Mnożnik ramu przestaw powinien obsłużyć. Hmm a jak chcesz zmienić mnożnik procesora w górę ? :D Poczytaj w necie na ten temat, potem kombinuj. Bo nie chcę mi się produkować na ten temat.
Wersja do druku
Mnożnik ramu przestaw powinien obsłużyć. Hmm a jak chcesz zmienić mnożnik procesora w górę ? :D Poczytaj w necie na ten temat, potem kombinuj. Bo nie chcę mi się produkować na ten temat.
A jak nieobsłuży to nie uszkodzi płyty ?
To po prostu nie pójdzie :P Albo się będzie wieszać. Ale chłopie naprawdę odpuść sobie... Bo to się naprawdę może źle skończyć jak coś źle ustawisz.
bo wycztałem , że w procesory AMD Obsługują pamięć do 1333Mhz . Chodzi mi o to , że jak mam 1600Mhz ramy to chciałbym zeby to chodziło tak zawsze to jest wieksza wydajność
Ja podkręcania nie polecam z zasady: tracisz gwarancję.
Twój przypadek jest co prawda trochę nietypowy bo w pewnym sensie to "dokręcasz obluzowane do normy" a nie "przeginasz fabryczne ponad normę"
ale
i tak zastanowił bym się czy warto tyle ryzykownych ceregieli odprawiać dla niepewnych 15% przyspieszenia - i to przyspieszenia które zaistnieje tylko w konkretnych sytuacjach ...
A co do kompatybilności - zajrzyj do instrukcji KONKRETNEGO modelu procka (ogólny opis /typ to za mało, sprawdź na stronie producenta dokładnie pod_pod_wersję i JEJ parametry / zgodności)
A na grilla najlepsze jest ponoć drewno z wiśni (bez kory) i żadnych "podpałek" ze sklepu ;)
zresztą ... twój komp - twoje ryzyko/sprawa
Może i racja lepiej dam sobie spokój bo Kompa i tak mam wmiare dobrego to po co sobie syfu narobic szkoda potem latac po serwisach czy cos. Dzieki za pomoc i tak . Pozdro
Udowodnij że coś było podkręcane :P Możesz co najwyżej przegrzanie udowodnić ;)Cytat:
Zamieszczone przez kirlan
Jak widzę kolesia który zabiera się za podkręcanie w sposób jaki robi to AlGhouti to lepiej niech sobie da spokój. Bo naprawdę może coś zepsuć, a 15% to jest już gra warta świeczki :)
Poza tym drogi kirlanie jakbyś nie wiedział to każda część nawet z tej samej partii produkcyjnej się trochę inaczej podkręca, więc specyfikacje swoją drogą rzeczywistość swoją drogą. Oczywiście pewnych rzeczy nie przeskoczymy jak np. mnożnik.
Porpstu niegdy nic nie podkręcałem dla tego pytam tutaj a jak jest z tym tak dużo zabawy to nie bede ryzykował a nie znam kogoś kto by sie n tym znał tyle ...
Idź na purepc.pl poczytaj, poglądaj. Zdobędziesz trochę wiedzy i jakiegoś ogólnego pojęcia o tym co dobre a co złe. Jak się do tego zabrać itp. Potem poeksperymentujesz trochę i będzie git. Jak to nie wystarczy to daj sobie spokój :)
Wie ktos jak podkrecic delikatnie i7 bez podnoszenia napiec?