Cytat:
Robia castingi do kolejnego sezonu. Na piratów, if you know what i mean ;)
Jeżeli chodzi o piratów/stereotypowych wikingów to mam nadzieję, że poruszą przy tym trochę wątek Valyrii.
Może więc cudowne rozmnożenie Targayrenów też będzie miało miejsce. Dany spotkała już niby karła, ale tego całego oblężenia jeszcze nie widać, a książka kończyła się chyba na tym "wjeździe" Żelaznych Ludzi we flotę jej wrogów. Więc mogliby połączyć te wątki i skupić się bardziej na tamtych rejonach w kolejnym sezonie.
Samo spotkanie karła trochę słabe było. Na weselu też się nie popisali z poniżeniem go, może to sam autor rzuca im w tej kwestii kłody pod nogi? Wygląda na to, że odpuszczą już motyw aren. Dany dowie się, że tak czy siak chodziło o niewolnictwo i tej całej akcji na wielkiej arenie pewne nie będzie. Swoją drogą Tyriona też mocno spłycili, w książce się zmieniał, miał wątki miłosne i był ciągle poniżany, a tu wygląda na opoja i tyle.
Cytat:
Lepiej pokazywać bezesnsowny wątek Sansy u Boltonów i pławić się w fekaliach samouwielbienia.
Jak widzę ten wątek w serialu to mam niepokojące wrażenie, że cała zmiana miała na celu to żeby pokazać sceny gwałtu itd. Żałują też trochę, że tak szybko opuścili Dolinę, jest ona co prawda trochę "nudna" w książce, ale jakoś tamten rejon przypadł mi do gustu.
Za to podobał mi się wątek z Wróblem, ta akcja z demolowaniem miasta itd. Mam nawet wrażenie, że wątek z uwięzieniem Tyrellów jest bardziej logiczny niż w książce, akcja z "ona nie jest dziewicą" z tego co pamiętam była chyba trochę naciągana.
PS. Twórcy zaczęli chyba przygotowania do potwierdzenia teorii "L+R", ciekawe czy chcą to serio niedługo ujawnić czy tylko dać serialowcom póki co jedynie poszlaki.