Cytat:
Zamieszczone przez lagbzz
Znajoma pracuje w empiku i dostane od niej 30 % zniżki 8-) i jak ktoś wyżej napisał u nas nie ma szachów tylko film koszulka karty itd
Wersja do druku
Cytat:
Znajoma pracuje w empiku i dostane od niej 30 % zniżki 8-) i jak ktoś wyżej napisał u nas nie ma szachów tylko film koszulka karty itd
Właśnie odszedłem od gry (grałem o 8 rano do teraz lol @!@) Shogun 2 jest zdecydowanie dobrą produkcją. Gram na Trudnym poziomie w kampanię i jest naprawdę dobrze. Bitwy prowadzone osobiście nie są łatwe i zdecydowanie trzeba się napracować, AI w kampani jest dość dopracowany, bardzo długo nie byłem w stanie posiadać więcej niż 2 prowincje, z czego jedną odbijano mi z 3 razy. Do tego AI zakłada między sobą sojusze, tak że grając Shimazu , miałem 1 vs 3. Pomysł z generałem w multiplayer jest super, niesamowicie wciąga, bo chcesz ciągle rozwijać umiejętności generała.
Póki co minus w multi jest taki, że bardzo mało graczy jest póki co.
W kampanii nie kamera rwie obraz gdy jest przesuwany, mimo że mam ponad 60 fps.
W multi można dojść do rodu, i walczyć dla niego, ale nie znam nikogo i gram póki co sam :(
No i minus taki, że jest zablokowany shader 4.0 i 5.0 i nie można wykorzystać karty pod dx 10 i 11.
Gra ok. :)
Okeeeej. Jak tam z generałami i wodzami klanu? Giną w bitwie czy zawsze zostaną magicznie uratowani?
Patch dla dx 11 wyjdzie niebawem, obiecują że 3-4 tygodnie po premierze. Ja nie mogę zdecydować się do kupna. Mam wszystkie części od Roma, nie wiem, czy wciągnie mnie Japonia…
Gram sobie klanem Takeda na poziomie normalnym dla testów i wygląda na to, że mi przywódca klanu padł ostatecznie w bitwie...
Sporo tur od tego czasu minęło. W panelu przeglądu rodu puste siedzenie, a jako przywódce klanu mam wpisaną jego żonę, a raczej już wdowę.
Gra jest trochę zbugowana gdy np po bitwie jakies ładuje mi sie mapa Japonii lub menu podboju avatarka. Ta sie zawiesza ten obrazek wczytywania a te pasek przesuwa się ciągle w lewo i prawo. Drugi bug jak mnie dotknol gdy wybiera się armie im ma sie nadwyżkę golda lub równa 0 to pisze ze twoja armia jest nieprawidłowa.
A Jak ktoś che grać w Mp niech mnie doda nick steam jamason100
Pierwsza bitwa w multi z użyciem chłopstwa wygrana 8-)
Pierwsze wrażenia z gry bardzo pozytywne!!! BAI jest niezłe chociaż można by było się przyczepić do paru rzeczy. Natomiast CAI działa wyśmienicie. Sojusze w końcu działają. Sojusznicy wspierają w walce z wrogiem jak i z drugiej strony komputer dobrze kombinuje z własnymi sojusznikami. Gra jest dobrze zoptymalizowana i demko rzeczywiście było demkiem. Teraz otrzymujemy (w mojej opinii) pełno wartościowy produkt (pomijając DirectX ;) )
Gdzie masz te fajne bajery? Jedyna, rzecz, ktora tam jest to ta badziewna figurka, z ktora nic nie zrobiszCytat:
Gra naprawdę super. Piękna grafika. Ta "mgła wojny" gdzie jest jakby stara mapa jest naprawdę fajne. Al naprawdę dobre potrafi czasem naprawdę nieźle zaskoczyć :mrgreen: Człowiek nawet nie zdąży się zorientować kiedy stracił jedną prowincję hehe :lol:
Grając Shimazu klan Takeda i Date podbiły północną Japonię i zawarły sojusz :D Przeciwko mnie i Chokosabe (nie wiem czy tak się pisze :) ) No naprawdę postarali się z CA
A mam pytanie jeszcze do was. Jak to jest z tym multiplayer?? Mianowicie chodzi mi o podbój Japonii (nie chodzi mi o kampanie on-line) czy możliwe jest podbicie całej tej mapy :D A jak się ją podbije to co koniec? I same bitwy później??
I mam takie pytanie czy jak zdobędziemy prowincję na tejże mapie czy ktoś może ją nam odebrać??