak było w każdej grywalnej frakcji to zrobi się tego sporo :P. I może dlatego będzie tylko tyle grywalnych frakcji, bo w mniejszych państwach byłoby trudno o taki podział na 3 części? Może będzie związek etolski, z którego będziemy wybierać jedno z 3 polis jakie posiada, albo "plemiona barbarzyńskie" z których będziemy wybierać 1 z 3 plemion (Galia, Germania, Celtowie) czy tam będzie "Galia", a będziemy wybierać 1 z 3 jakichś mniejszych plemionek, bo nie wiem co jest bardziej prawidłowe historycznie :P.
-
Cytat:
Zamieszczone przez tomciopogromcio
Ale z Rzymu będzie można wybrać jedną z trzech rodzin, w Kartaginie 1 z 3 stronnictw politycznych, nic o tym chyba nie pisze w Macedonii (chyba, że 1 z 3 państw klenckich???) , ale jak by tak było w każdej grywalnej frakcji to zrobi się tego sporo :P. I może dlatego będzie tylko tyle grywalnych frakcji, bo w mniejszych państwach byłoby trudno o taki podział na 3 części? Może będzie związek etolski, z którego będziemy wybierać jedno z 3 polis jakie posiada, albo "plemiona barbarzyńskie" z których będziemy wybierać 1 z 3 plemion (Galia, Germania, Celtowie) czy tam będzie "Galia", a będziemy wybierać 1 z 3 jakichś mniejszych plemionek, bo nie wiem co jest bardziej prawidłowe historycznie :P.
Bylo powiedziane juz na samym poczatku iz nie bedzie podzialu Rzymu na 3 rodziny!Rzym bedzie jako jedna frakcja.Co do reszty to nie wiem....
-
Na jakim "samym początku" jak w preview Rzymu napisali, że będzie podział na rodziny w dodatku z tłumaczenia "Wybór ten determinuje dalsze ekonomiczne, militarne i kulturalne bonusy, jakie otrzymamy." Co jest tym bardziej ciekawe, zwłaszcza gdyby tak samo było w innych krajach grywalnych :). Bo podobnie jest w preview Kartaginy "Gracz będzie miał do wyboru jedną z trzech głównych frakcji politycznych, z których każda ma wpływ na możliwe do uzyskania korzyści militarne, ekonomiczne i kulturowe."
-
Ten wybór będzie determinował konkretne bonusy, ale ciągle sterujesz jednolitym państwem - prawdopodobnie to będzie coś jak wybór przywódcy cywilizacji w Civ IV.
-
Dokładnie, a Macedonia jako monarchia nie ma stronnictw tylko z góry ustalone bonusy.
-
Jest już nowa frakcja.. z Wysp Brytyjskich.
-
Jestem ciekaw czy ktoś wyłapie jakieś błędy. O uzbrojeniu Brytów i ogólnie barbarzyńców wiadomo niewiele więc wydaje mi się że wszystko powinno być zgodne historycznie. ;) Ale poczekajmy na KLA :D
-
Iceni: http://wiki.totalwar.com/w/Total_War:_R ... ni_Faction
Zawiodłem się, skoro dali frakcję z wysp brytyjskich jest mała szansa że wśród grywalnych znajdą się jacyś Germanie, a tym bardziej Sarmaci. A jak dla mnie w tamtym okresie byli ważniejsi i oczywiście bardziej ekspansywni od Brytów. Niestety CA musi się bawić w patriotyzm.
-
No bardzo mi się podoba, że Brytowie będą grywalną frakcją. Jednak jak poprzednik liczę jeszcze na jakąś frakcje barbarzyńską (Galowie, czy Germanie).
-
Nie narzekajcie, pojeździcie sobie rydwanami przynajmniej ;) Mi się podoba (choć po cichu liczyłem na Scytów). Przecież Germanie to w większości piechota, której sposób użycia i wyszkolenia jest podobny do Brytów, a teraz będziemy mieli jeszcze rydwany :D Tylko żeby nie zrobili jak w pierwszej części, że bez kawalerii kompletnie, tego nie przeżyję...
-
Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 4 - ICENI
Ich rydwany to bardziej platformy dla wojowników i transport niż groźna siła bojowa ;P
Sam screen bardzo fajny, tylko chyba twórcy za dużo Spartacusa się naoglądali, bo Ci Barbarzyńcy gładcy i napakowani niczym Spartanie z 300 ; P
Czy mi się wydaje, czy ich tarcze są w lepszym stanie niż te legionistów czy hypas...tfu nosicieli tarcz? ;D
-
Wątpię by w tamtych czasach i w tamtym rejonie nienapakowane ułomki miały szanse na przeżycie :D
-
W tym sezonie Spartacusa, powstańcy są bardzo owłosieni na twarzy :). W 1 sezonie i Bogach Areny dbali o nich Rzymianie, żeby wyglądali jak Bogowie, czy jak Herosi z posągów, przynajmniej ja tak zrozumiałem. Ale nie offtopuję już :P.
-
Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja Preview frakcji nr 4 - ICENI
U CA wszyscy są gładcy, pamiętam w jakimś poście Siwer zauważył słusznie że większość żołnierzy nie ma bród i długich włosów (a powinni mieć). Ale to w sumie tylko detal, bez tego da radę, żeby nie było że na wstępie się czepiam hehe :) Mi również się screen podoba, naprawdę groźnie wyglądają, a te napakowane klaty też dobrze wyszły :)
-
Aż dziwne, że nikt się nie czepia odcienia niebieskiego na spodniach i pasków. To absolutnie karygodne, że nikt nie ma pionowych pasków!
-
Bo są poziome, jakby jeszcze mogli walnąć pionowe? Z resztą dopiero czekamy na "czepiaczy", bo widzę, na razie piszą same osoby z wiedzą, taką, że gdyby nie KLA to mogliby pisać same "Awesome" :P.
-
Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Aż dziwne, że nikt się nie czepia odcienia niebieskiego na spodniach i pasków. To absolutnie karygodne, że nikt nie ma pionowych pasków!
KLA po prostu nie wrócił z gimnazjum jeszcze...
To było niepotrzebne -v
-
Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
_Cichy]
Cytat:
Zamieszczone przez voitek
KLA po prostu nie wrócił z gimnazjum jeszcze...
A co, KLA jest nauczycielem historii w gimnazjum? :lol:
-
Mają zbyt słabo wyeksponowane sutki! Żądam większych sutków u Brytów! Nie kupuję gry bez sutków!
PS. Nie dyskutujmy o KLA, trzymajmy się sutków... tematu znaczy
-
I kto tu schodzi do poziomu gimnazjum? Nie ma to jak konstruktywny offtop.
-
Bez kitu wcale ich nie mają!! Spójrzcie też jak dziwnie wyglądają oczy tego na środku, a włosy to każdy ma jakby po porażeniu prądem, a większość, blond białe, jak super kosmiczny wojownik w dragonballu. Co to ma być?
-
Weź daruj już sobie... To śmieszne już nie jest...
-
Bo włosy mają pomalowane i usztywnione jakimś środkiem, co w tym dziwnego?
Pożartowaliśmy i wracamy do tematu
-
Wolelibyście nie wiedzieć co jest bazą do ich farb do malowania ciała ;P
-
No teraz to nie dziwne, tylko jak KLA napisze, że historycznie wtedy nie było farby do włosów w supermarketach ani "jakiegoś środku do usztywniania" to będzie ambaras :/.
-
Czyli według ciebie ludzie wtedy nie byli w stanie malować ciał i włosów?
-
Nie musi bo rzeczy, które wymieniłeś maja potwierdzenie historyczne.
-
Ale że oni znają taką nazwę, jak Icenowie, to się nie spodziewałem :P
Pierwszy preview, który mi się podoba. Nawet opis frakcji jakiś taki dłuższy, ciekawszy i bardziej historyczny. Wojownicy prezentują się dobrze, mają tarcze takie jak powinny być, włosy bielone wapnem, tatuaże. Jedynie wątpliwości budzą ich miecze, przypominają mi średniowieczne, ale to muszę sobie sprawdzić. A żeby nie było zbyt słodko, to dodam, że mapa jak zwykle słabiutka. Ciekawe czy będą Piktowie na Wyspach Brytyjskich?
-
Ja nie mam zdania, czekam na KLA, tak tylko piszę co może sprawdzić.
Dobra koniec xD.
-
Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja Preview frakcji nr 4 - ICENOW
Fajnie, że napisałeś polski odpowiednik nazwy frakcji, już poprawiłem
-
Cytat:
Zamieszczone przez tomciopogromcio
Ja nie mam zdania, czekam na KLA, tak tylko piszę co może sprawdzić.
Dobra koniec xD.
To najpierw Tobie proponuję to i owo czasem posprawdzać.
-
A nazwa jednostki jest dobra? - PaintedOnes
-
To jest podpis obrazka, równie dobrze mógł zostać nazwany asfaGH35
-
Raczej to nazwa jednostki, poprzednie screeny też miały w nazwie tą nazwę jaka CA jej nadało. Zresztą już wspominali gdzieś samą frazę "Painted Ones".
-
Tylko jakoś od takiego podpisu się zaczęło, że jednostka Macedonii, to Shield Bearers :P, to samo w Kartaginie "Cartage_sacredband".
Cytat:
To najpierw Tobie proponuję to i owo czasem posprawdzać.
Jak ja jestem tylko od grania w gry z serii TW.
-
Normalnie szczyt finezji z tą nazwą (jeśli taką rzeczywiście dadzą).
Ciekawe czy to jedyna barbarzyńska frakcja jaką dostaniemy. Ciekawe kto kolejny. Selucydzi, Ptolemeusze, Partia, lub może Galowie? Macedończycy na 100% wyeliminowali Greków.
Cytat:
Jak ja jestem tylko od grania w gry z serii TW.
Jak nie wiesz, a nie chcesz sprawdzać, to się na takie tematy nie wypowiadaj i już ;)
-
Galowie (pewnie Arveni) są pewni właściwie na 100%, to zbyt ważna frakcja jeżeli chodzi o Rzym.
-
Co za niehistoryczny shit ja pierdziele, wąsy za krótkie o 1mm! No nie mogę armia klonów! Jak oni trzymają te tarcze to karygodne! A gdzie Asterix i Obelix o Idefiksie już nie wspomnę! Brud smród i ubóstwo! Dlaczego nie mają ładnych strojów tylko takie obdartusy! Ja chce by mieli Adidasy z paskami pionowymi prosto ze sklepu!
-
Jakaś moda na parodiowanie KLA :)?
-
Od czasu pokazania Macedonii byłem prawie pewien że 5 pozostałych frakcji to będą Partowie, Selucydzi, Ptolemeusze, Galowie i Germanie, a tu taka niespodzianka. Wydaje mi się, że przez Brytów odpadną Germanie, ale mam nadzieję, że pozostałe zostaną.
Z drugiej strony, jak Icenami, będzie grało się tak przyjemnie, jak Brytami w Rome 1, których lubiłem najbardziej z barbarzyńców to nie ma dramatu.