Inter przegrał. Wielka szansa dla Juve, trzeba pokonać jutro Bolonię i dodatkowo nie zmęczyc sie za bardzo przed Bayernem. Przewidywany skład Juventusu:
http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Juventus/
Wersja do druku
Inter przegrał. Wielka szansa dla Juve, trzeba pokonać jutro Bolonię i dodatkowo nie zmęczyc sie za bardzo przed Bayernem. Przewidywany skład Juventusu:
http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Juventus/
http://sport.onet.pl/74327.6,1248706,20 ... omosc.html no prawdziwy polak nie da se w kasze dmuchać Włoch czy jakiś inny południowiec to zaraz po takim fałlu zrobił by 10 fikołków z bólu to w prawo i w lewo 8-) .
Real i Barca z kompletem punktów... czyli bez zmian.
Z innej beczki Ibra 5 meczów i 5 goli... no cóz szczerze to widac co można robić gdy się ma Xaviego i Messiego do pomocy, a jak jeszcze Iniesta wróci do pelni sił :twisted: Choc Ibra nie ma co gadać bardzo ułozony napastnik, czołowa swiatowa, niech jeszcze do konca skumie gre Barcy, pressingu juz sie nauczyl ;) Swietnie za to sprawdza się te jego stanie na 16-20 metrze na pograniczu spalonego, coś co we Włoszech jest chyba regulą, a w Barcie Etoo raczej tego nie robił, wolal "wbiegać" w pole karne "z rozpedu". No własnie Etoo 3 brameczki, rozumiem liga włoska to mniej goli, ale odczuje Sami jeszcze zmiane Xaviego na Snaijdera.
Milanos, oglądałem wczoraj mecz Interu i simulatione non stop z jednej i drugiej strony :P tak grają Włosi.
Jako ciekawostkę dodam, że w demie pesa 2010, faule proboja wymuszac tylko Włosi(!) taka ciekawostka. :)
No i niestety, Juve zremisowało z Bolonią 1:1, tracąc gola w 93 minucie :( Przyznam szczerze, że nie podoba mi się ich gra w tym sezonie. Zawsze po zdobyciu bramki odpuszczają i przeciwnik zaczyna swoja grę. We wcześniejszych meczach ratowało ich albo szczęście i nieskuteczność przeciwników ( nawet z Romą przy stanie 2:1 mieli okres gry gdzie mocno ich gospodarze przycisnęli ) albo świetne interwencje Buffona. Co do dzisiejszego meczu, Diego bez fajerwerków, ale miał przerwę więc nie ma co od niego za dużo wymagać, dobrze, że mógł zagrać to 60 minut przed Bayernem, mam nadzieje, że z Bawarczykami wzniesie się na wyżyny. Poprawnie Treze, jest jakiś progres. Dalej nie gra przekonująco, ale bramkę strzelił i to się liczy. Oby wracał do formy. Trwa niestety niemoc Amauriego. Wraca Del Piero, więc niech chłopak trochę sobie odpocznie. Chiellini gra chyba pewniej przy Cannavaro, choć dziś ładnie wybił piłkę prawie z lini bramkowej ( co prawda nie przeciął jej wcześniej i ta doszła do napastnika drużyny przeciwnej ). Na prawej obronie w końcu mógł pohasać Zebina. Oby kontuzje go omijały, może nie jest to ideał, ale bardziej mi się podobał dziś od Caseresa i Grygery. Na lewą stronę niech wraca Grosso, który również nie błyszczy, ale na Molinaro już patrzeć nie mogę.
Obawiam się meczu z Bayernem jeżeli taka będzie gra...
EDIT: Milan zremisował u siebie z beniaminkiem z Bari, chyba po woli sięgają dna...
http://www.sport.pl/sport/1,65025,70848 ... elony.html
dobry tekst o Barcie..
No Jagiellonia sie wzmacnia(bramkarzy zawsze mielismy slabych) a Legia w weekend do Bialegostoku przyjezdza ;) .Zapowiada sie dosc interesujace spotkanie.W zeszlym sezonie pare razy wygralismy z Legia zarowno w Pucharach i w Extraklasie ;)
No tylko cholera szkoda tych debetowych 10pkt na starcie za grzechy z przed 5 sezonow :!: A Lech mimo ze Reiss sie przyznal niczego po tylku nie dostal :!:
Tak obstawiam na 2:1 dla Jagi ;) :!:
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2051 ... omosc.html
No stary co dopiero się ujawniasz powoli zaczynałem myśleć że jestem otoczonym rodzynkiem tutaj przez pyrki XD a tu jest i kolejna osoba od Jagusi. :twisted:
http://sport.onet.pl/0,1248760,2051731, ... omosc.html o lol kolejna niespodzianka w PP i to obrońca.
Pozdrawiam :D :!:
Niestety mecz bede ogladal na necie ;) ...dosc daleko mam do Bialego :!: :mrgreen: ale wiem ze bedzie goraco na trybunach :twisted:
Jak Grosicki(gratulacje za powolanie :!: )i Franek(Pozdro dla Wygody ;) ) beda miec swoj dzien i zostana dobrze obsluzeni przez pozostalych graczy bedziemy miec 3pkt. az milo :!: ;)
http://www.youtube.com/watch?v=mKwj3efLxbc
Zgadzam się w pełni z komentarzem Zbigniewa Bońka :P
Oceny z meczyku: http://www.goal.com/en/news/1716/champi ... 0-juventus
Butt - 7: Made one great save from Camoranesi, and that was his evening's work.
Lahm - 7: Very productive down the right, and provided one pinpoint cross for Klose that the striker should have buried.
Van Buyten - 5.5: Big mistake on 65 minutes that Iaquinta should have punished. Lucky to get away with it.
Badstuber - 7: Promising display by the youngster, who was calm and collected beyond his years.
Braafheid - 6.5: Steady if not spectacular at left-back. Offered nothing offensively, but did his job defensively.
Ottl - 6.5: Kept things simple in midfield, and ensured that Bayern's game ticked over.
Schweinsteiger - 6.5: Ran his heart out and covered the pitch, but missed an absolute sitter on 34 minutes when he headed over with the goal at his mercy.
Robben - 6.5: Was always dangerous down the right hand side, and linked up well with Muller. However, he was forced off just before half-time with a knee injury.
Muller- 7: Looks to have a really bright future ahead of him. Caused Juve all kinds of problems in the first half, but missed a great one-on-one when he flicked the ball just wide.
Ribery - 8: A thorn in Juventus' side all night. Moment of genius in the first half when he beat Grygera and Chiellini and chipped just over. Also created the glaring chance for Klose after the break.
Klose - 5: Was a handful, but missed a whole host of glorious opportunities, including two he really should have put away. The fact Bayern failed to score was chiefly his fault.
Subs
Olic - 5.5: Lots of quantity, but no quality.
Gomez - N/A
JUVENTUS
Buffon - 6.5: A couple of nervy moments from corners in the first half, but for all of Bayern's chances he was barely called to make a save.
Grygera - 5: Given a real runaround by Ribery and had no answer to the French wizard. The clear weak link of this Juve line-up.
Legrottaglie - 7: Struggled in the first half, and was skinned on a few occasions, but improved to have a good second period.
Chiellini - 7.5: A few nervy moments early on, but was an absolute rock from the half-hour mark onwards.
Grosso - 6.5: Stuck with Robben valiantly in the first half, and then had an easy second period after the Dutchman went off injured. Whipped in a couple of inviting crosses.
Marchisio - 6.5: Energetic in the middle-of-the-park, but seemed exhausted by the end of the game having played so much recently.
Felipe Melo - 6.5: A game of two halves for the Brazilian. Poor in the first where he offered the defence limited protection, excellent in the second where he shielded the backline.
Camoranesi - 6: A few bright sparks, and a shot that nearly crept in the near post, but also a few sloppy moments.
Diego - 6.5: Without making too much of an impact going forward, Diego was the only Juve player in the first hour prepared to put his foot on the ball. Also made a goal-saving tackle before he was subbed.Iaquinta - 6.5: Worked tirelessly as always, and was given little service or support, but missed his side's best chance in the second half.
Trezeguet - 6: Was a spectator for much of the game but offered his contribution. Flashed a shot just over, and also made a goal-line clearance.
Subs
Poulsen - 6.5: Did surprisingly okay in the middle-of-the-park.
Amauri - N/A
Tiago - N/A
Fajna analiza kłopotu z Sebastianem Giovinco: http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... a-snubbing
Ciekawy tekst o Milanie: http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... fall-again ;)
http://sport.onet.pl/0,1248770,2052763, ... omosc.html
Cytat:
Jeżeli faktycznie dojdzie do jakiegokolwiek bojkotu, to nie będzie to sprawa PZPN. Wierzymy, że jednak nic takiego nie będzie miało miejsca, a te wszystkie informacje o nie kupowaniu biletów to sprawka jakiejś grupki chuliganów.
Poryple z PZPR :roll:Cytat:
Nie wiem, o co chodziło wówczas serbskim kibicom. Prawda jest jednak taka, że Serbia nie dostała od UEFA prawa do organizowania takiej imprezy, jak mistrzostwa Europy. A przez takie inicjatywy, jak bojkotowanie meczu ze Słowacją, Polska może nawet stracić Euro 2012
Za tekst pod tytułem grupka chuliganów powinien koleś być zdymisjonowany.
Słuchaj, tam wszyscy powinni być zdymisjonowani, no może oprócz sprzątaczek i nocnych stróżów. Problem w tym, że sami tego nie zrobią bo są chyba już fizycznie połączeni ze swoimi stołkami, a nikt z zewnątrz za ten burdel się nie kwapi wziąć, mimo że od lat wiadomo, że to jedna wielka mafia jest.Cytat:
Zamieszczone przez Furiusz
Nie powinni podziwiać świat zza krat.Cytat:
Słuchaj, tam wszyscy powinni być zdymisjonowan
Bo brak jest niestety w Polsce silnych osobowości ew. ludzi mających na tyle charakter by nie ugiąć się od razu pod presją.Cytat:
a nikt z zewnątrz za ten burdel się nie kwapi wziąć, mimo że od lat wiadomo, że to jedna wielka mafia jest.
he to ciekawe http://sport.onet.pl/0,0,2054090,,legia ... omosc.html
:)
Po raz pierwszy od dłuższego czasu zainwestowałem w nich ze 30 zł :D plus zakład z Milanosem, jak znowu nie wygrają na wyjeździe to już całkiem strace wiare w nich...
a co do bojkotu meczu reprezentacji to popieram to w całej rozciągłości! mam nadzieje, że to wypali i nawet pikników tzw będzie garstka
hahaha marzenia nigdy!!!! XD rok temu przegrali i teraz będzie to samo . Drugi raz vodka będzie moja :lol:
Jedziemy z legia :!: :!: ...do przerwy 1:0
Brawo Grosik :!: :!: :!:
2-0 Jagiellonia zegna frajera :lol: :D
http://www.goal.pl/index.php?dzial=video&material=1102
Hahahahahahahaha Romanos przyjacielu, właśnie dzwonił do mnie Milanos z pytaniem, dlaczego nie odbierasz od niego telefonu? :D
Z pozdrowieniami od wujka Sola :P
SC
Ale bez czatu...
Wstrzymam się od komentarza do gry "swoich drużyn" którym kibicuje mniej więcej od 95 roku, bo nie chce dostać ostrzeżenia na forum... ale już dawno nie byłew tak wk... wściekły i jakoś brak mi szczególnej nadzieji na poprawe gry w przyszłości, jednym słowem beznadzieja
ehh k... ciężki los głupiego kibica
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,titl ... caid=18de1
Tutaj coś dla "naiwnych" co jeszcze wierzą w polską piłkę nożną. Chłopaki z Legii ostro się przejęli po porażce w Białymstoku :? :lol:
Przegrana z Palermo :(
Ocenki z goal.com: http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... 0-juventus
Sirigu – 6.5: The Rosanero stopper had very little to do tonight, however he dealt with what he had to with minimal fuss. A clean sheet against the Bianconeri will undoubtedly be the highlight of his career with his club to this point.
Kjaer – 7.5: Won everything in the air, and proved his worth against one of the best sides once again, with yet another commanding display at the back.
Bovo – 7.5: Mainly responsible for nullifying the impact of Iaquinta and Amauri in particular. Also managed to get forward on a number of occasions, and threaten in that manner as well.
Migliaccio – 7.5: Made an incredible lunging challenge to deny Iaquinta the chance to score on 54 minutes, and can hold his head high following another confident showing in defence.
Cassani – 6.5: Worked hard at both ends of the park, and looked very threatening when moving forward. Saw a powerful drive that looked destined for the bottom corner blocked by Chiellini on 18 minutes.
Simplicio – 7: Scored his side’s second goal, when he coolly slot it past Buffon, after meeting a Miccoli cross with a perfectly timed run.
Bresciano – 6.5: Hard working performance by the Australian international, who could have scored the third on 55 minutes with a header, after beating Legrottaglie in the air. Saw another effort well dealt with by Buffon on 72 minutes.
Balzaretti – 7: Constant threat on the left hand side of midfield. Looked keen to excel against his former club, and played a significant part in his side’s forward movements.
Pastore – 7.5: Dispossessed Felipe Melo and then played the ball through to Cavani for the opening goal. Continues to grow in confidence in the south of Italy as time goes on.
Cavani – 7.5: Huge chance to open the scoring after a quarter of an hour, as he saw a header, despite being unmarked, sail wide of the target. Made up for that on 37 minutes with a fierce left-footed drive that was far too powerful for Buffon.
Miccoli – 7: Was as influential as always, and unsurprisingly he set up the second goal, following a glorious ball into the area that was well dealt with by Simplicio. Struck an effort with 10 minutes remaining into the post.
Substitutes
Nocerino – 7: Cool, calm and composed against his former team. Had a chance to score a third late on.
Goian – 7: Had very little to do, and was just called in to further strengthen the defensive unit.
Budan – 6.5: Nice little cameo at the end that included a neat through ball to set up Miccoli for an effort on goal.
Juventus
Buffon – 6.5: Made a great save to deny Miccoli a one on one chance on 59 minutes, as well as a fierce drive by Cavani earlier on 36 minutes. Was not at fault for either of the goals.
Zebina – 5: Disappointing night for the Frenchman, who failed to continue his impressive run of form of late. Was replaced in the latter stages for Grygera.
Legrottaglie – 5.5: Clumsy at times, and lacked the confidence against Cavani and Miccoli in particular.
Chiellini – 5.5: Made a crucial interception to deny a powerful Cassani shot on 18 minutes, however with exception to that, he looked susceptible to a large majority of the opposition’s attacking threats.
Grosso – 6: Slow start, but worked his way into it as the match wore on. Was the best of the back four, and this was confirmed by an impressive sliding challenge late on to deny Miccoli the chance to make it three.
Camoranesi – 6.5: Gave away the free kick that led to the second goal, however excluding that, he was undoubtedly his side’s most dangerous player when in possession of the ball.
Felipe Melo – 5.5: His error led to the Cavani goal, as he failed to successfully control the ball, before being easily dispossessed by Pastore. Lacked confidence when moving forward.
Poulsen – 5.5: Made a bright start and looked keen to repay the faith shown in him. Should have done better with an effort from a Camoranesi cross on 49 minutes that he mishit, and thus travelled wide of the target.
Diego – 6: Central to the most of his side’s attacking thrusts; however he was just not as influential as he has been in previous matches. Saw a free kick hit the cross bar on 62 minutes, before being substituted moments later for De Ceglie.
Iaquinta – 4.5: Uninspiring display. Had the chance to pull one back on 54 minutes, but was slow to react and denied by Migliaccio instead. Looked disinterested at times, and was never going to score in this match.
Amauri – 4.5: Hit a powerful effort inches over the bar very early on in the second half, however he had no impact whatsoever yet again, as his dismal run in front of goal continued.
Substitutes
De Ceglie – 5.5: Promising future was proven immediately after coming on. Great work rate and ability to cross, providing his team-mates with quality opportunities.
Trezeguet – 5: Barely touched the ball, and failed to have any involvement in the play.
Grygera – 5.5: Picked up a booking, despite playing less than 15 minutes, to deny Budan the chance to attack.
Amauriemu odpoczynek, Sissoko wróć jak najszybciej!
No niestety, to musiało tak sie skończyc. Z meczu na mecz było co raz gorzej. Może ta przerwa na reprezentacje coś zmieni. Cannavaro już bedzie grał, to samo Sissoko, powinni poprawic gre Juve. Amauri zdecydowanie na ławke, ja bym na ataku dał Giovinco, niestety Ferrara woli go wystawiać w miejsce Diego, a tam sobie Seba nie radzi.
Chłopaki sorry ale to przesada z tym kopiowaniem z goal.com ocen itd... dajcie linka i tyle, albo otwórzce sobie temat Serie A i tam pisać do woli.
Ten weekend wogóle mnie pogrążył na 10 zakładów nie wszedł mi żaden lol :lol: 150 w plery :evil:
http://sport.onet.pl/0,1248770,2055756, ... omosc.html
Cytat:
Wszystko wskazuje na to, że najbliższe mecze reprezentacji Polski obejrzy tylko garstka kibiców. - Jest to dla mnie skandal. Jak słyszę komentarze były reprezentantów, którzy namawiają kibiców do odpuszczenia tych spotkań, to brak mi słów. Kibic powinien być z kadrą na dobre i na złe - zaznaczył prezes PZPN.
Cytat:
Po chwili chcieliśmy z prezesem PZPN porozmawiać o ogromnych pieniądzach, które otrzymało kilku członków Zarządu PZPN. Co usłyszeliśmy? - Proszę zadzwonić do rzecznika - stwierdził Grzegorz Lato i odłożył słuchawkę. Z kolei rzecznik prasowy PZPN nie odbiera telefonu.
Pozostawie bez komentarza te 3 cytaty.Cytat:
Oto lista, którą Futbol.pl opublikował kilka dni temu:
Antoni Piechniczek - 80 tysięcy złotych
Rudolf Bugdoł - 70 tysięcy złotych
Kazimierz Greń - 60 tysięcy złotych
Jan Bednarek - 40 tysięcy złotych
Janusz Matusiak - 40 tysięcy złotych
Edward Potok - 20 tysięcy złotych
Praktycznie wszystkie kwoty zgadzają się. Jedynie Jan Bednarek oraz Janusz Matusiak otrzymali znacznie mniejsze pieniądze.
Szkoda, że sam nie jestem swoim szefem... :cry:
Bez radykalnych cięć się nie obejdzie. Dla mnie mogli by nas nawet wywalić z pucharów na parę lat, aby tylko posprzątać te stajnie Augiasza. Jak ktoś kiedyś gdzieś napisał - pzpn, to ostatnia ostoja komuny w Polsce, a leśne dziady skansen sobie zrobiły i jeszcze chcą pewnie dostać zaświadczenie o wymierającym gatunku, co by ich wziąć pod ochronę :lol:
Wystarczy poczytac posty polskich kibicow :shock: :!: Narod jest zdesperowany :lol: :!: :
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2056 ... omosc.html
Dziesiątka największych talentów Serie A: http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... in-serie-a
Trzeba przyznać, że całkiem nieźle - czekam na podobne artykuły o La Liga i Premiership :)
Dla przyjemności zrobiłem też moją "Best eleven" młodzieży Serie A
Muslera - Santon, Santacroce, Kjaer, Criscito - Abate, Marchisio, Hamsik, Giovinco - Zarate, Cavani
Szkoda, że Pato obniżył loty (z resztą jak cały ACM). Liczę na Cigariniego w Napoli, Poliego w Sampie, Meneza w Romie i paru innych ;). ładnie zagrał Javier Pastore w meczu z JUVE, może wreszcie to było przełamie dla Argentyńczyka.
Czytam ten temat i nie mogę się nadziwić skąd tu tylu fanów Juve. :shock:
Dobra... ja jestem idiota czy piłkarze to idioci :lol: ... ich komentarze w sprawie akcji pt. "nie przychodzimy na sląski" są w tonie jakby to chodziło o ich grę, miejsce repry w emilinacjach itd, nie czytałem za duzo o tym protescie, ale bylem na jednej strony dotyczącej tego(cos w tytule z pzpn) i ja ten prostest rozumiem jako prostest przeciw naszemu betonowi a nie reprezentacji/zawodnikom... JAK TO JEST? Bo zglupiałem...
ps. "włoskie talenty"... po 21/22/23 lata, takie rzeczy to tylko w erze i w Seria A ;) :lol:
No tak ale z drugiej strony Gerard, De la Pena, Farinos itp. młodo rozpoczęli, ale wielkimi gwiazdami się nie stali ;). Joaquin, Tamudo itp. itd. wystrzelili, ale potem stagnacja w słabym klubie ich spowolniła. Także czasem warto poczekać z tymi młodymi gwiazdkami ;)Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
No cóż - Wiadomo nie od dziś, że nie ma lepszego klubu ;)Cytat:
Zamieszczone przez mateuszkl
Edit: aktualizuję listę życzeń JUVE (niektóre rewelacje za Tuttosport) :lol:
RD Marco Motta (AS Roma)
-Rafinha (Schalke)
-Andreas Beck (Hoffenheim)
-Cristian Maggio (Napoli)
CD Simon Kjaer (Palermo)
-Nicolas Otamendi (Velez Sarsfield) link: http://www.goal.com/en/people/argentina ... s-otamendi
(tu link co do zainteresowań tym graczem: http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... ntina-or-i)
-Sol Campbell (wolny agent, ale to chyba żart Tuttosportu ;) )
CM Javier Mascherano (Liverpool, raczej poza zasięgiem JUVE też z resztą za Tuttosport)
OM Diego Buonanotte
FW Luis Fabiano (Sevilla)
Neymar (Santos)
Adama Diakite (Padova)
Edison Cavani (Palermo)
Ponoć "Tinkerman" Ranieri chce odkupić swoich ulubieńców z JUVE. C. Poulsen i C. Molinaro w drodze do "wiecznego miasta", no ale to znów Tuttosport: http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... christian- ;)
Panowie! Przyszedł doktor Majewski i odebrał zgon reprezentacji !!! :lol: Polska - Czechy 0:2
Game over :lol: :!: ...Rewolucje czas zaczac :!:
No dokładnie żenada aż żal patrzeć. Coś mi się wydaje że musimy się przyzwyczaić do takich wyników naszych. Tam nawet nie ma tego poziomu co był za Janasa czy Engela to co tu gadać...Cytat:
Zamieszczone przez Hetman
Wiedzieliscie ze miejsca w barazach nie musza koniecznie przyslugiwac drugim druzynom?! Ja wlasnie sie dowiedzialem:
http://www.fifa.com/worldcup/preliminar ... place.html
Determining Europe's runners-up
When the group phase of European Zone qualifying reaches its conclusion on 14 October 2009, the nine section winners will be guaranteed a place at the 2010 FIFA World Cup South Africa™. Thereafter, the eight best runners-up will compete in two-legged play-offs, with the continent's four remaining tickets to the world finals at stake.
Group 9 consists of five teams, one less than the other pools. When calculating the best runners-up, therefore, matches played against the sixth-placed finishers in Groups 1 to 8 will not be taken into consideration. The criteria will be as follows;
- Total points
- Goal difference
- Goals scored
- Goals scored away from home
- Disciplinary record *
- Drawing of lots
* Yellow card, -1 point; two yellow cards in the same match, -3 points; red card, -3 points; yellow card followed by a direct red card in the same match, -4 points.
Play-off dates confirmed
The dates for the play-off matches for the 2010 FIFA World Cup South Africa™ have been confirmed.
Teams will be seeded on the basis of the next FIFA/Coca-Cola World Ranking, which will be published on 16 October. A draw will also be conducted to determine the home teams for the first legs.
The play-offs will be played over two legs on 14 and 18 November 2009. The draw for these matches will be conducted on Monday 19 October 2009 in the Home of FIFA in Zurich.
tyle sie czlowiek dowie jak na strone fify wejdzie :)
K.... no gorzej to już być nie może :lol: a ten j. beton pewnie nadal twierdzi, że nic się nie stało wszystko jest wporządku :(
najgorsze jest to, że jesteśmy na piłkarskim dnie, ale z tymi leśnymi dziadami we władzach nie widać żadnej szansy na poprawe
Panowie nie przejmuta się, bo za cztery lat Polska mistrzem świata :lol: